Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anya miért csodálkozik azon,...

Anya miért csodálkozik azon, hogy eszem és fogy az étel itthon?

Figyelt kérdés

Anyával és bátyámmal élek itthon, de ők már dolgoznak, egész nap nincsenek itthon, sokszor nem is itthoni kaját visznek ebédre stb.

Én egyetemista vagyok, jelenleg sajnos nincs jövedelmem (mióta a koronavírus bejött, azóta már a hobbimmal sem tudok pénzt keresni), eltartanak.

Én itthon vagyok jóformán mindig, kb. reggeltől estig tanulok, elég húzós a félévem. Nyilván az itthoni ételt eszem, ami fogy is.

Anya viszont állandóan panaszkodik rám, hogy mindent felzabálok előlük és nekik nem is hagyok semmit és mennyire önző vagyok. Azon veszekedett, hogy másfél hete vett 3 kis üveg olívabogyót és abból már másfél üveg elfogyott, mert általában ettem a reggeli és vacsora mellé is. De mondtam anyának, hogy még van másfél üveg és nekik is ugyanúgy lett volna lehetőségük enni.

A másik a pesto. Elfogyott a főtt étel, ezért összedobtam magamnak valamelyik nap egy pestos tésztát, azon is kiakadt, hogy a pestot is felzabálom. Saját pénzből (amiből elég kevés van, mivel nem dolgozom) vettem pestot a hiányzó helyébe, hogy ne legyen gond.

A másik a konzerv kukorica... az is itt áll sokszor hetekig, hónapokig, senki nem nyúl hozzá, én viszont imádom, és volt, hogy nasinak vagy rizshez stb. azt ettem, DE hagytam nekik is, napokig ott állt a hűtőben, aztán megettem, mert most annak nincs értelme. Ezért is le lettem szidva, hogy a konzerv kukorica is "eltűnt". Ez kb. olyan, mint az olívabogyó, az is napok óta ott áll a hűtőben kinyitva, simán ehetne belőle, ha akarna.

Aztán a csoki... nálunk itthon mindig van 2-3 tábla étcsoki itthon és általában így tanulás mellé egy nap alatt 2-3 sor el szokott belőle fogyni, ha ki van egy nyitva, de ezért is le vagyok szidva, hogy felzabálok mindent.

Egyébként egyáltalán nem vagyok elhízva és nem is eszem többet, mint mások, teljesen átlagosan étkezem, 161 cm és 54 kg vagyok (22/L) (sőt, mióta bejött ez a karanténos dolog, fogytam is, amíg volt kis keresetem és magamnak vásároltam az ebédet nap közben /mikor még bejártam egyetemre/ akkor többet ettem és 2-3 kilóval nehezebb is voltam).

Amúgy eszem rendes főtt kaját is, tehát normálisan étkezem. Nyilván ha szinte 24/7 időmben itthon vagyok, azért fogy az étel, de állandó konfliktustéma itt ez a dolog, hogy megeszem mindent és mennyire önző vagyok.

Anya és bátyám + a havi tartásdíj utánam (szüleim elváltak) összege egy hónapra kb. nettó majdnem 600 Ft, tehát azt gondolom, azért nem napról napra élünk. Meg én szívesen elmegyek anya helyett vásárolni, ha az a baja, hogy elfogyasztok mindent, csak akkor adjon rá pénzt. Ő is tudja, hogy most nem tudok dolgozni, ő is látja, hogy estig tanulok, plusz a hobbimmal sem tudok pénzt keresni (az hétvégi munka volt).

Megbeszéltük, hogy nyártól dolgozom, mert ez az utolsó évem egyetemen (nappali képzésen), és onnantól dolgozom, mesterképzést levelezőn tervezem már, direkt ezek miatt, mert zavar, hogy ennyire függök anyagilag 22 évesen.

2020. dec. 16. 11:22
1 2 3 4 5 6 7
 41/67 anonim ***** válasza:
73%

Atya Eg!Az utolsó falatomat is a gyerekemnek adnám, hogyan lehet egy szülõ ilyen?!Csakis a maga hasára gondol.Volt idõ amikor kevesebb pénzünk volt, de a gyerekeim ettek rendesen, én ha éhes maradtam nem volt kérdés számomra.Ezt a férjemnek is megtanitottam.Elõször a gyermek fejlõdjõn mi már felnõttünk.

Láttam már olyat a 3._ik világban,hogy a férj teleette magát, utána a feleség, aztán a gyereknek dobtak egy kicsi valamit.Vagy egy jól megtermett nõ az 5_6 éves gyerekével cipelteti a bevásárló kosarat vagy szatyrot.Na az ilyen nõket is leütném.

2020. dec. 16. 18:20
 42/67 Savlekotő ***** válasza:
80%
Előző ahol csókért cspért szaporodnak pénzért,ott ez az eredmény-- Naponta látom a műkarom sör cigire van mindig pénz,sok helyen a eszköz gyerek koszos éhes,mert az ő fejpénzén van a szülők luxija..
2020. dec. 16. 18:35
 43/67 anonim ***** válasza:
85%

Aki itt lepontozgat meg irogaf t , az is szamolja meg lesi mennyit evett a gyereke ???? En soha nem csinalnek ilyet . En orulok , mikor a lanyaim esznek .

Soha nem sajnalnam tole az ennivalot . Sajnallak kerdezo , te soha ne csinald majd ezt ha lesz gyereked

2020. dec. 16. 19:55
 44/67 anonim ***** válasza:
95%

Azért vannak érdekes kommentek...a kérdező egyetemista, TANUL, ez a munkája, nem várható el tőle, hogy egész nap

takarítson, de kiveszi a részét a háztartásból. Ezen kívül van ösztöndíja, kap utána az anyja tartásdíjat és a covid miatt jelenleg dolgozni sem tud. Igenis gáz szerintem azért piszkálni, mert eszik. Az olívabogyó, konzerv kukorica meg étcsoki szerintem nem luxus dolgok manapság (nyilván a sima szupermarketekben kapható árukra gondolok, biztos vannak ezekből extrák).

Kérdező, szerintem érdemes azért egy próbát tenni...abban lehet igazság, hogy mivel otthon eszel, több fogy, feltűnőbb :) és talán anyukád is frusztrált egyéb dolgok miatt. Konkrétan a kajához: ha valami elfogy, szólj, ajánld fel, hogy elmész venni újat.

2020. dec. 16. 20:13
 45/67 anonim ***** válasza:
22%

A kérdező hazaköltözött, mert szerinte ott VALAMIÉRT jobban megél. (Megtehette volna, megteheti, hogy kikéri anyjától a tartásdíját, és maga gondoskodik magáról.) De nem, ő VALAMIÉRT hazaköltözött.

És ha így tette, akkor fogadja el, hogy otthon az anyja a pénzügyminiszter. Hozzá futnak be a pénzek*, ő dönt azok mindenki számára megfelelő felhasználásáról. Ha ő úgy látja jónak, akkor nem vesz a kosztpénzből olajbogyót, vagy csak ünnepi luxusra szánja.

* Persze még az is lehet, hogy az olajbogyós csajszi apcitól azt kéri, hogy az ő számlájára érkezzen a tartásdíj. Ez különös görénység (lenne) tőle, de ugye anyukája gondoskodik a gyerekeiről és a háztartásról.

Kedves kérdező. Fogd föl, hogy anyád lkásában szívességi lakáshasználó és eltartott vagy. Lehet ezt jó viszonyt ápolva, meg lehet fröcsögni anyánkra, mert szóvá tette, hogy fölzabálta az (általa, saját pü-i helyzetében) luxusnak ítélt olajbogyót.

Te komolyan egy csöppet sem szégyelled magad? Vagy pont itt próbálod meg levezetni a szégyenérzeted, ill. hasonló luxuszabáló heréktől szerezni támogató lájkot?

2020. dec. 16. 20:25
 46/67 anonim ***** válasza:
47%

Na neked se lesz a gyerekeddel rózsás kapcsolatod és megérdemled.

Miért is baj az, ha apuka a gyereknek adja a tartásdíjat? Tudtommal az a gyerek tartására van. Nekem is fizette volt férjem a tartásdíjat, de nem is kellett kérnie a gyerekemnek, hogy minden hónapban odaadjam neki és nem érdekelt, mire költi, úgy gondolom, egy gyereknek épp elég baj, hogy apuka nem lakik a családdal, ezáltal is kevesebb jut neki mind anyagiakban, mint szeretetben, hát legalább abban a kis pénzben legyen öröme az apja felől, másrészt kell a gyereknek valamennyi saját pénz, hogy megtanuljon gazdálkodni vele, megtanulja az értékét.

Nem látom helyesnek azt sem, hogy anyuka "pénzügyminiszter".

Egy család úgy működik jól, ha mindenröl közösen döntenek, mindenki mindenbe be van avatva és minden közös.Figyelembe vesszük egymás igényeit, de tiszteletben tartjuk a határit.

Ha anyuka nem avatja be a család pénzügyeibe, bevásárlásba és egyebekbe a gyermekét mert ő a "főnök", akkor ne csodálkozzon majd ha meglesznek a kellemetlen következményei.

2020. dec. 16. 20:45
 47/67 anonim ***** válasza:
97%

Amúgy kapaszkodjatok meg, egy csomag oliva bogyó kb 120 ft! Hú de nagy luxus! Nekem vagy 2 hétig elég a napi reggeli, vacsorához. És olcsobb mintha savanyu ubit raknék a szendvicsre. Tulajdonképp épp spórolásból eszem az olajbogyot mert olcso és sok ételt feldob.

Üvegest nem vettem még de nyilván az sem egy tetemes összeg. Ha valaki ennyit sajnál a gyerekétől és luxusnak tart egy zacsko 120 ft,os olivabogyót, ott a fejben már súlyos bajok vannak.

2020. dec. 16. 20:51
 48/67 anonim ***** válasza:
24%

47-nek

Nagyfiammal a leválás fázisában vagyunk. Bár egyetemista, de van hová mennie, (rendelkezésére áll egy kezdő kis lakás), és keres is, de valami miatt mégis jobbnak látja, ha itthon lakik. :)

Szerintem a trükk csak annyi, hogy ki vannak jelölve a játékszabályok: ezek a (hűtő)polcok, ettő-eddig a napi étkezésre szolgálnak. Van választék, de nem luxus. (Ha a gyerek olajbogyór enne bármi más helyett, nyilván megbeszélnénk. Most kb. annyi van, hogy 1 kiló kenyér helyett 1 kiló sajt szolgál köretként, a fogyókúra jegyében.

Kellemetlen következmények? Hát nem is tudom. Nincs kellemetlenebb egy totálisan önző családtagnál, aki fölzabál mindent, amit csak ér.

2020. dec. 16. 20:54
 49/67 anonim ***** válasza:
Mondjuk nem is hiszem hogy valaki üveg számra birná falni az olivát, mert baromi sós!
2020. dec. 16. 20:54
 50/67 anonim ***** válasza:
30%

48:

Kapaszkodj meg, de egy fej vöröshagyma kb. 15 ft. Hú de nagy luxus! Nekem vagy 2 hétig elég a napi reggeli, vacsorához. És olcsobb mintha savanyú ubit raknék a szendvicsre. Tulajdonképp épp spórolásból eszem, meg jelentős a vitamintartalma is...

(Nagyon meglátszik itt, hogy ki van képben a leharcolt, több felnőtt "gyereket" nevelő középkorú szülők életével és büdzséjével.)

2020. dec. 16. 20:57
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!