Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anya miért csodálkozik azon,...

Anya miért csodálkozik azon, hogy eszem és fogy az étel itthon?

Figyelt kérdés

Anyával és bátyámmal élek itthon, de ők már dolgoznak, egész nap nincsenek itthon, sokszor nem is itthoni kaját visznek ebédre stb.

Én egyetemista vagyok, jelenleg sajnos nincs jövedelmem (mióta a koronavírus bejött, azóta már a hobbimmal sem tudok pénzt keresni), eltartanak.

Én itthon vagyok jóformán mindig, kb. reggeltől estig tanulok, elég húzós a félévem. Nyilván az itthoni ételt eszem, ami fogy is.

Anya viszont állandóan panaszkodik rám, hogy mindent felzabálok előlük és nekik nem is hagyok semmit és mennyire önző vagyok. Azon veszekedett, hogy másfél hete vett 3 kis üveg olívabogyót és abból már másfél üveg elfogyott, mert általában ettem a reggeli és vacsora mellé is. De mondtam anyának, hogy még van másfél üveg és nekik is ugyanúgy lett volna lehetőségük enni.

A másik a pesto. Elfogyott a főtt étel, ezért összedobtam magamnak valamelyik nap egy pestos tésztát, azon is kiakadt, hogy a pestot is felzabálom. Saját pénzből (amiből elég kevés van, mivel nem dolgozom) vettem pestot a hiányzó helyébe, hogy ne legyen gond.

A másik a konzerv kukorica... az is itt áll sokszor hetekig, hónapokig, senki nem nyúl hozzá, én viszont imádom, és volt, hogy nasinak vagy rizshez stb. azt ettem, DE hagytam nekik is, napokig ott állt a hűtőben, aztán megettem, mert most annak nincs értelme. Ezért is le lettem szidva, hogy a konzerv kukorica is "eltűnt". Ez kb. olyan, mint az olívabogyó, az is napok óta ott áll a hűtőben kinyitva, simán ehetne belőle, ha akarna.

Aztán a csoki... nálunk itthon mindig van 2-3 tábla étcsoki itthon és általában így tanulás mellé egy nap alatt 2-3 sor el szokott belőle fogyni, ha ki van egy nyitva, de ezért is le vagyok szidva, hogy felzabálok mindent.

Egyébként egyáltalán nem vagyok elhízva és nem is eszem többet, mint mások, teljesen átlagosan étkezem, 161 cm és 54 kg vagyok (22/L) (sőt, mióta bejött ez a karanténos dolog, fogytam is, amíg volt kis keresetem és magamnak vásároltam az ebédet nap közben /mikor még bejártam egyetemre/ akkor többet ettem és 2-3 kilóval nehezebb is voltam).

Amúgy eszem rendes főtt kaját is, tehát normálisan étkezem. Nyilván ha szinte 24/7 időmben itthon vagyok, azért fogy az étel, de állandó konfliktustéma itt ez a dolog, hogy megeszem mindent és mennyire önző vagyok.

Anya és bátyám + a havi tartásdíj utánam (szüleim elváltak) összege egy hónapra kb. nettó majdnem 600 Ft, tehát azt gondolom, azért nem napról napra élünk. Meg én szívesen elmegyek anya helyett vásárolni, ha az a baja, hogy elfogyasztok mindent, csak akkor adjon rá pénzt. Ő is tudja, hogy most nem tudok dolgozni, ő is látja, hogy estig tanulok, plusz a hobbimmal sem tudok pénzt keresni (az hétvégi munka volt).

Megbeszéltük, hogy nyártól dolgozom, mert ez az utolsó évem egyetemen (nappali képzésen), és onnantól dolgozom, mesterképzést levelezőn tervezem már, direkt ezek miatt, mert zavar, hogy ennyire függök anyagilag 22 évesen.

2020. dec. 16. 11:22
1 2 3 4 5 6 7
 11/67 anonim ***** válasza:
70%
Az ilyen nők mi a bánatos .....-ért vállalnak gyereket??
2020. dec. 16. 12:07
 12/67 anonim ***** válasza:
45%

A bátyád takarít, anyád főz és mos, te meg mosol, ami gyakorlatilag egy gombnyomás.

De ettől függetlenül a "gyerek" akkor is kap enni, ha csak tanul.

Te is kapsz enni, nem éhezel, viszont unalmadban felzabálni a csemegéket az egész család elől, az nem szép dolog.

2020. dec. 16. 12:10
 13/67 A kérdező kommentje:
Fürdőszobát is én szoktam takarítani (van kád is és zuhanyzó is, nagy fürdőszoba), meg a mosást is legtöbbször én. Kiteregetek, leszedem, összehajtom stb., azért nem mindig egy gombnyomás (pláne 3 ember ruhái esetén), különösen, ha egy nap van 3 teli adag mosás is. De mindegy, igazából ezzel nincs is gondom, mert szeretek mosni, teregetni, csak nem egy gombnyomás.
2020. dec. 16. 12:16
 14/67 anonim ***** válasza:
97%

Eddig is otthon laktál és ugyanennyit ettél?

Az én gyerekem 17 éves. Ha suliban van, akkor visz magával valamit, amit én készítek neki, utána pedig már csak este vacsorázik velünk. Ha szünet van, vagy más miatt van itthon, akkor unalomból is eszik pár óránként. Pl egy hétre suliba visz mondjuk 10 szendvicset összesen, meg 5×0,5l valamit inni. Ha itthon van, akkor napi 2l cola vagy fanta fogy, olyan fél kilónyi kenyér, egy - egy csomag felvágott naponta, plusz virsli, csibefalat, hamburger, ami van épp.

Nem sajnálom tőle, a hangsúly azon van, hogy iskola időhöz kepest minimum ötször annyi a fogyasztása. Lehet nálatok is ez a baj. Illetve az enyémnek szokása megenni azt, amit épp megkíván és eszébe nem jut, hogy esetleg adott dolog épp a vacsorához kellett volna.

2020. dec. 16. 12:17
 15/67 A kérdező kommentje:
Eddig volt keresetem és magamnak vettem az ételt (egész nap városban voltam, nap közben suli, esténként edzés vagy szociális élet, vagy a barátomnál voltam), és akkor többet ettem, csak nem az itthoni ételt. Most viszont minimálisat költök magamra, az itthoni kaját eszem (de összességében kevesebbet), és ezért tűnik fel neki.
2020. dec. 16. 12:23
 16/67 anonim ***** válasza:
18%

megpróbálok anyád fejével gondolkodni, kb. hasonló korosztály vagyunk.

az én gyerekkoromban - nem, nem voltunk szegények-, a pesto, az olajbogyó, a konzervkukorica és a csoki ünnepi ételnek számított. azaz nem jutott minden nap az asztalra.

most már megtehetem én is, hogy ezeket megvegyem. meg is veszem. de nem napi használatra.

és ha a királykisasszony lányom ugyanezt tenné, hogy elnasizgatja az olajbogyót reggelire és vacsira (mert neki nem jó a sima vajas/lekváros/felvágottas/sajtos kenyér), meg neki csak a pestos tészta felelne meg ebédre, és délután elrágcsálná a csokit is és a kukoricát is - csak úgy, mert nasizni van kedve -, hát én is belb*sznám az agyamat.

2020. dec. 16. 12:30
 17/67 anonim ***** válasza:
86%
Na, hát akkor ez a probléma. Nem anyáddal van itt a baj, meg nem is sajnálja tőled, csak kimondottan sokkoló tud ám lenni az első alkalommal, ha nem egy madaretkű kisgyerekről van szó, hane, egy kamaszról vagy egy felnőttről, aki azért mennyiségeket eszik
2020. dec. 16. 12:36
 18/67 anonim ***** válasza:
80%

Talán az a baj, hogy ő azt hiszi, hogy van bőven, aztán kiderül, hogy még sincs, amikor kéne.

Mondd el, hogy ez vagy az fogyóban van, és ha ad pénzt, akkor szívesen bevásárolsz. Vagy ha elfogy, mire hazaérnek pl. a vacsihoz, szendvicshez való, akkor szerintem érhető, hogy kiakadnak, hogy nekik már nincs kaja.

2020. dec. 16. 12:40
 19/67 anonim ***** válasza:
60%

Itt a gond az is lehet, hogy amíg volt kerested, abból csak magadra gondoltál. Plusz írod, hogy az ösztöndíjból is csak magadnak veszel drágább ételeket. Lehet anyukád úgy gondolja, hogy néha azért te is hozzájárulhatnál egy egy aprósággal a háztartásban.

Szomszédban van hasonló sztori. Gyerek hazaköltözött a vírus miatt. Aki igazából nem is gyerek, 30 éves felnőtt. A lényeg hogy az anyja hónapokig eltartotta, majd két hete talált magának munkát. Hetente kap fizetést, és mikor megkapta az elsőt, pizzát rendelt magának, meg volt dinom dánom. Az anyját meg sem kérdezte, hogy kér e valamiből. Egy szem keksz nem sok, annyit nem adott neki. Az anyuka panaszkodott, mert rosszul esett neki, hogy a fia ennyire semmibe veszi. Pedig ismerem az anyukát, és tudom, hogy úgysem fogadta volna el, de maga a gesztus jól esett volna neki. Ezt azért írtam le, mert lehetséges, hogy anyukádnak is rosszul esik, hogy ha neked van valami, akkor csak magadra gondolsz. Mondjuk nekem is rosszul esne, ha el tartanám a felnőtt gyerekemet, és ha vesz magának valamit, abból nem kínálna meg.

2020. dec. 16. 12:47
 20/67 anonim ***** válasza:
33%
nem a mennyiséggel van baj, hanem azzal, hogy a hölgy (az anya által) csemegének/luxusnak gondolt ételekkel lakatja jól magát. 10 nap alatt felzabálni másfél üveg olajbogyót, az igenis gáz.
2020. dec. 16. 12:47
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!