Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam meg itthon, ha...

Hogy mondjam meg itthon, ha félékor kettes leszek fizikából?18l

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy jelenleg egy darab jegye van mindenkinek fizikából, ez nekem egy 150%-os kettes. Alapból ritkán van dolgozat, de digitális oktatás alatt ez még ritkább. Szorgalmi feladatra javításért nem sok lehetőség van (digitálisan meg még kevesebb) és ezt a lehetőséget is általában annak adja ki a tanár, aki hármasról négyesre vagy négyesről ötösre akár javítani. Vagy esetleg annak aki bukásra áll. Valószínűleg két dogánk lesz a félév végéig, ha így halad a digitális oktatás... Egy tuti lesz a jövőhéten, de nem hiszem, hogy azzal annyit tudnék azzal javítani. Pláne most nincs lehetőségem koliba felzárkóztatóra járni, az e-mailben kapott kolis felzárkóztató meg pláne nem segít. Eddig amíg bejártuk napi egy órás felzárkóztatóval tudtam nagynehezen hozni az alig hármas eredményt, ami szintén kevés volt anyámnak, de az még éppen nem olyan tragikus. Anyám viszont meg van győződve, hogy azért vagyok rossz fizikából mert nem foglalkozok vele, ez akkor is így van, ha hármas vagyok belőle, csak azzal még meg tud békélni. Azt meg hiába mondom neki, hogy nem számít sehova a fizika jegyem, akkor meg elkezd veszekedni, hogy, ennyi erővel bukjak is meg belőle.(Egyébként én úgy tudom, hogy az van, hogy felvételi pontszámításkor csak az egyik természettudományos tárgy számít általában, de javítsatok ki, ha tévedek.)

Szóval azt kell, hogy mondjam nem fűzök sok reményt a javításoz, bármit is csinálok, mivel ha heti több óra tanulással plusz 3-6 óra felzárkóztatóval is nehezen jött össze az a hármas, akkor a felzárkóztató nélkül nem hiszem, hogy menne. (Egyébként fun fact matekból 3-4-es között állok, de 5-ös is lehetne, ha a matektanár nem adna egyeseket olyanokra, hogy a felcserélhető lépéseket nem abban a sorrendben csináltam, ahogy ő szokta)

Szóval hogy vezessen fel itthon, hogy félévkor valszeg 2-es leszek fizikából.

2020. dec. 10. 10:45
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
89%

"Anyuci, félévkor kettes leszek, de év végére igyekszem kijavítani."

"Egy tuti lesz a jövőhéten, de nem hiszem, hogy azzal annyit tudnék azzal javítani."

Miért, ha van egy jegyed, ami kettes, és írsz egy 4-est pl. akkor az javít a jegyeden.

2020. dec. 10. 10:53
 2/26 anonim ***** válasza:
93%
Szóljál neki, hogy sürgősen fizika felzárkóztatásra van szükséged, mert hiába gebedsz meg vele, nem tudod, nem érted és kezdesz behozhatatlanul lemaradni. Vannak online órákat adó magántanárok, még el sem kell menni hozzá.
2020. dec. 10. 10:54
 3/26 anonim ***** válasza:
99%
"Képzeld, nem buktam meg fizikából!"
2020. dec. 10. 10:59
 4/26 anonim ***** válasza:
90%

“Anya, kettes leszek fizikából de évvégére kijavítom!”

Ilyen egyszerű. Nem fog összedőlni a világ.

2020. dec. 10. 11:07
 5/26 anonim ***** válasza:
18%
ahol a szülő bele se néz az e-naplóba, és nincs tisztában azzal, hogyan állsz, azt a jegyed se fogja érdekelni.
2020. dec. 10. 11:21
 6/26 anonim ***** válasza:
98%
Azért ha egy 18 éves lány anyja nem nézi az ellenőrzőt/naplót, az szerintem normális. Az enyém se nézte, amikor ennyi idős voltam, de azért a félévi jegyemmel nagyjából tisztában volt.
2020. dec. 10. 11:33
 7/26 anonim ***** válasza:
91%
Dobd be a műegyetemi dumát: a kettesnél nincs jobb jegy, csak szebb! :)))))
2020. dec. 10. 11:38
 8/26 anonim ***** válasza:
98%
egyetlen jeggyel nem lehet lezárni senkit
2020. dec. 10. 11:45
 9/26 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy nem tudok magánórára járni sehogyan. Helyben nincs rá lehetőség, online meg eddig se volt túl működőképes.(Az iskolai óráim közül van online tarott, osztálytársam is próbált hívásban magyarázni,kolis tanár is próbált, amíg rá nem jött, hogy nála tökre szakadozik a hang és nem működik)

Igen, tök jól hangzik, hogy írok egy négyest és ki van javítva, de ha több óra belefektetett energia után is ott tartok, hogy egy szót nem értek, akkor abból a büdös életben nem lesz négyes.

Egyébként azért nem nézi anya az enaplót, mert nem ért hozzá, én meg inkább úgy teszek, mintha én sem érteném annyira, és így nem magyarázzam el neki. Inkább csak a jegyeim egy részét szoktam elmondani, és ezzel el van vetve az összes vita az olyan anyám szerint rossz jegyekről, amiket úgyis kijavítok. És hát most is azt hittem, hogy ki tudom javítani ezt a kettest, de nem írtunk dogát, a mostani anyagot nem értem, szorgalmi feladatra nincs lehetőség. Szóval most több hónapja nem mondtam azt a kettest(ami előtt két hétig napi két órát jártam felzárkóztatóra), hogy ne legyen belőle vita. Most viszont látom, hogy nem sok esély van javítani. És szerintem még minimum két jegyünk lesz (mert három kell a lezáráshoz minimum), amiből az egyik olyan anyag amit egyáltalán nem értek, a másik meg vakszerencse, hogy mi lesz az, és fog-e menni. És ha a másik dogák közül valamelyik kettes lesz, akkor meg már fix, hogy javítási lehetőség sem lesz, mondván, hogy nem az ötös vagy a kettes múlik rajta.

2020. dec. 10. 11:45
 10/26 anonim ***** válasza:
100%
számítani fog neked bárhova a fizika? nekem nem kellett sehova, kerek perec megmondtam szüleimnek hogy amelyik tárgyból nem számít a jegy, azt hanyagolom, inkább azokra koncentrálok, amikből érettségizem. nem tetszett nekik, de nem tudtak mit csinálni. kettes lettem fizikából és németből is, ez van.
2020. dec. 10. 11:49
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!