Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam meg itthon, ha...

Hogy mondjam meg itthon, ha félékor kettes leszek fizikából?18l

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy jelenleg egy darab jegye van mindenkinek fizikából, ez nekem egy 150%-os kettes. Alapból ritkán van dolgozat, de digitális oktatás alatt ez még ritkább. Szorgalmi feladatra javításért nem sok lehetőség van (digitálisan meg még kevesebb) és ezt a lehetőséget is általában annak adja ki a tanár, aki hármasról négyesre vagy négyesről ötösre akár javítani. Vagy esetleg annak aki bukásra áll. Valószínűleg két dogánk lesz a félév végéig, ha így halad a digitális oktatás... Egy tuti lesz a jövőhéten, de nem hiszem, hogy azzal annyit tudnék azzal javítani. Pláne most nincs lehetőségem koliba felzárkóztatóra járni, az e-mailben kapott kolis felzárkóztató meg pláne nem segít. Eddig amíg bejártuk napi egy órás felzárkóztatóval tudtam nagynehezen hozni az alig hármas eredményt, ami szintén kevés volt anyámnak, de az még éppen nem olyan tragikus. Anyám viszont meg van győződve, hogy azért vagyok rossz fizikából mert nem foglalkozok vele, ez akkor is így van, ha hármas vagyok belőle, csak azzal még meg tud békélni. Azt meg hiába mondom neki, hogy nem számít sehova a fizika jegyem, akkor meg elkezd veszekedni, hogy, ennyi erővel bukjak is meg belőle.(Egyébként én úgy tudom, hogy az van, hogy felvételi pontszámításkor csak az egyik természettudományos tárgy számít általában, de javítsatok ki, ha tévedek.)

Szóval azt kell, hogy mondjam nem fűzök sok reményt a javításoz, bármit is csinálok, mivel ha heti több óra tanulással plusz 3-6 óra felzárkóztatóval is nehezen jött össze az a hármas, akkor a felzárkóztató nélkül nem hiszem, hogy menne. (Egyébként fun fact matekból 3-4-es között állok, de 5-ös is lehetne, ha a matektanár nem adna egyeseket olyanokra, hogy a felcserélhető lépéseket nem abban a sorrendben csináltam, ahogy ő szokta)

Szóval hogy vezessen fel itthon, hogy félévkor valszeg 2-es leszek fizikából.

2020. dec. 10. 10:45
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
Azzal=arra.
2020. dec. 10. 19:30
 22/26 anonim ***** válasza:

Anyu, kettes leszek fizikából. Nem lehet mindenki mindenből jó. Nem ebbe az irányba fogok menni a továbbtanulás terén. Ebből ennyire vagyok képes, bárhogy igyekszem.

Arról tehet valaki, ha lusta,de arról nem, ha egyszerűen nem megy neki annyira. Nyilván neki is van olyan, amihez egyszerűen fingja sem lenne, ha bele gebedne akkor sem.

2020. dec. 11. 08:19
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként ha nem számít bele a felvételibe, akkor nem mindegy? Én arra sem emlékszem hányas voltam fizikából, de elvégeztem egy jogi egyetemet. Ennyi.
2020. dec. 11. 08:22
 24/26 Derjaderja ***** válasza:

Én egyetemistaként is kudarcnak éltem meg minden négyest. A szüleim is legalább egy rövid magyarázatot vártak, mért nem sikerült a vizsga jelesre.

Ezzel semmi gond, ha az elvárások reàlisak.

2021. jan. 17. 18:41
 25/26 Derjaderja ***** válasza:
Fú bocs, nem ehhez a poszthoz akartam!
2021. jan. 17. 19:07
 26/26 anonim ***** válasza:
0%
Hogy lehet fizikából legalább nem egy 4-est írni? A legkönnyebb tantárgy.
2021. jan. 19. 01:27
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!