Hogy mondjam meg itthon, ha félékor kettes leszek fizikából?18l
Az a helyzet, hogy jelenleg egy darab jegye van mindenkinek fizikából, ez nekem egy 150%-os kettes. Alapból ritkán van dolgozat, de digitális oktatás alatt ez még ritkább. Szorgalmi feladatra javításért nem sok lehetőség van (digitálisan meg még kevesebb) és ezt a lehetőséget is általában annak adja ki a tanár, aki hármasról négyesre vagy négyesről ötösre akár javítani. Vagy esetleg annak aki bukásra áll. Valószínűleg két dogánk lesz a félév végéig, ha így halad a digitális oktatás... Egy tuti lesz a jövőhéten, de nem hiszem, hogy azzal annyit tudnék azzal javítani. Pláne most nincs lehetőségem koliba felzárkóztatóra járni, az e-mailben kapott kolis felzárkóztató meg pláne nem segít. Eddig amíg bejártuk napi egy órás felzárkóztatóval tudtam nagynehezen hozni az alig hármas eredményt, ami szintén kevés volt anyámnak, de az még éppen nem olyan tragikus. Anyám viszont meg van győződve, hogy azért vagyok rossz fizikából mert nem foglalkozok vele, ez akkor is így van, ha hármas vagyok belőle, csak azzal még meg tud békélni. Azt meg hiába mondom neki, hogy nem számít sehova a fizika jegyem, akkor meg elkezd veszekedni, hogy, ennyi erővel bukjak is meg belőle.(Egyébként én úgy tudom, hogy az van, hogy felvételi pontszámításkor csak az egyik természettudományos tárgy számít általában, de javítsatok ki, ha tévedek.)
Szóval azt kell, hogy mondjam nem fűzök sok reményt a javításoz, bármit is csinálok, mivel ha heti több óra tanulással plusz 3-6 óra felzárkóztatóval is nehezen jött össze az a hármas, akkor a felzárkóztató nélkül nem hiszem, hogy menne. (Egyébként fun fact matekból 3-4-es között állok, de 5-ös is lehetne, ha a matektanár nem adna egyeseket olyanokra, hogy a felcserélhető lépéseket nem abban a sorrendben csináltam, ahogy ő szokta)
Szóval hogy vezessen fel itthon, hogy félévkor valszeg 2-es leszek fizikából.
Aki jó fizikából az osztálytársak közül - nem tudna segíteni?
A lányok többsége egyébként sem termett fizikusnak, de ez nem szégyen.
Ráadásul, a 2-es még nem bukás.
Tudom hogy egy jeggyel nem lehet lezárni, de van egy olyan érzésem, hogy a többi minimum kettő se lesz sokkal jobb.
Nem, sehova nem fog számítani a fizika jegyem. Nem olyan irányban tervezek továbbmenni. Egyébként az összes természettudományos tárgyból jobb jegyeim vannak. Csak az a baj, hogy hiába magyarázom, hogy nem számít, abból csak a vita van, hogy ilyen hozzáállással meg fogok bukni, nekem semmi nem számít, csak azért van ez, mert nem érdekel, így ne is tanuljak tovább inkább, ha ennyire leszarom. Én egyébként szinte teljesen elégedett lennék a kettessel, ha a koliba nem pont ezen múlna a közös tanszobára járás, meg nem lenne itthon vita belőle.
Olyan nincs, hogy helyben nincs aki segítsen, olyan van, hogy mivel anyámnak hazudsz nem tud neked segíteni, te meg szarsz rá.
A legkisebb faluba is találni:
-magán tanárt aki kijár városból
-vagy te be a legközelebbi városba,
-sok pálya elhagyó fizika tanár van,
-sok pl. Mérnök vagy informatikus aki tanulta,
-vagy ha nem is végzett meg csak egyetemista mondjuk (nekik most meg idejük is van es pénz is kell rengetegen vállalnak felkészítést olcsón) nem is kell, hogy azt tanulja, bármilyen műszaki szak tanul középiskolainál jóval mélyebben fizikat
és ilyen középiskolai szinten tud korrepetálni,
-esetleg olyan aki fizikából érettségizett mert kellett neki a továbbtanuláshoz.
Meg van hatra 2 dolgozat fixen, ne mondd, hogy nem engednek téged javítani mert lehetőséged az van bőven.
Nem azon kellene gondolkodni, hogy mondd el, hogy 2-és vagy hanem azon, hogy hogyan javítsd ki.
Két 5 dolgozattal már állhatsz úgy, hpgy javíthass a hármasért.
De ha alapból jó tanuló vagy, szüleid is tudják, akkor nem kell parázni, évvégére kijavítod.
Azt mondanám, van egy jó hírem.
Nem bukok meg fizikából.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!