Anya miért csodálkozik azon, hogy eszem és fogy az étel itthon?
Anyával és bátyámmal élek itthon, de ők már dolgoznak, egész nap nincsenek itthon, sokszor nem is itthoni kaját visznek ebédre stb.
Én egyetemista vagyok, jelenleg sajnos nincs jövedelmem (mióta a koronavírus bejött, azóta már a hobbimmal sem tudok pénzt keresni), eltartanak.
Én itthon vagyok jóformán mindig, kb. reggeltől estig tanulok, elég húzós a félévem. Nyilván az itthoni ételt eszem, ami fogy is.
Anya viszont állandóan panaszkodik rám, hogy mindent felzabálok előlük és nekik nem is hagyok semmit és mennyire önző vagyok. Azon veszekedett, hogy másfél hete vett 3 kis üveg olívabogyót és abból már másfél üveg elfogyott, mert általában ettem a reggeli és vacsora mellé is. De mondtam anyának, hogy még van másfél üveg és nekik is ugyanúgy lett volna lehetőségük enni.
A másik a pesto. Elfogyott a főtt étel, ezért összedobtam magamnak valamelyik nap egy pestos tésztát, azon is kiakadt, hogy a pestot is felzabálom. Saját pénzből (amiből elég kevés van, mivel nem dolgozom) vettem pestot a hiányzó helyébe, hogy ne legyen gond.
A másik a konzerv kukorica... az is itt áll sokszor hetekig, hónapokig, senki nem nyúl hozzá, én viszont imádom, és volt, hogy nasinak vagy rizshez stb. azt ettem, DE hagytam nekik is, napokig ott állt a hűtőben, aztán megettem, mert most annak nincs értelme. Ezért is le lettem szidva, hogy a konzerv kukorica is "eltűnt". Ez kb. olyan, mint az olívabogyó, az is napok óta ott áll a hűtőben kinyitva, simán ehetne belőle, ha akarna.
Aztán a csoki... nálunk itthon mindig van 2-3 tábla étcsoki itthon és általában így tanulás mellé egy nap alatt 2-3 sor el szokott belőle fogyni, ha ki van egy nyitva, de ezért is le vagyok szidva, hogy felzabálok mindent.
Egyébként egyáltalán nem vagyok elhízva és nem is eszem többet, mint mások, teljesen átlagosan étkezem, 161 cm és 54 kg vagyok (22/L) (sőt, mióta bejött ez a karanténos dolog, fogytam is, amíg volt kis keresetem és magamnak vásároltam az ebédet nap közben /mikor még bejártam egyetemre/ akkor többet ettem és 2-3 kilóval nehezebb is voltam).
Amúgy eszem rendes főtt kaját is, tehát normálisan étkezem. Nyilván ha szinte 24/7 időmben itthon vagyok, azért fogy az étel, de állandó konfliktustéma itt ez a dolog, hogy megeszem mindent és mennyire önző vagyok.
Anya és bátyám + a havi tartásdíj utánam (szüleim elváltak) összege egy hónapra kb. nettó majdnem 600 Ft, tehát azt gondolom, azért nem napról napra élünk. Meg én szívesen elmegyek anya helyett vásárolni, ha az a baja, hogy elfogyasztok mindent, csak akkor adjon rá pénzt. Ő is tudja, hogy most nem tudok dolgozni, ő is látja, hogy estig tanulok, plusz a hobbimmal sem tudok pénzt keresni (az hétvégi munka volt).
Megbeszéltük, hogy nyártól dolgozom, mert ez az utolsó évem egyetemen (nappali képzésen), és onnantól dolgozom, mesterképzést levelezőn tervezem már, direkt ezek miatt, mert zavar, hogy ennyire függök anyagilag 22 évesen.
Jaj de rosszindulatúak itt néhányan. Szerencsétlen kérdező olivabogyót evett reggelihez,meg a rizshez kukoricát,micsoda tragédia :D
Én nem tudom megérteni anyukádat, én azért veszem itthonra a kaját,hogy megegyük . Nem érdekel ,hogy reggelire vagy ebédre eszi meg a gyerekem az olivabogyót,ráadásul ahogy mondod hetekig ott állt érintetlenül,tehát nem arról van szó,hogy főzni akart volna belőle valamit délután,te meg reggel megetted. (Amúgy ha ilyen történik ,én ezen sem akadok fent,elküldöm a gyereket boltba :D)
Nem tudom miért sajnálja tőled ,talán zavarja ,hogy te egész nap otthon vagy ,amit szintén nehéz megértenem szülőként . Én az utolsó falatot is odaadnám a gyerekeimnek ,mondjuk az én szüleim is pontosan ilyen mentalitással álltak a kérdéshez,sosem sjanálták tőlünk az ételt,pedig nagyon szegények voltunk.
"csemegének/luxusnak gondolt ételekkel lakatja jól magát. 10 nap alatt felzabálni másfél üveg olajbogyót, az igenis gáz."
Én a hétvégén vettem egy kisüveges olivabogyót 300 Ft-ért. Óriási luxusban élek ezekszerint :D
Én a hétvégén vettem egy kisüveges olivabogyót 300 Ft-ért
és mellédobtál egy doboz kukoricát, egy tábla csokit és egy üveg pestot is, ugye? a gyereked még valójában semmit nem evett - te sem, a másik meg pláne nem -, de ezt csak úgy megveszed, nasizgatni...
"és mellédobtál egy doboz kukoricát, egy tábla csokit és egy üveg pestot is, ugye? a gyereked még valójában semmit nem evett - te sem, a másik meg pláne nem -, de ezt csak úgy megveszed, nasizgatni..."
Tessék?
Eleg gaz hogy egy uveg olivabogyo miatt egy szulo igy bánik a gyerekevel. Valszeg a legolcsobbat vette meg abbol is, ami kb 200-300 forint.
Nem mondom hogy hu de sokat segitesz otthon, enis jelenleg itthon ragadtam de egyedul viszem a haztartast. Viszont szerintem tulzas amit anyad csinal. Pedig az enyem majdnem 60 eves (kesoi gyerek voltam) de soha nem jutott volna eszebe lebaszni azert mert mondjuk megeszek egy kis ragcsalnivalot amit maganak vett (veletlen) . Anyad szimplan onzo es sajnalja toled az ételt is. Nem tudom az ilyen ember mit gondol. Te sem jókedvedbol vagy valszeg ott.
25!
Arra célzott a valaszado, hogy a kérdező mindezeket megette. Oke, hogy 300 ft az olajbogyó. Mennyi a pesto, a csoki és a kukorica? Plusz ja ezeket egy ember eszi meg, meg mindig ott van ez esetben a másik kettő, akiknek ezekből nem jutott. Pkusz ezekkel jól se lehet lakni, értő kell melle valami normális étel. Tehát a te 300 forintos olajbogyód mondjuk egy tizede annak, amit valojaban koltenek, ha mindenki enni akar.
Kérdező!
Én nem tudom mi folyik nálatok, mert nem élek veletek, de ha anyád, aki ismer mint a tenyerét azt mondja, hogy önző vagy, akkor önző vagy. Nyilván nem ők az önzők a bátyáddal, akik eltartanak téged.
Ételedet biztosítják, nem is az a gondod, hogy éhezel, hanem hogy anyád szóváteszi, hogy a hármótok nasikészletét ne egyedül egyed fel.
Nem tudom ezen mit lehet még ragozni, világos mint a 2x2=4
Persze eleve a kérdésedben is van csúsztatás, amiből következik, hogy önigazolást keresel és anyád szidalmazását várod itt a publikumtól.
Nézz magadba és gondolkodj el!
2en dolgoznak. Hol nincs penz? Komolyan a kajan kell spórolni?
Anyam 160 ezrebol soha nem mondott olyat hogy most mar pedig nem veszek meg egy muzlit mert x y. Se most se kiskoromban.
Szerintem igenis onzo hozzaallas. Meg a testvere is. Az en testvérem soha nem mondana olyat hogy hallod az az en csokim nem eheted meg. Mi elfelezunk mindent. Mert ilyen egy normalis családi kapcsolat. Nem pedig a hogy mered azt a 200 forintos konzervet is megenni? Szerintem az etel az amin soha nem kell spórolni! Es itt nem azt ertem hogy akkor jöjjön minden nap a kaviar meg a csirkemell minden etkezesre, hanem azt hogy ne sajnaljunk mar egy alig felnőttől egy rohadt konzervet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!