Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Magyarországon miért ennyire...

Magyarországon miért ennyire deviáns, ha valaki nem akar családot/gyereket/párkapcsolatot?

Figyelt kérdés
Nem a politikai propagandára gondolok.
2020. dec. 13. 16:09
1 2 3
 21/27 Metionin ***** válasza:
89%
20. Többeket mint gondolnád, falun még mindig ez megy. Zsarolás is van szép számmal azokon a helyeken ahol a nőnek nincs önálló egzisztenciája. Sokan kb. azért házasodnak mert akkor költözhetnek el otthonról és azért szülnek mert különben kirakja őket a férj családja. Én nem vagyok idős de amikor már egy ideje volt barátom, kérdezgették hogy mikor költözök már a fiúékhoz, mit keresek még a szüleim nyakán. És nem vagyunk cigányok vagy ilyesmi, sima magyar családok csinálják, csak a szar anyagiak miatt gyakran egy rakáson lakik több generáció. Mai napig ha évente párszor odakeveredek és meglátnak, megkérdezik hogy férjhez mentem és szültem-e már, majd a nemleges választ hallva köszönés nélkül elmennek. Ott az az érték ha valaki férjhez megy és szül. Rólam és más elköltözött, tanultabb nőről is mondják gúnyosan hogy baxhatja a diplomáját/munkáját/autóját stb. ha gyerek meg sehol. Anyámtól megkérdezik hogy mi van velem, anyám válaszol, belevágnak a szavába hogy na és mikor szül már? vagy egyenesen: jobbvón szülne inkább. Mintha mindenki arra vágyna és selejtes lenne aki nem.
2020. dec. 13. 19:58
 22/27 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem nagyon kikopoban van az a generáció aki ezt hangoztatta. Ma már inkább azt mondják az ötvenes, felerészben elvalt nők a lányainak, hogy csak gyerekkel ne csesszek el az életüket, vagy előre leszögezik, hogy nekik nem kell unoka.

A 30 és alatti korosztályban szerintem már elfogadott ez.

Amúgy meg mindenki háta mögött megy a pusmus - városban legfeljebb nem az utcabeliekrol hanem a munkatarsrol/ csaladtagrol. És úgyis mindenki csinálja. A kivételek is!:D

2020. dec. 13. 20:36
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

"Mai napig ha évente párszor odakeveredek és meglátnak, megkérdezik hogy férjhez mentem és szültem-e már, majd a nemleges választ hallva köszönés nélkül elmennek." Hasonló a helyzet élettársam családjánál is.

Anyós már anyámnak mondja, hogy jaj soha nem lesz gyerek.

Szüleim csak annyit mondanak, hogy ezt nem lehet erőltetni, majd eldöntjük.

Anyósom egy időben teljesen alaptalan pletykákat is terjesztett rólam emiatt, ezt most inkább nem írom le.

Élettársam rokonai, ismerősei nagyon gázul űzik ezt.

Testvére részegen többször nekünk állt, erőszakosan, hogy mégis mit képzelünk, hogy nincsen gyerek. Volt, hogy házibulin leültettek a férfiak(!!!) családi barátok és a testvére és nekem álltak ittasan, hogy "gyerek?" "gyerek?" amikor fel akartam állni, lenyomtak vissza a székre.

Azóta egy ilyen családi bulira sem mentem el.

Volt jó pár hasonló akciója a testvérének is.

Azóta kerülöm őket.

A rokonságának egyik ága nem is vesz emberszámba, nem szólnak hozzám.

A legrosszabb az, hogy bár egyikünk sem akart gyereket, szerintem a családi és ismerősök nyomására élettársam most szeretne. Mindezt úgy, hogy utálja a kialvatlanságot, rendesen neurotikus lesz tőle, nem szereti a gyerekeket, emberkerülő.

Tehát lehet ez lesz a vége a kapcsolatunknak.

2020. dec. 14. 00:26
 24/27 Metionin ***** válasza:
86%
24. Anyósom is nekiállt magyarázni anyámnak anyám munkahelyén hogy mi az hogy nem szülök. Anyám helyretette. De nálatok is durva a helyzet, főleg hogy a párod nem állította le őket amikor körbeültek neked magyarázni. Hihetetlen, hogy milyen sok ember van aki úgy érzi hogy turkálhat mások méhében.
2020. dec. 14. 00:33
 25/27 Sssaszem ***** válasza:
64%
Unom a vérvétel. Ezért nem akarok gyereket Örülök, hogy így születtem, legalább nem kell szülnöm. Nekem a vérvétel fájt, ezért ne csodálkozzon senki se, hogy én nem akarok gyereket, mert akkor mehetek vérvételre. A szúlés nem egy keányálom. Senki ne pontozzon le engem. Akinek nem inge, ne vegye magára. A szemem miatt nem szülhetek meg egy gyerrket. Inkább helyette lovazok.
2020. dec. 15. 12:56
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelmű , ha valaki úgy érzi hogy nem kell neki társ vagy gyerek az az ő saját döntése.Persze az emberek elmondják a véleményüket segítő szándékkal vagy ellenkezőleg.
2020. dec. 23. 18:42
 27/27 anonim ***** válasza:
100%
Az lehet, de ahogy mondják "a vélemény is olyan mint a s*gglyuk, mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra". Ergo, ha ő nem kéri ki a véleményedet a témáról, akkor kutyát-macskát nem érdekel. Amúgy egyetértek veled 26-os.
2020. dec. 24. 02:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!