Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Magyarországon miért ennyire...

Magyarországon miért ennyire deviáns, ha valaki nem akar családot/gyereket/párkapcsolatot?

Figyelt kérdés
Nem a politikai propagandára gondolok.
2020. dec. 13. 16:09
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
29%
Már a kérdés megfogalmazása is provokatív, valójában senki le se szarja, hogy ki mit csinál a hétköznapi életben, nemhogy deviancia legyen a gyerekmentesség... ez megint arra jó, hogy akik nem akarnak gyereket, levezessék itt a feszkót vki ellen, aki bemegy az erdőbe és a gyerekvállalás mellett kardoskodik. Na vajon hány pontot kapok erre? ;)
2020. dec. 13. 17:19
 12/27 anonim ***** válasza:
88%
Tapasztalatból tudom hogy ha valakik jó ideje gyerektelenek, akkor a kisebb közösségek megszólják őket hogy biztos meddő a pár. Nem mintha sok közük lenne hozzá. Na én pont így születtem, mert a faluban már mentek a pletykák az öregasszonyok közt. És meg is látszik ez az anyám-apám kapcsolatán is, meg az én és szüleim kapcsolatán is. Apámék már elhidegültek egymástól mire születtem, később el is váltak, engem meg egy kényszer koloncnak láttak egész életükben.
2020. dec. 13. 17:39
 13/27 Metionin ***** válasza:
87%
7. és Kérdező többi válasza: igen, kisvárosban nőttem fel, ott még a mai napig ez megy. Ha valakinek nincs gyereke, unokája, azt kinézik, lenézik, gúnyolják a hátuk mögött azok akiknek van. Én ebben mindig az "én szopok, szopj te is" életérzést véltem felfedezni, tehát aki beadta a derekát és szült mert KELL az azért cseszteti a gyerek nélkülit mert irigy rá. Minden bölcsesség kezdetének, a női princípium beteljesülésének tekintik a gyerekszülést, röpködnek a megtudod ha szülsz meg persze te ráérsz, nincs gyereked frázisok, meg a könnyű nyaralgatni ha nincs gyerek típusú megjegyzések. És ezek 50-es éveikben járó nők, nem is hetvenesek vagy idősebbek amikor a nőknek tényleg nem volt választása, pl. anyám munkatársai. Hozzá kell tenni, hogy azokban az elmaradott térségekben ahol kevés a lehetőség továbbtanulásra, költözésre, jó munkahelyre főleg ha valaki nő (a lányokat sokszor nem engedik továbbtanulni ha van fiútestvére) akkor ebbe a felfogásba nőnek bele, mégis mit csinálnának a gyereknevelésen kívül? Sok közülük el se tudja képzelni hogy milyen az amikor nő létedre önállóan élsz, dolgozol, neadjisten férjed sincs és mégis veszel magadnak egy lakást például.
2020. dec. 13. 17:54
 14/27 Metionin ***** válasza:
86%
13. nálunk ugyanez csak nem váltak el mert "mitszólnak".
2020. dec. 13. 17:55
 15/27 anonim ***** válasza:
82%
15. Azért ők is majdnem 20 évig együtt voltak úgy hogy utálták egymást, csak anyámnak elege lett és végül lelépett egy másik férfival.
2020. dec. 13. 17:59
 16/27 Metionin ***** válasza:
88%
16. Az enyémek lassan 40 éve utálják egymást, már a születésem előtt is de kellett a gyerek mert akkor legalább a közvélemény bekussol :D bár anyám is lelépett volna még mielőtt teherbe esett volna.
2020. dec. 13. 18:04
 17/27 A kérdező kommentje:
Ismerek olyat, ahol már 30 valahány éve házasok, a pasi közben még gyereket is csinált egy másik nőnek, és rendszeresen krvázik, de nem válnak
2020. dec. 13. 18:06
 18/27 anonim ***** válasza:
95%
Én nem akarok gyereket, nálunk nincsen nagy probléma belőle.
2020. dec. 13. 19:37
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Aki alkalmasnak tartja magát rá és akar, az csináljon. Aki nem szeretne az ne. Ennyi. Mit szólunk bele a másik dolgába? Érezze magát mindenki úgy jól, ahogy tudja!

Ja és a 21. században "mitszólnak" meg "társadalmi nyomás"? Komolyan érdekel még valakit?

2020. dec. 13. 19:44
 20/27 anonim ***** válasza:
90%

20-as látod, hogy igen.

Igazad van,de sokan még mindig itt leragadtak.Nem maguknak alakítják az életet.

Gyereket vállal mert tartozik a szüleinek a falu népének a városnak, gondolom az egyháznak.

Jajj

2020. dec. 13. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!