Magyarországon miért ennyire deviáns, ha valaki nem akar családot/gyereket/párkapcsolatot?
Figyelt kérdés
Nem a politikai propagandára gondolok.2020. dec. 13. 16:09
11/27 anonim válasza:
Már a kérdés megfogalmazása is provokatív, valójában senki le se szarja, hogy ki mit csinál a hétköznapi életben, nemhogy deviancia legyen a gyerekmentesség... ez megint arra jó, hogy akik nem akarnak gyereket, levezessék itt a feszkót vki ellen, aki bemegy az erdőbe és a gyerekvállalás mellett kardoskodik. Na vajon hány pontot kapok erre? ;)
12/27 anonim válasza:
Tapasztalatból tudom hogy ha valakik jó ideje gyerektelenek, akkor a kisebb közösségek megszólják őket hogy biztos meddő a pár. Nem mintha sok közük lenne hozzá. Na én pont így születtem, mert a faluban már mentek a pletykák az öregasszonyok közt. És meg is látszik ez az anyám-apám kapcsolatán is, meg az én és szüleim kapcsolatán is. Apámék már elhidegültek egymástól mire születtem, később el is váltak, engem meg egy kényszer koloncnak láttak egész életükben.
13/27 Metionin válasza:
7. és Kérdező többi válasza: igen, kisvárosban nőttem fel, ott még a mai napig ez megy. Ha valakinek nincs gyereke, unokája, azt kinézik, lenézik, gúnyolják a hátuk mögött azok akiknek van. Én ebben mindig az "én szopok, szopj te is" életérzést véltem felfedezni, tehát aki beadta a derekát és szült mert KELL az azért cseszteti a gyerek nélkülit mert irigy rá. Minden bölcsesség kezdetének, a női princípium beteljesülésének tekintik a gyerekszülést, röpködnek a megtudod ha szülsz meg persze te ráérsz, nincs gyereked frázisok, meg a könnyű nyaralgatni ha nincs gyerek típusú megjegyzések. És ezek 50-es éveikben járó nők, nem is hetvenesek vagy idősebbek amikor a nőknek tényleg nem volt választása, pl. anyám munkatársai. Hozzá kell tenni, hogy azokban az elmaradott térségekben ahol kevés a lehetőség továbbtanulásra, költözésre, jó munkahelyre főleg ha valaki nő (a lányokat sokszor nem engedik továbbtanulni ha van fiútestvére) akkor ebbe a felfogásba nőnek bele, mégis mit csinálnának a gyereknevelésen kívül? Sok közülük el se tudja képzelni hogy milyen az amikor nő létedre önállóan élsz, dolgozol, neadjisten férjed sincs és mégis veszel magadnak egy lakást például.
14/27 Metionin válasza:
13. nálunk ugyanez csak nem váltak el mert "mitszólnak".
15/27 anonim válasza:
15. Azért ők is majdnem 20 évig együtt voltak úgy hogy utálták egymást, csak anyámnak elege lett és végül lelépett egy másik férfival.
16/27 Metionin válasza:
16. Az enyémek lassan 40 éve utálják egymást, már a születésem előtt is de kellett a gyerek mert akkor legalább a közvélemény bekussol :D bár anyám is lelépett volna még mielőtt teherbe esett volna.
17/27 A kérdező kommentje:
Ismerek olyat, ahol már 30 valahány éve házasok, a pasi közben még gyereket is csinált egy másik nőnek, és rendszeresen krvázik, de nem válnak
2020. dec. 13. 18:06
18/27 anonim válasza:
Én nem akarok gyereket, nálunk nincsen nagy probléma belőle.
19/27 anonim válasza:
Aki alkalmasnak tartja magát rá és akar, az csináljon. Aki nem szeretne az ne. Ennyi. Mit szólunk bele a másik dolgába? Érezze magát mindenki úgy jól, ahogy tudja!
Ja és a 21. században "mitszólnak" meg "társadalmi nyomás"? Komolyan érdekel még valakit?
20/27 anonim válasza:
20-as látod, hogy igen.
Igazad van,de sokan még mindig itt leragadtak.Nem maguknak alakítják az életet.
Gyereket vállal mert tartozik a szüleinek a falu népének a városnak, gondolom az egyháznak.
Jajj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!