Van olyan család, ahol a gyerek nagyon deviáns, pedig a szülők átlagosak?
Erre így általánosságban nem lehet válaszolni. A szülők lehetnek átlagosak kívülről. Azokat a tüneteket, amiket leírtál, általában a rendszer szinten nem jól működő családban élő gyerekek hordozzák. Például ide vezet az is, ha a gyerek mindent megkap, ha túl sokat kap valamiből. Lehet, hogy azok a szülők mindent megadtak a gyereknek tárgyi és anyagi szinten, de érzelmileg semmit.
Látni kellene az apró részleteket és folyamatokat...
A testvérem. Ugyanúgy neveltek mindkettőnket. Én egy normális életvitelű ember lettem, férjhez mentem, van lakásunk, most várjuk a második gyerekünket. A testvérem iszik, drogozik, 18 éves kora óta ki be jár a börtönből.
Próbáltunk neki munkát, lakhatást szerezni, rávenni, hogy menjen el elvonóra, de minden próbálkozásunk kudarcba fulladt.
Igen, apám és a testvére, tehát a nagybátyám.
Az apai nagyszüleim dolgos, szorgalmas emberek voltak mindketten, főleg a nagyapám, még nyugdíjas korában is dolgozott, portás volt, 4 naponta ment 24 órázni egy céghez. Mellette művelte a telkét, ami mintatelek volt, olyan szépen nézett ki, annyi mindent termelt.
Apám alig dolgozott életében, most kínlódik, mert alig kap nyugdíjat, nagybátyám dettó, apám ráadásul agresszív is, verbálisan, de volt már rá példa, hogy másokkal szemben fizikailag is agresszív volt. Gyerekkorában is hajlamos volt a durvaságra, ahogy hallottam. Öntörvényű volt mindig is. Folyamatosan rossz döntéseket hozott egész életében, léha, lusta, könnyelmű, felelőtlen volt mindig is. Pedig nem ezt látták otthon, nem volt kitől eltanulniuk ezt a viselkedést. Mégis.
Igen. Apuka korán meghalt sajnos, anyuka szerényen egy átlag fizuból, de tisztességesen nevelte a 2 gyerekét.
A lány átlagos, férje, gyereke van. A fiú... drogfüggő, szerencsejátékfüggő, többször ült, több gyereket csinált mindenféle nőknek. Soha egy percet nem dolgozott, ott csal lop ahol tud, de nem az okosabb tolvaj fajta, hanem akit évente leültetnek pár hónapra pitiségekért. Az anyja teljesen belebetegedett, nagyon ssjnálom, mert egy nagyon jóindulatú szerény néni, mindenki kedveli, mert mindenkihez van pár kedves szava. Jól megverte a sors ezzel a fiúval, 20 éve mást se csinál, csak börtönbe jár látogatni meg csomagokat küld. Mindig befogadja a fiát, aztán az meglopja meg csomó kellemetlenséget okoz neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!