Van olyan család, ahol a gyerek nagyon deviáns, pedig a szülők átlagosak?
Igen, a mi családunkban én vagyok a deviáns csak fordítva mint ahogy írod. Nálunk alap az alkoholizmus, a mindennapos ordibálós balhé, az hogy valaki funkcionális analfabéta, a tv előtt tölti minden szabadidejét, a gyerekszülés élete mozgatórugója és mindenki dögöljön meg, aki jobban él. Ehhez képest nekem a felfogásom kiskoromtól kezdve más volt, én csendes voltam, tanulós, szerettem volna jó munkát, elköltözni, továbbtanulni. Ja és nem izgat mások véleménye, miközben a családban ez fontosabb mint bármi más.
De ismerek olyat is, ahol az van amit írtál. Van egy tök átlagos falusi család, szegények de dolgoznak, 3 gyerek van és az egyik egy börtöntöltelék. Már kiskorában is lopkodott, később betöréses lopások miatt börtönben töltötte a fél életét. A szülők meg a tesói rendesek, ez az egy lett ilyen rabló.
Igen ismerek. Egyetemet vegzett szulok. Egyik ertelmisegi otthon van a kulturaban es politikaban, masik szinten magas intellogenciaju es allami poszton dolgozik. Ennek ellenere az osszes gyerek devians. Van amelyik csak drogos, de van amelyik skizofren es olyan is, aki koros hazudozo, nagy manipulator.
Igaz mindegyik azt mondja mentsegere, hogy azert lett ilyen mert a szulok elvaltak. Pedig a szulok valas elott es utan is mindenben tamogattak a gyerekeiket es .indent megadtak nekik.
Ranezesre egy dolgot nem: nevelest.
Ismerek ilyen családot. Mindig rettentően sajnáltam a szülőket,jó emberek, hordták mindenfelé a gyereket,mert kiskorától kezdve problémás volt . A testvérei teljesen normálisak. A srác az gyakorlatilag ki be járkál a börtönből ,borzasztó ember,erőszakos.
Nem minden a nevelés... csodát a szülők sem tudnak tenni. Itt szerintem valami agybaj állt a háttérben mindig,már 3-4 évesen látszott a gyereken,hogy nem komplett.
A másik,hogyha beszippantja egy olyan társaság kamaszkorában,akkor szintén szépen el lehet kallódni,szülőként már nem sokat tehetsz és cseszheted a nevelést .
Nem tudok ilyet. Ahol a szülők tényleg foglalkoztak a gyerekkel, ott jó értékrendű lett a gyerek is. Tudja mi a rossz, és nem csinálja (vagy hát persze tinikorban kicsit mindenki elkallódhat, de vannak szintek).
Ahol viszont a szülők is alkeszok, vagy csak.nemtörődömek, ott a gyerek is nagy valószínűséggel mutatja a szülei rossz viselkedésmintáit.
Nem nagyon tapasztalok meglepetést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!