Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért zavar ez egy feleséget?

Miért zavar ez egy feleséget?

Figyelt kérdés
Pár éve újranősültem nem sokkal azután hogy felnőttek és kirepültek a gyerekeim. Miután özvegy vagyok természetesnek veszem hogy mindig és mindenben segítem gyerekeimet. Elsőbbséget élveznek életemben hiszen ez az élet rendje. Feleségem egy idő után próbált variálni,kedvére változtatni a gyerekekkel való találkozásom,segítésem rendjén,ma már ettől rosszabb a helyzet. Mostanában szinte követeli hogy időnként mondjak le javára a gyerekeimmel való találkozásról. Elmondása szerint akkor érezné hogy szeretem. Én ezzel nem tudok mit kezdeni, szeretem a feleségemet de a gyerekeimnek nem akarok nemet mondani ha igénylik a jelenlétemet a segítségemet. Továbbra sem jövök rá miért bánthat ez egy nőt.
2020. dec. 10. 17:14
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/71 anonim ***** válasza:
79%

34-es!

Szerintem meg 18. férje nem papucs, csak egy jellemes ember, és szereti a feleségét nagyon.

És egy jól működő dinamikája van a "nagycsaládnak" náluk.

Valahogy így kellene ezt.

2020. dec. 10. 18:51
 42/71 anonim ***** válasza:
80%

Esetleg az ott alváson kívül tudnál konkrét példát hozni? Nehéz belelátni, hogy mi a helyzet.

Látatlanba azt gondolom, hogy volt egy-két alkalom, amikor nagyon megbántottad, valószínűleg eléggé kiakadt rajta és ezek után még valami olyasmit is mondhattál, hogy persze, hogy oda megyek, hiszen a gyerekeim. Azóta pedig folyamatosan megerősítést lát ebben a viselkedésben.

pl. esetemben. Három éve voltunk együtt a párommal, amikor azt mondta, hogy ő a szüleivel és a tesójával négyesben szeretne menni nyaralni, nem szeretné, hogy menjek. (Ő háromszor már jött velünk nyaralni. De első évben elnéztem, hogy nem hív meg, második évben külföldre mentek, úgyhogy nem forszíroztam, harmadik évben viszont belföldre mentek egy hosszú hétvégére, mondtam, hogy kifizetem a szállást beszállok a költségekbe és így sem mehettem). Onnantól kezdve valahányszor elment a szüleihez nagyon rosszul éreztem magam és bizonyítva láttam, hogy nem szeret. Még egy-két alkalommal, mikor tiltakoztam, elment kirándulni meg családlátogatni, és soha nem mondta azt a szüleinek, hogy nem ér rá, rakjuk át. Amikor majdnem szakítottam, akkor jött rá, hogy nem "csak hisztizek", hanem tényleg zavar.

Azután szépen lassan jobb lett a helyzet, és elkezdett pl. arra odafigyelni, hogy minden harmadik hétvégén legyen egy napunk, amit együtt töltünk és takarítunk, filmet nézünk, sétálunk stb. Meg ha nincs kedvem menni (mert mondjuk megbetegszem), akkor nem megy át nélkülem a szüleihez és hagy otthon betegen, "mert olyan rég látta őket".

2020. dec. 10. 18:53
 43/71 A kérdező kommentje:
Szintén kivitelezhetetlen hogy feleségemmel beszéljem meg a gyerekeimmel való találkozást, ő nem tudja mikor érnek rá. Csak velük tudom megbeszélni.
2020. dec. 10. 19:07
 44/71 anonim ***** válasza:
84%
De mondjuk néha mondhatnál nemet a gyerekeidnek, ha a feleségeddel már van program arra a napra. Ha nincs, akkor tervezzetek be fix napokat egy évre előre, amikor vele vagy, nincs ott más és hacsak nincs élet-halál kérdés, akkor nem rúgjátok fel ezt a napot, hanem, ha a gyerekeid akkor érnek csak rá, akkor nem találkozol velük.
2020. dec. 10. 19:11
 45/71 anonim ***** válasza:
66%
Kifogás... Együtt is meg tudnátok beszélni, de te ezt nyilvánvalóan nem akarod. Én az asszony helyében már rég leléptem volna!
2020. dec. 10. 19:11
 46/71 anonim ***** válasza:
98%
De ezen mi a kivitelezhetetlen? Te Ödönke, mikor tudnánk találkozni a héten? Azt mondod, kedden vagy csütörtökön? Az jó, ha öt perc múlva visszahívlak, miután megkérdeztem a mostohaanyádat, hogy neki melyik lenne jobb?
2020. dec. 10. 19:13
 47/71 anonim ***** válasza:
78%
#46, ne viccelj, ez bonyolult. férfiaggyal..?
2020. dec. 10. 19:15
 48/71 anonim ***** válasza:
47-es,ezért kéne megkérdezni a nejét is!:)
2020. dec. 10. 19:16
 49/71 anonim ***** válasza:
19%
41 ha szerinted ettol jellemes a ferj hat legyen igazad. Ezek szerint ha felhivna a gyerekem hogy ekkor ugorjunk mar be valahova es dumaljunk meg valamit, akk letennem a telefont es megkerdeznem az asszonyt hogy ugyanmar ráér e, hogy beugorjunk, es ha megkapnam az engedélyt visszahivnam a gyereket. Ez nekem abszurd, de kinek mi a jó.
2020. dec. 10. 19:18
 50/71 anonim ***** válasza:
83%

49-es, nálunk pl. ez úgy működik, hogy (maradjunk a példádnál), szól a felnőtt gyerekem, hogy ugorjunk be valahova, dumáljunk meg valamit holnap. Viszont holnapra már meg van beszélve a feleségemmel, hogy megyünk az ő anyukájához (Bp-ről Győrbe), akkor megmondom a gyerekemnek, hogy holnap nem jó, mert a Nórával megyünk Győrbe.

Nem hiszem, hogy ettől szar apja lennék a 30 éves fiamnak.

F/54

2020. dec. 10. 19:26
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!