Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam el anyának, hogy...

Hogy mondjam el anyának, hogy szeretnék bindert?

Figyelt kérdés
Transznemű vagyok azaz lánynak születtem de a megélési nemem és aminek érzem magam az a fiú. Anyának már elmondtam de szerintem nem nagyon fogta fel vagy nem nagyon akarja felfogni. Én utálom a melleimet és az utóbbi időben fáslizni is szoktam. Tudom, hogy nem a legegészségesebb de ilyenkor lelkileg egy fokkal jobban érzem magam és inkább a lelki egyensúly legyen meg és ne a testi. Szeretnék bindert mert az egyenletesen leszorítja a mellemet és nem csúszkál. Anyámnak szeretném mondani mert ha titokba rendelnék akkor egy idő után úgy is megtudná és valahogy mosni is kell. Ha elmúlok 18 akkor persze egyből elkezdem intézni a papírokat, hogy meglehessen a melműtétem és ne legyen mellem de ugye 18 alatt nem csinálják ezt a műtétet így a binderrel kell beérnem. Szerintetek hogyan beszéljek anyámnak erről?

2020. dec. 5. 14:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/123 anonim ***** válasza:
57%
Azt gondolom, hogy várj, amíg 18 éves nem leszel, egyrészt kinőheted ezt a gondolkodást (bármennyire hevesen tiltakoznál, ez sokakkal előfordul), másrészt kompressziós anyagot a mellkasodon hordani egyáltalán nem egészséges, mondjon bárki bármit.
2020. dec. 5. 14:31
 2/123 anonim ***** válasza:
69%

Veszel a egy sportmelltartot és kész. Az is leszorít és máris meg van oldva.

De amúgy meg csak oda állsz anyukád elé és elmondod mit szeretnél.

2020. dec. 5. 14:39
 3/123 anonim ***** válasza:
43%

@14:31

Te konkrétan hány embert ismersz személyesen akik "kinőtték ezt a gondolkodást"?

2020. dec. 5. 14:41
 4/123 anonim ***** válasza:
74%
3: még félig gyerek, kialakulatlan személyiséggel, egy olyan időben, ahol ömlik rá az ezzel kapcsolatos társadalmi biztatás... nem akarok ennél jobban belefolyni, mert nem ez a kérdés tárgya, részemről megválaszoltam a kérdést. Egészségtelen mellkast leszorító anyagot hordani, ha 18 évesen továbbra is úgy érzi, hogy ő férfi akar lenni, akkor majd keres orvost, aki leműti neki.
2020. dec. 5. 14:48
 5/123 A kérdező kommentje:

#1 nagyon jól tudom, hogy ez nem egészséges testileg de a lelkemnek nagyon jót tesz. Boldog vagyok tőle és nekem csak ez számít. Te nem élted még meg azt hogy olyan dolgot tegyél a testeddel ami lehet, hogy hosszú távon nem túl egészséges de a ha kimész az utcára (és az én estemben fiúnak néznek) akkor végtelenül boldog vagy. Illetve 4.-es korom óta amikor elkezdtek megnőni, utálom.

#2 azért ez nem olyan egyszerű

2020. dec. 5. 14:51
 6/123 anonim ***** válasza:
89%
Kérdező, annak nincs akadálya, hogy 18 év alatt pszichológushoz menj, sztem kezdd el a folyamatot, mert az átalakításhoz úgyis kell majd szakvélemény. Ez az indulópont, nem annyira a melled....
2020. dec. 5. 14:54
 7/123 anonim ***** válasza:
96%
Ha az utcán fiúnak néznek, akkor anyukád is tudja már, hogy fiú szeretnél lenni. Nem fog meglepődni azon, hogy ilyesmi ruhadarabot szeretnél.
2020. dec. 5. 14:58
 8/123 A kérdező kommentje:
Tudom csak elég nehéz olyan pszichológust találna aki fiatal, nő és foglalkozik a transzneműekkel
2020. dec. 5. 14:58
 9/123 A kérdező kommentje:
#7 amikor anyának elmondtam, hogy mi a helyzet olyan semmilyen volt és azóta meg párszor mondta, hogy mindig a kicsi lánya leszek és, hogy én vagyok a kedvenc lány (nekem meg csak 2 bátyám van).
2020. dec. 5. 15:00
 10/123 anonim ***** válasza:
50%

Sajnálom hogy magyarországon meg nem elfogadott ez a dolog

Ez egy érzés amit nem lehet “kinoni” letezik olyan hogy valami rossz testben születik sajnos ehhez nem agyturkasz kell hanem műtét és hormonális gyogyszerek hogy a megfelelő testbe kerulj kitartast !

Szerintem próbáld neki elmondani leülni vele beszelgetni hogy mi zajlik le benned. Remelem megérti majd :)

2020. dec. 5. 15:01
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!