Miért vagyok mindig kivételezve? Miért néznek totál hülyének?
Életem legjobb momentuma lenne, ha el tudnék költözni végre innen. 20 vagyok, de a szülők teljes mértékben hülyének néznek,lenéznek, pedig semmi okuk nem lenne rá (attól is eltekintve,hogy a saját kölyköd nem nézed le). Az egyetemről ki kellett iratkoznom mert a munkahelyem megszűnt a covid miatt, így viszont nem tudnám fizetni amikre szükség lenne, szülők meg nyilván nem tudnak támogatni. Állást keresek, 2 napja történt meg a kiiratkozás, mondtam, direkt megkértem őket,hogy majd ÉN bemegyek a munkaügyisekhez, majd ÉN keresek magamnak munkát, majd ÉN intézem,mert nem vagyok analfabéta, erre apám már küldi az sms-t hogy ezt a számot hívjam,ilyen-olyan szalag meló, nem tudja hol se azt hogy kit de "tuti jó lesz", csak telefonáljak, anyám azonnal elkezdett pattogni,hogy jajj annak semmi értelme amit én akarok, tiszta hülyeség, menjek gyárba dolgozni és kész, felesleges bemennem munkaügyhöz, van millió meg egy gyári munka és pont...
Mia feancért vagyok ennyire hülyének nézve? Értek ahhoz,amit csinálnék, jó vagyok benne és csak 2 nap telt el, mi a frászért kell azonnal megrohamozni hogy "jajj takarodj gyárba"? Megmondtam h nem kell a segítségük ilyen téren (ennek is mrgvan az oka,hogy miért, de nem idetartozik)... A 20 év alatt eléggé meguntam hogy mindig én vagyok a hülye tudatlan paraszt, inkább lennék öngyilkos minthogy ismét azt éljem át amit egyetem elkezdése előtt...
Most mégis mi a francot tegyek? Apám már reggel telefonálni akar a számra amit küldött,hogy menjek szalag munkára, "valahova", "valakihez". Lehet,hogy ő ezzel megvan elégedve,mert ő elcseszte magának a normális fizetésű munkáját mert nem tudts tartani a száját a főnöknek, meg mert "neki ugyan nem parancsolgat senki", de én nem olyan vagyok mint ő... Én nem akarok 12 órázni 160 nettóért, úgy,hogy nincs táppénz, hogy egyik héten van munka, másik héten telefonálnak hogy hát hupsz ma nem kell jönni, jajj ma se kell, jajj ma se...
Mégis hogy fogassam fel velük ezt? Mi a feancért vagyok mindig én a hülye?
Troll vagy vagy azzal egyenértékű hülye, mert:
1. Diákhitel 1, 2? Az pont megoldás lett volna arra az időre,amíg újra lesz munkád.
2. Vagy legalább passzív félévre-évre mentél volna. A kiíratkozással elveszhetnek az eredmények, észkombánj!
#8 hát persze! :)
A helyesírással nem igazán értem mi a problémád, de a személyeskedésen kívül látom nem futotta többre. Ha ennyi értelem szorult csak beléd, én nem ítélkezem ;)
#9 apám szakiskolát, anyám általánost vegzett(ő már középiskolában elég durván kibukott), ellenben én mindig tartottam a 4-es átlagom, voltam versenyeken és jó helyezéseket értem el. Ők mindig úgy voltak vele,hogy majd mikor lesz munkám,nekik arany életük lesz mert én majd fizetgetek mindent helyettük.
Jó ötlet amit írtál, köszi!
Egyébként gazdaságtudományi karon tanultam, röviden.
#10 így van!
#11 nem nekem,maguknak inkább,ahogy előzőleg is írtam.
1. Igen, teljes mértékben megoldás lett volna felhalmozott hitelekkel belekezdeni az életbe (türelmi idő ide vagy oda), és ha nem tűnt voltna fel, említettem,hogy a testvéremről is én gondoskodom, így rá is kell gondolnom, nem lehetek akkora "troll vagy hülye", hogy annyi hitelt veszek fel amennyit csak lehet, mert jajj de megéri...
2. Mint már írtam,de látom a nagy pofa villogtatása mellett nem sikerült beleolvasni a válaszokba, Nem tudtam volna addig benn maradni, hogy passziváltathassam az azt követő időszakot. Igen, kiiratkozással elveszhetnek az addigi eredmények, és? Ha ismét beiratkozok valamikor, nem kezdhetem el újra? Nem érhetem el ugyanazt, vagy akár jobb eredményeket, "észkombánj"? Úgy hisztizel mintha eret vágtam volna. A kiiratkozás volt az egyetlen megoldás, akármennyire is próbálsz úgy beállítani hogy én vagyok a hülye, te meg a legokosabb a földön mert én kiiratkoztam.
Oké, de ebben mi a kivételezés? (amúgy ezt magyarul úgy szokás kérdezni, miért kivételeznek velem, bár a leírás nyomokban sem tartalmaz kivételezést...)
GAzdasági karon milyen hatalmas kiadásaid voltak, füzetet kellett venni? Mert félévente néhány szakkönyv, de az sem havi tizenezres kiadás. a ktg-re kérhető halasztás, részlet, ott a DH.
Jobb is lenne, ha nem lennél gazdasági szakember ilyen hozzááállással.
átkerültem következőben államira majd ismét (most) önköltségesre,mert hiába voltam államin, fizetni kellett más dolgokat is amik nem olcsó dolgok, viszont azokat ha ezen a héten nem fizetem, következő héttől kezdődően már cseszhettem volna mindet.
Azért kerültél vissza ktg-térítésesre, mert mást is fizetned kellett? semmi értelme annak, amit írsz. Azért kerülsz vissza, mert kevés a kredited és szar az eredményed. Semmi köze ahhoz, mit és meddig kell fizetni.
" teljes mértékben megoldás lett volna felhalmozott hitelekkel belekezdeni az életbe" Igen, az lett volna, mert az egy befektetés egy vállalkozásba (beléd). Vagy DH1+DH2+diákmunka. A testvéredről nem a te dolgod gondoskodni, hanem a szüleidnek. Ha ők erre képtelenek, akkor meg kell fontolni a tesód nálad való elhelyezését, miután szociális alapon lakást igényeltél (nincs garancia, de valami ilyesmivel kellene elindulni).
Lehet így is, ahogyan most te, de így sokkal nehezebb, mert az emberek ilyenkor jellemzően feladják a dolgot. A munka napi rutinja mellett "elfelejtődik" a dolog, becsúszik egy gyerek, stb.
18, hogyne lenne.
Van a dh1, amit arra költ, amire akar.
VAn a dh2, kizárólag költségtérítésre
és a dhplusz, ami egyszeri 500ezer.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!