Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért vagyok mindig kivételezv...

Miért vagyok mindig kivételezve? Miért néznek totál hülyének?

Figyelt kérdés

Életem legjobb momentuma lenne, ha el tudnék költözni végre innen. 20 vagyok, de a szülők teljes mértékben hülyének néznek,lenéznek, pedig semmi okuk nem lenne rá (attól is eltekintve,hogy a saját kölyköd nem nézed le). Az egyetemről ki kellett iratkoznom mert a munkahelyem megszűnt a covid miatt, így viszont nem tudnám fizetni amikre szükség lenne, szülők meg nyilván nem tudnak támogatni. Állást keresek, 2 napja történt meg a kiiratkozás, mondtam, direkt megkértem őket,hogy majd ÉN bemegyek a munkaügyisekhez, majd ÉN keresek magamnak munkát, majd ÉN intézem,mert nem vagyok analfabéta, erre apám már küldi az sms-t hogy ezt a számot hívjam,ilyen-olyan szalag meló, nem tudja hol se azt hogy kit de "tuti jó lesz", csak telefonáljak, anyám azonnal elkezdett pattogni,hogy jajj annak semmi értelme amit én akarok, tiszta hülyeség, menjek gyárba dolgozni és kész, felesleges bemennem munkaügyhöz, van millió meg egy gyári munka és pont...

Mia feancért vagyok ennyire hülyének nézve? Értek ahhoz,amit csinálnék, jó vagyok benne és csak 2 nap telt el, mi a frászért kell azonnal megrohamozni hogy "jajj takarodj gyárba"? Megmondtam h nem kell a segítségük ilyen téren (ennek is mrgvan az oka,hogy miért, de nem idetartozik)... A 20 év alatt eléggé meguntam hogy mindig én vagyok a hülye tudatlan paraszt, inkább lennék öngyilkos minthogy ismét azt éljem át amit egyetem elkezdése előtt...

Most mégis mi a francot tegyek? Apám már reggel telefonálni akar a számra amit küldött,hogy menjek szalag munkára, "valahova", "valakihez". Lehet,hogy ő ezzel megvan elégedve,mert ő elcseszte magának a normális fizetésű munkáját mert nem tudts tartani a száját a főnöknek, meg mert "neki ugyan nem parancsolgat senki", de én nem olyan vagyok mint ő... Én nem akarok 12 órázni 160 nettóért, úgy,hogy nincs táppénz, hogy egyik héten van munka, másik héten telefonálnak hogy hát hupsz ma nem kell jönni, jajj ma se kell, jajj ma se...

Mégis hogy fogassam fel velük ezt? Mi a feancért vagyok mindig én a hülye?

2020. nov. 11. 20:04
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
80%
persze, hogy jobban jár. Nyilván a ktgtéríts határideje jár le most, ha nem fizeti be, kirakják, de a dh2 kamatmentes, ergo pont annyiba került volna törleszteni, mint most befizetni. Tragédia, ha valakinek gazdasági szakon ennyi esze sincs.
2020. nov. 12. 10:33
 22/31 anonim ***** válasza:
91%
ELolvastam a válaszaidat kérdező, én értem hogy nehéz helyzetben vagy, de a kiiratkozás akkor is rossz döntés volt. Nem értem azt sem, hogy miért nem tudtad volna befejezni a félévet, főleg online oktatással, de ami felmerült bennem, hogy az államis féléveidet vissza kell fizetned nem? Legalábbis én úgy tudom. Tehát ugyanott vagy, mintha diákhitelt vettél volna fel, azokat a féléveket vissza kell fizetned.
2020. nov. 12. 10:45
 23/31 anonim ***** válasza:
88%
bizony vissza kell fizetni. ezt beszoptad sajnos kérdező
2020. nov. 12. 10:47
 24/31 anonymousreview60 ***** válasza:
92%

#23-hoz még: [link]

Kérdező, ha ennyit nem vagy képes előre gondolkozni, akkor nem biztos, hogy - most még - neked való a felsőfokú képzés.

A Diákhitellel ugyan adóssággal kezded a munkát, de nagyobb lehetőségekkel is, mint diploma nélkül, feltéve, hogy piacképes(ebb) képzést választasz. A Diákhitel befektetés. Kell, nem kell? Mérlegelni kell.

2020. nov. 12. 10:56
 25/31 anonim ***** válasza:
#24 tehát legalább egy félév költéségnek a felét ki kell fizetnie a kérdezőnek, ha jól értelmezem. az mondjuk (szaktól függően) annyira nem durva
2020. nov. 12. 11:01
 26/31 anonim ***** válasza:
88%
22-es vagyok. Igen talán annyira nem durva, de szerintem mégiscsak jobb befektetés lett volna kihúzni azt az 1-1,5 félévet diplomáig. Amellett is lehet munkát keresni. Igazából ez már nem lényeges, visszacsinálni nem lehet, legalább akkor ezek szerint a visszafizetendő összeg nem olyan nagy, a részleteket erről nem tudtam.
2020. nov. 12. 11:05
 27/31 anonim ***** válasza:
63%
#26 persze szerintem is jobb lett volna bevállalni azt a diákhitelt, és diplomával kisétálni az egyetemről, ha már egyszer bejutott és 3 félévet megcsinált. másik munkahelyet lehetett volna keresni
2020. nov. 12. 11:08
 28/31 anonim ***** válasza:
92%

Kerdezo, csak hogy a kerdesedre valaszoljak: azert neznek hulyenek, mert hulye vagy. Akinek van egy kis esze, az nem iratkozott volna ki, a diakhitel jo opcio lett volna, vagy letezik utolagos passzivaltatas is egyebkent, legalabbis nalunk van.

Annyi de annyi megoldas lett volna... Most kiiratkoztal, de hogy is gondolod, hogy csak ugy majd vissza fogsz menni? Azt vagod ugye, hogy ujra jelentkezni kell ilyenkor az egyetemre, es ha a pontszamok emelkednek, akkor nem is biztos, hogy felvennenek, ha nem sikerult olyan jol az erettsegid. Aztan meg vagy elfogadjak a targyaidat, amiket megcsinaltal, vagy nem, mert pl valtozott a nevuk, vagy egy picit a tematika, es akkor kezdheted majdnem elorol az egeszet. Egy baratnom jart igy, amikor o is ujra jelentkezett az egyetemre, ahova par evvel azelott jart mar, es neki 5-6 targyat nem fogadtak el, hiaba csinalta mar meg korabban, arra hivatkozva, hogy megvaltozott a targy neve.

2020. nov. 12. 12:03
 29/31 anonim ***** válasza:
80%
és a tárgyak elfogadtatásáért fizetni kell, kreditenként
2020. nov. 12. 12:05
 30/31 anonim ***** válasza:
Szerintem egyáltalán nem biztos, hogy jobb megoldás lett volna a diákhitel.... Ha csak egy félévet tanult államin, akkor csak annak a felét kell visszafizetnie vagy le is dolgozhatja (most már ilyen lehetőség is van), ha nem kezd el rögtön egy másik egyetemet (mert akkor nem is kell visszafizetnie). Ha pedig diákhitelt vesz fel a tandíjra és a megélhetésére is (és még a testvérét is ő támogatja), akkor az a többszöröse ennek és mind csak adósság, amit ki tudja, hogy majd x. év múlva vissza fog-e tudni fizetni (lesz-e munkája, tud-e dolgozni, mennyit keres, abból mire jut stb., bármi történhet a jövőben, ami ezeket befolyásolja). Passzív félévre is csak határidőn belül lehet jelentkezni, tehát max. a tavaszi félévet tudta volna passziváltatni. Oké, kereshetett volna új munkát is az egyetem mellett, de nem tudjuk, hogy azzal mire ment volna (ha pl. önköltséget kellett volna fizetnie, akkor arra lehet nem elég).
2020. nov. 12. 13:26
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!