Miért vagyok mindig kivételezve? Miért néznek totál hülyének?
Életem legjobb momentuma lenne, ha el tudnék költözni végre innen. 20 vagyok, de a szülők teljes mértékben hülyének néznek,lenéznek, pedig semmi okuk nem lenne rá (attól is eltekintve,hogy a saját kölyköd nem nézed le). Az egyetemről ki kellett iratkoznom mert a munkahelyem megszűnt a covid miatt, így viszont nem tudnám fizetni amikre szükség lenne, szülők meg nyilván nem tudnak támogatni. Állást keresek, 2 napja történt meg a kiiratkozás, mondtam, direkt megkértem őket,hogy majd ÉN bemegyek a munkaügyisekhez, majd ÉN keresek magamnak munkát, majd ÉN intézem,mert nem vagyok analfabéta, erre apám már küldi az sms-t hogy ezt a számot hívjam,ilyen-olyan szalag meló, nem tudja hol se azt hogy kit de "tuti jó lesz", csak telefonáljak, anyám azonnal elkezdett pattogni,hogy jajj annak semmi értelme amit én akarok, tiszta hülyeség, menjek gyárba dolgozni és kész, felesleges bemennem munkaügyhöz, van millió meg egy gyári munka és pont...
Mia feancért vagyok ennyire hülyének nézve? Értek ahhoz,amit csinálnék, jó vagyok benne és csak 2 nap telt el, mi a frászért kell azonnal megrohamozni hogy "jajj takarodj gyárba"? Megmondtam h nem kell a segítségük ilyen téren (ennek is mrgvan az oka,hogy miért, de nem idetartozik)... A 20 év alatt eléggé meguntam hogy mindig én vagyok a hülye tudatlan paraszt, inkább lennék öngyilkos minthogy ismét azt éljem át amit egyetem elkezdése előtt...
Most mégis mi a francot tegyek? Apám már reggel telefonálni akar a számra amit küldött,hogy menjek szalag munkára, "valahova", "valakihez". Lehet,hogy ő ezzel megvan elégedve,mert ő elcseszte magának a normális fizetésű munkáját mert nem tudts tartani a száját a főnöknek, meg mert "neki ugyan nem parancsolgat senki", de én nem olyan vagyok mint ő... Én nem akarok 12 órázni 160 nettóért, úgy,hogy nincs táppénz, hogy egyik héten van munka, másik héten telefonálnak hogy hát hupsz ma nem kell jönni, jajj ma se kell, jajj ma se...
Mégis hogy fogassam fel velük ezt? Mi a feancért vagyok mindig én a hülye?
#23-hoz még: [link]
Kérdező, ha ennyit nem vagy képes előre gondolkozni, akkor nem biztos, hogy - most még - neked való a felsőfokú képzés.
A Diákhitellel ugyan adóssággal kezded a munkát, de nagyobb lehetőségekkel is, mint diploma nélkül, feltéve, hogy piacképes(ebb) képzést választasz. A Diákhitel befektetés. Kell, nem kell? Mérlegelni kell.
Kerdezo, csak hogy a kerdesedre valaszoljak: azert neznek hulyenek, mert hulye vagy. Akinek van egy kis esze, az nem iratkozott volna ki, a diakhitel jo opcio lett volna, vagy letezik utolagos passzivaltatas is egyebkent, legalabbis nalunk van.
Annyi de annyi megoldas lett volna... Most kiiratkoztal, de hogy is gondolod, hogy csak ugy majd vissza fogsz menni? Azt vagod ugye, hogy ujra jelentkezni kell ilyenkor az egyetemre, es ha a pontszamok emelkednek, akkor nem is biztos, hogy felvennenek, ha nem sikerult olyan jol az erettsegid. Aztan meg vagy elfogadjak a targyaidat, amiket megcsinaltal, vagy nem, mert pl valtozott a nevuk, vagy egy picit a tematika, es akkor kezdheted majdnem elorol az egeszet. Egy baratnom jart igy, amikor o is ujra jelentkezett az egyetemre, ahova par evvel azelott jart mar, es neki 5-6 targyat nem fogadtak el, hiaba csinalta mar meg korabban, arra hivatkozva, hogy megvaltozott a targy neve.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!