Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Engednétek egy érett, felelősé...

Engednétek egy érett, felelőségteljes lánynak hogy a barátjánál aludhasson 15évesen?

Figyelt kérdés
A 15 éves lány nővére vagyok. Nagyon szeretem a hugomat, és szeretnék neki segíteni. Van egy barátja akivel már fél éve együtt vannak. Szombaton felhozta a lány bemutatni a szüleinknek. A szüleink kedvelik őt. A hugom szeretne nála aludni az őszi szünetben pár napig, hisz nem egy megyében laknak, és könnyebb lenne az oda-vissza való utazgatástól. A fiú anyukája megengedte hogy ott a aludjon a hugom, szeretné megismerni stb. Csak a hugom fél megkérdezni szüleink, mert fél hogy nem lesz a válasz és hogy majd megkérdezik hogy képzelte satöbbi. Tudom hogy a hugom felelőségteljes, és nem csinálna semmi hülyeséget, megbízható is, mindig mindent őszintén elmond nekünk. Megengednétek neki? És ha a szüleinknek nem lesz a válasza, hogyan kéne őket rávenni?
2020. okt. 20. 06:57
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 anonim ***** válasza:
11%
És ha nem tesznek jót a hormonok? És ha összeszed egy gombát? Még mindig jobb mind2, mint a becsúszott gyerek vagy abortusz. Nyilván nem csak éjjel lehet szexelni, akkor mar nappal fog a sráccal gumi nélkül. Hát én inkább lenyomnám a torkán a fogamzás gátlót, minthogy abortuszra fussak vele, már ha elmondja nekem időben vagy 16 éves leányanya legyen...Persze ettől nem kell félnem, mert nem akarok gyereket, főleg nem az ilyen lázadó tinikor meg tiniterhességek miatt sem.
2020. okt. 20. 09:46
 32/63 anonim ***** válasza:
71%

Off + fogamzásgátlás + sajátélmény:

Valamivel több, mint 6 évig jártunk a 15 éves kori szerelmemmel, vele volt az első szex (16.5 évesen, tehát másfél év együttjárás után, amikor a szülők már pár hét után megismertek minket), én is szedni kezdtem gyógyszert, kb fél év rendszeres együttlét után, és bár mi is így voltunk nyugodtak (meg az ő anyja is - kislányaként kezelt, beszélhettem vele ilyesmikről is), de ma már nem csinálnám ezt a hormonozást, nagyon nem tett jót. Léteznek kombinált módszerek, amelyek EGYÜTT alkalmazva, hormonmentesen adnak biztonságot, ha már oda kerül a sor. (konkrétan az óvszer+méhszájsapka+spermicid zselé - kombóra gondolok, amit pl. adnak is hozzá, és tapasztalataim & nőgyógyász ismerőseim megerősítése alapján ez korrekt védettséget ad)

Elnézést az offolás miatt, akkor is, ha kamu (= kérdező a lány), erről a szempontról érdekelne a véleményetek.

Mi sosem aludtunk egymásnál, csak mikor már fősulisok voltunk. Tiniként viszont nyaraltunk együtt (hol kettesben, hol másik párral, hol barátokkal, hol én az ő családjával), ezzel érdekes módon a saját vaskalapos szüleimnek sem volt baja.

1 hete bemutatott lovaggal, aki messze is van, tini is még... én annyira nem preferálnám ezt a fajta szoros összefonódást. (nem (nem csak) a szexre értem, hanem a nonstop együttlétre ÉS ottalvásra)

Nem akarnám a szüleimet rávenni semmire, ők sem most jöttek le a falvédőről. Ha annyira érett az a lány, erről a szülők is tudnak. Ők is annak érezték magukat tiniként minden valószínűség szerint, de gondolom szintén vannak "utólag fejet falbaverős sztorijaik csodaszámba menő megúszásokkal". Beszélgessetek inkább ezekről, meg a lehetséges kimenetekről és megoldásokról, ez garantáltan hasznosabb, mint a Rómeó és Júliás vad romantika meg sóvárgás. (Aminek egyébként szintén megvan a maga varázsa, és kár lenne nem megélni épp ennyi idősen :))) )

2020. okt. 20. 09:54
 33/63 anonim ***** válasza:
78%
szerintem 15 évesen még nincs itt az ideje, nem kell siettetni a dolgokat ha már most mindent kipróbál később már nem lesz semmi ujdonság, most még bőven elég ha randizik csókolózik kézen fogva sétálnak, meg én annak se látom sok értelmét hogy egy olyan fiúval aki másik megyébe lakik 15 évesen elég nehéz megoldani a találkozásokat így max tényleg csak arra lenne használva a lány hogy hétvégén meg szünetekben egy két szex
2020. okt. 20. 09:55
 34/63 anonim ***** válasza:
69%

Nem!

Ha lenne egy lányom, akármilyen érett és felelősségteljes, 15 évesen nem dugna, az tuti. Az én beleegyezésemmel biztos, hogy nem!

2020. okt. 20. 10:00
 35/63 anonim ***** válasza:
77%

#34, a kulcsszó a mondatodban: a te beleegyezéseddel...

Már iskolás gyermekem van, mégsem kértem soha a szüleim beleegyezését a szexuális életem megkezdéséhez. Aztán mégis lett (30+ évesen) gyerekem, holott ők mind a mai napig nem járultak hozzá, hogy ágyba bújjak a pasimmal.

Szerintem jobb, ha szülőként felhívom a figyelmet biz. dolgokra, helyzetekre, és arra, hogy mennyi de mennyi helyzetben kellene még látni és megismerni egymást, mielőtt a testi szerelem is eljut arra a szintre.

Ennél többet szerintem nem tudok tenni, a tiltás önmagában nem annyira jó ötlet.

(kamaszokkal dolgozom)

Attól még nincs nálam a Bölcsek Köve, csak vélemény és tapasztalat, amit írok...

2020. okt. 20. 10:11
 36/63 anonim ***** válasza:
83%

Ilyen esetre a legjobb választ az exem adta. Amikor együtt voltunk, akkor a nagyobbik lánya 15 éves volt és azért könyörgött, hogy a szintén 15 és barátja vele aludhasson. Én helyből azt mondtam, hogy a lánya még kicsi ehhez, a fiú agyilag még a kisautó tologatás szinten van. Tényleg sehol se volt az exem lányához képest gondolkodásban.

Mivel nem az én gyerekem volt, így csak tanácsod adhattam.

Az anya azt mondta a 15 éves lányának. Ha itt aszik, akkor elfogadom, hogy felnőttként akarsz élni. ez viszont azt jelenti, hogy innentől a fellelősegéd is felnőtt felelősege. A lány azonnal bólogatott, hogy az nagyon jó lesz! Majd jött a hideg zuhany.

"Ezt előbb bizonyítanod kell, nem bemondásra. Nyár van, mehetsz dolgozni. Plusz innentől semmiben se szolgállak ki úgy, mint anya a lányát. Magad fogsz gazdálkodni a pénzedből és mosni főzni magadra plusz takarítani.

Annyi volt az eltervezett nyári szünetnek, táboroknak, nagy strandolásnak. Ment szépen nyári diákmunkára majd utána este magáról gondolkodni. Le a kalappal, megcsinálta. Valóban bizonyított.

Eközben a fiú élte a tinik kellemes nyarát és punciért nyavalygott mint egy hisztis gyerek a játékbolt előtt. Egy nulla kölyök volt aki még pótvizsgáján is megbukott, mivel annyi felelősségérzésese volt, hogy a minimumot teljesítse. A pélóját viszont már szívesen lengette. Igazán nem is értettem, hogy mit eszik a rajta a lány.

A exem lánya, aki átment az egy hónapos "felnőtt" próbán is látta ezt mire befejezte a "próbatételt".

2020. okt. 20. 10:18
 37/63 anonim ***** válasza:
31%
Igen. Én is aludtam 15 évesen az akkori barátomnál, normális felnőtt ember lettem.
2020. okt. 20. 10:37
 38/63 anonim ***** válasza:
84%
Vótmá. És ha még háromszor felteszed a kérdést, akkor sem.
2020. okt. 20. 10:38
 39/63 anonim ***** válasza:
86%
Most ird ki a fiú vagy a fiú szüleinek szemszögéből is,lécci lécci!!??
2020. okt. 20. 11:21
 40/63 anonim ***** válasza:
79%

Ennyi idősen nem érett és felelősségteljes. Az ilyen idősek hajlamosak azt hinni, hogy érettebbek a koruknál, és már lényegében felnőttek, de ez szinte soha nincs így.

Plusz ha olyan érett lennél, akkor legalább ide nem azt írnád, hogy a húgodról van szó.

2020. okt. 20. 11:23
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!