Engednétek egy érett, felelőségteljes lánynak hogy a barátjánál aludhasson 15évesen?
Off + fogamzásgátlás + sajátélmény:
Valamivel több, mint 6 évig jártunk a 15 éves kori szerelmemmel, vele volt az első szex (16.5 évesen, tehát másfél év együttjárás után, amikor a szülők már pár hét után megismertek minket), én is szedni kezdtem gyógyszert, kb fél év rendszeres együttlét után, és bár mi is így voltunk nyugodtak (meg az ő anyja is - kislányaként kezelt, beszélhettem vele ilyesmikről is), de ma már nem csinálnám ezt a hormonozást, nagyon nem tett jót. Léteznek kombinált módszerek, amelyek EGYÜTT alkalmazva, hormonmentesen adnak biztonságot, ha már oda kerül a sor. (konkrétan az óvszer+méhszájsapka+spermicid zselé - kombóra gondolok, amit pl. adnak is hozzá, és tapasztalataim & nőgyógyász ismerőseim megerősítése alapján ez korrekt védettséget ad)
Elnézést az offolás miatt, akkor is, ha kamu (= kérdező a lány), erről a szempontról érdekelne a véleményetek.
Mi sosem aludtunk egymásnál, csak mikor már fősulisok voltunk. Tiniként viszont nyaraltunk együtt (hol kettesben, hol másik párral, hol barátokkal, hol én az ő családjával), ezzel érdekes módon a saját vaskalapos szüleimnek sem volt baja.
1 hete bemutatott lovaggal, aki messze is van, tini is még... én annyira nem preferálnám ezt a fajta szoros összefonódást. (nem (nem csak) a szexre értem, hanem a nonstop együttlétre ÉS ottalvásra)
Nem akarnám a szüleimet rávenni semmire, ők sem most jöttek le a falvédőről. Ha annyira érett az a lány, erről a szülők is tudnak. Ők is annak érezték magukat tiniként minden valószínűség szerint, de gondolom szintén vannak "utólag fejet falbaverős sztorijaik csodaszámba menő megúszásokkal". Beszélgessetek inkább ezekről, meg a lehetséges kimenetekről és megoldásokról, ez garantáltan hasznosabb, mint a Rómeó és Júliás vad romantika meg sóvárgás. (Aminek egyébként szintén megvan a maga varázsa, és kár lenne nem megélni épp ennyi idősen :))) )
Nem!
Ha lenne egy lányom, akármilyen érett és felelősségteljes, 15 évesen nem dugna, az tuti. Az én beleegyezésemmel biztos, hogy nem!
#34, a kulcsszó a mondatodban: a te beleegyezéseddel...
Már iskolás gyermekem van, mégsem kértem soha a szüleim beleegyezését a szexuális életem megkezdéséhez. Aztán mégis lett (30+ évesen) gyerekem, holott ők mind a mai napig nem járultak hozzá, hogy ágyba bújjak a pasimmal.
Szerintem jobb, ha szülőként felhívom a figyelmet biz. dolgokra, helyzetekre, és arra, hogy mennyi de mennyi helyzetben kellene még látni és megismerni egymást, mielőtt a testi szerelem is eljut arra a szintre.
Ennél többet szerintem nem tudok tenni, a tiltás önmagában nem annyira jó ötlet.
(kamaszokkal dolgozom)
Attól még nincs nálam a Bölcsek Köve, csak vélemény és tapasztalat, amit írok...
Ilyen esetre a legjobb választ az exem adta. Amikor együtt voltunk, akkor a nagyobbik lánya 15 éves volt és azért könyörgött, hogy a szintén 15 és barátja vele aludhasson. Én helyből azt mondtam, hogy a lánya még kicsi ehhez, a fiú agyilag még a kisautó tologatás szinten van. Tényleg sehol se volt az exem lányához képest gondolkodásban.
Mivel nem az én gyerekem volt, így csak tanácsod adhattam.
Az anya azt mondta a 15 éves lányának. Ha itt aszik, akkor elfogadom, hogy felnőttként akarsz élni. ez viszont azt jelenti, hogy innentől a fellelősegéd is felnőtt felelősege. A lány azonnal bólogatott, hogy az nagyon jó lesz! Majd jött a hideg zuhany.
"Ezt előbb bizonyítanod kell, nem bemondásra. Nyár van, mehetsz dolgozni. Plusz innentől semmiben se szolgállak ki úgy, mint anya a lányát. Magad fogsz gazdálkodni a pénzedből és mosni főzni magadra plusz takarítani.
Annyi volt az eltervezett nyári szünetnek, táboroknak, nagy strandolásnak. Ment szépen nyári diákmunkára majd utána este magáról gondolkodni. Le a kalappal, megcsinálta. Valóban bizonyított.
Eközben a fiú élte a tinik kellemes nyarát és punciért nyavalygott mint egy hisztis gyerek a játékbolt előtt. Egy nulla kölyök volt aki még pótvizsgáján is megbukott, mivel annyi felelősségérzésese volt, hogy a minimumot teljesítse. A pélóját viszont már szívesen lengette. Igazán nem is értettem, hogy mit eszik a rajta a lány.
A exem lánya, aki átment az egy hónapos "felnőtt" próbán is látta ezt mire befejezte a "próbatételt".
Ennyi idősen nem érett és felelősségteljes. Az ilyen idősek hajlamosak azt hinni, hogy érettebbek a koruknál, és már lényegében felnőttek, de ez szinte soha nincs így.
Plusz ha olyan érett lennél, akkor legalább ide nem azt írnád, hogy a húgodról van szó.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!