Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fiam ki akar iratkozni az...

Fiam ki akar iratkozni az egyetemről, hogyan állítsam meg?

Figyelt kérdés
Szerintem sokan rám fognak ismerni kérdésemből, igen én vagyok az. Jogilag fiatal felnőtt fiam (fejben csecsemő) harmadik éves egyetemista és belekattant az egyetembe. Elkezdett itthon őrjöngeni, zúzni mint a dúvad, hogy neki ez túl sok és nem bírja tovább, látástól vakulásik kell beadandókat írnia, a tanárok szidják a diákokat és túlterhelik őket, utálja és nem akarja tovább folytatni és emelett nincs ereje még diákmunkázni (Mekiben fog éjszakázni heti 4 napot, ez a feltétele, hogy itthon lakjon). Kilép. Ezt nem engedem neki. Nem hagyom, hogy elcsessze a jövőjét. Megállítanám, ha kell fizikai erővel, büntetésekkel, de nem hagyhatja ott. Amíg nálam lakik, az én kenyeremet eszi, addig hótziher hogy nem. Nem azért taníttattam, tartottam el, hogy egy senkiházi diploma nélküli selejtlegyen. Muszáj bent tartatnom egyetemen. Valami ötlet, hogyan világítsak be a sötét fejébe?

2020. okt. 6. 18:23
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/173 anonim ***** válasza:
99%
Szerintem üjjé' a sarokba, oszt' csihadjál békésen. És vedd be a frontint.
2020. okt. 6. 20:44
 62/173 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy arra nem gondoltál hogy azért gépfüggő mert ilyenek veszik körül mint TE. Én lenyomtam volna a torkodon a billentyűzetet már nem azér.

Amúgy arról tudsz hogy Japánban külön halálokként vannak kezelve azok akik a "munkahelyi stresszbe és kialvatlanságba" halnak bele. Na kB ez vár a fiadra is ha nem hagyod őt békén.

Az már csak hab a tortán hogy neked a diploma a minden meg anélkül egy senkiházi az ember. Elmondom neked sokan diploma nélkül 2-3x annyit keresnek mint sok diplomás.

Szerintem vagy halasszon vagy ami még jobb jelentkezzen át az University of Otago-ra (Dunedin, New Zealand South Island) de minimum a Tomsk University-re (Tomsk Novoszibirszk környéke elviekben jó egyetem van ott)

2020. okt. 6. 21:22
 63/173 anonim ***** válasza:
100%

Egyetem és munka minden esetben irtó fárasztó, csak a többségnek szerető családja van. Én egy könnyebb szakot végeztem el, mégsem dolgoztam, mert szinte csak bejárós órám volt, muszáj volt ott lenni, és ha reggel 8-tól délután 5-6ig (volt, hogy majdnem 8-ig) bent kellett lennem, egyszerűen nem voltam képes munkát keresni/találni. Pláne hogy folyton beadandókat kellett írnom, amit ugye nem írják meg magukat. A fiad meg egy kifejezetten nehéz szakra ment. Kérdező, most gondolj bele pár dologba. Ha napközben órája van és este dolgozik, akkor mikor tanul pl vizsgákra, mikor tud kimozdulni otthonról? Egy ilyen szakon nem elég, ha odafigyel az órán és jól jegyzetel, itt tényleg le kell ülni és benyalni az anyagot. Ha emellett elzavarod éjszakázni a mekibe, csak kiszúrsz vele. Szó szerint aludni sem lesz ideje.

"Amíg nálam lakik, az én kenyeremet eszi, addig hótziher hogy nem." Ez megint olyan, hogy nem az ő "hibája", hogy a te házadban lakik, nem kérte, hogy megszülessen. 18 évig választása sem volt, most meg a sulira kellene koncentrálnia, hogy megszerezze a diplomát, amivel végre leléphet a házadból.

"Már évek óta, 5 vagy 6 éve mondja, hogy öngyilkos akar lenni. Ha eddig nem tette meg, nem is lesz. Nem gyenge ember, csak lusta mint a nyű." Ha normális ember lennél, akkor aggasztana, hogy a gyereked 14-15 évesen már öngyilkosságot emleget. Öngyilkossági gondolatai évekig lehetnek egy embernek, csak egyszer nehogy olyan erőssé váljanak, hogy tényleg megteszi... A leírás alapján meg nem lusta srác, csak durván túl van terhelve.

Voltam már én is kiégés határán egyetem miatt, de közel sem volt olyan durva a helyzet, mint itt. Eljutottam arra a szintre, hogy annyit tanultam a suliban órák között meg a könyvtárban, hogy haza már csak aludni jártam, majd egy idő után már azt sem tudtam milyen nap van meg hanyadika. Gyakran a kimerültségtől még aludni sem voltam képes.

Ez így tényleg megéri?

2020. okt. 6. 21:22
 64/173 anonim ***** válasza:
98%

Tudod hogy csinálják mások?

Pl én is 19 éves koromban go pest city suli+ 8/12 óra meló hétfőtől péntekig... + Albi = már 22 évesen kiégtem nem akartam menni bulizni se sehova... 27 évesen ott tartok hogy baxmeg többet érne felkötni magam, mert bevettem a nyugdíjas üzemmódot... Van házam autóm amit magamnak vettem nem a tata nyomott alám.. s mi van? Elmekk dolgozni, főzök mosok takarítok fáradt vagyok mint a dög 27 évesen.. párom nincs mert ahhoz sincs kedvem h ismerkedjek gyerek így nem is lesz de nem is akarok

Köszi... Kvára megérte suli mellett melózni...

2020. okt. 6. 21:29
 65/173 anonim ***** válasza:
97%

Miért nem a kisebbik gyereked neveled ilyen tettre készen?

A videók alapján maga a fogamzásgátló reklám

2020. okt. 6. 21:50
 66/173 anonim ***** válasza:
100%

Bocsanat, de neked senki szavai nem érnek semmit?

Legalább egyetlen egyszer végiggondoltad, hogy milyen söpredék szülő vagy?

Én is anya vagyok, szemen köpném magam, ha ilyen féreg lennék.

Szegény Martin :( mindig is sajnáltam a srácot.

2020. okt. 6. 22:34
 67/173 anonim ***** válasza:
100%
Martin hülye anyja...
2020. okt. 6. 23:36
 68/173 anonim ***** válasza:
100%
Há nem tudom, nálam már ott elvérzett a dolog, hogy neki nincs diplomája, de a fiát kényszeríti. Ja és hogy diploma nélkül egy élettelen surmó az ember. Csak így "diplomatikisan" Értitek. Nos, nekem sincs diplomám, de inkább nem írom le, mennyit keresek 12 órában nettóban, mert szétszednek, de nem tartom magam surmónak, amiért nincs. Tanulatlannak sem.
2020. okt. 7. 06:06
 69/173 anonim ***** válasza:
100%
Azért remélem a Laurát elvették tőled. Na meg abban is bízok hogy Martin is hamar ott hagy téged és egymagad rhadsz meg.
2020. okt. 7. 06:51
 70/173 anonim ***** válasza:
92%

Végigolvasva ezt az egészet...

Pfu, ha nem kamu vagy, akkor nem csodálom, hogy a fiad ennyire kész van. Valószínűleg a való életben is ilyen bicskanyitogató a stílusod. Aztán az ilyen anyák meg apák csodálkoznak, ha egyszer elköltözik a gyerek és minden kapcsolatot megszakít, amit tud...

"Amíg nálam lakik, az én kenyeremet eszi," ez annyira, de annyira proli. Magadnak szülted nem ? Mert akkor támogasd, ha lent van, és ne taposs még bele. Te is éjszakáztál az egyetem mellett?

Ha nem, akkor pláne nem várhatod el tőle.

Szerencsétlennek pihennie kéne, mert mire végez ki fog égni, aztán majd azért nem fog tudni dolgozni.

Kívánok még neki egy jó pszichólógust is, hogy fel tudja dolgozni ezt a csodálatos anyát.

Több ezer ( tízezer?) ember előtt képes vagy így beszélni a saját fiadról ?

Meg, hogy akár fizikai erővel is megállítanád ?

Elkapod, térdre és elvered, vagy itt most komolyan kérdezem, mit akarsz te egy kb. 22-23 éves felnőtt emberrel tenni? Ha ott akarja hagyni, akkor ebben nincs aki megállítsa.

2020. okt. 7. 09:44
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!