Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fiam ki akar iratkozni az...

Fiam ki akar iratkozni az egyetemről, hogyan állítsam meg?

Figyelt kérdés
Szerintem sokan rám fognak ismerni kérdésemből, igen én vagyok az. Jogilag fiatal felnőtt fiam (fejben csecsemő) harmadik éves egyetemista és belekattant az egyetembe. Elkezdett itthon őrjöngeni, zúzni mint a dúvad, hogy neki ez túl sok és nem bírja tovább, látástól vakulásik kell beadandókat írnia, a tanárok szidják a diákokat és túlterhelik őket, utálja és nem akarja tovább folytatni és emelett nincs ereje még diákmunkázni (Mekiben fog éjszakázni heti 4 napot, ez a feltétele, hogy itthon lakjon). Kilép. Ezt nem engedem neki. Nem hagyom, hogy elcsessze a jövőjét. Megállítanám, ha kell fizikai erővel, büntetésekkel, de nem hagyhatja ott. Amíg nálam lakik, az én kenyeremet eszi, addig hótziher hogy nem. Nem azért taníttattam, tartottam el, hogy egy senkiházi diploma nélküli selejtlegyen. Muszáj bent tartatnom egyetemen. Valami ötlet, hogyan világítsak be a sötét fejébe?

2020. okt. 6. 18:23
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/173 anonim ***** válasza:
100%

Passziváltasson és pihenjen.

Jól hallottam? Este kell diákmunkáznia, miközben láthatóan ki fog égni? Te nem vagy normális. Ennyire rosszul álltok anyagilag. Én jártam így, és az lett a vége, hogy az utolsó félevemben teljesen kiégtem, mosakodni sem tudtam.

2020. okt. 6. 18:28
 2/173 A kérdező kommentje:
Bocsánat, hogy ha offenzív volt a "diploma nélküli senkiházi", nem akartam senkit sem megbántani, de sajnos ez az igazság a mai világban, legelőször azt kérik mint alap papír, csak utána kezdenek el tárgyalni az emberrel. És a legjobbat akarom a fiamnak, azt pedig én tudom, hogy mi.
2020. okt. 6. 18:29
 3/173 anonim ***** válasza:
96%
Most azonnal álljon le a diákmunkával, pszichológus, különben majd nem tanulásért kell harcolni vele, hanem, hogy törölje ki a saját fenekét, vagy mosson hajat... voltam mélyponton..
2020. okt. 6. 18:29
 4/173 anonim ***** válasza:
93%

1 évet már nem nehéz megcsinálni, ha eddig megvan.

Viszont, ha túl van terhelve, akkor a melót hagyjátok.

+ Kell néha elengedni is, lazulni, bulizni.

2020. okt. 6. 18:30
 5/173 A kérdező kommentje:
#1 Most jött neki a 80 ezres csekk az új autójának kötelező éves biztosítására, amit a nagyapja vásárolt neki, van kemény 40 napja még kifizetni. Csak így tud megkeresni annyit, és akkor még a benzinköltségról meg súlyadóról nem is beszéltem. Nagyapja nem fizeti ki a biztosítást és én sem anyagilag romokban vagyunk. Ha velem akar élni, holnap bemegy és bekéri magát a McDriveba.
2020. okt. 6. 18:31
 6/173 anonim ***** válasza:
97%
Én az első félév alatt sokaltam be. Olvastam a könyveket és a sokadik oldalnál jöttem rá, hogy egy szó sem maradt benn a fejemben. Egy félévet kihagytam, addig dolgoztam. Onnantól simán vettem az akadályokat. Egy tantárgy táncoltatott meg, de abból a tanárból politikus lett.
2020. okt. 6. 18:32
 7/173 anonim ***** válasza:
98%
Ja hogy nem azért éjszakázik mert valamit csináljon hanem SULI MELLETT? Hát te nem vagy normális. Ki tudja szerencsétlen mióta szenved azon a szakon, talán ha az elején kiiratkozik/ átmegy másik szakra, nem dobott volna ki az ablakon 3 évet. Te cseszed el éppen a jövőjét. Csinálj már valamit amihez semmi kedved évekig úgy hogy anyád is bsztat otthon! A legjobb a gyereknek az lenne ha el tudna költözni jó messzire tőled és többet az ajtót rád nem nyitná
2020. okt. 6. 18:33
 8/173 anonim ***** válasza:
99%

"Mekiben fog éjszakázni heti 4 napot"

Éjszaka aludni kell!!! Azonnal vigyétek / küldjétek el pár napra pihenni valahova és utána napirendet készítve tanuljon. Majd később dolgozik.

2020. okt. 6. 18:34
 9/173 anonim ***** válasza:
4%

Semmi gond!

Megy a híd alá vagy a seregbe/rendőrségbe!

10/173 anonim ***** válasza:
99%
Ebben az állapotban vagy dolgozik vagy tanul. Nem viccelek. Engem is így hajtottak a szüleim, aztán annyira kikészültem hogy fél évig dadogtam, bepisiltem éjszaka, és hajtaniuk kellett hogy egyek meg fürödjek.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!