Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fiam ki akar iratkozni az...

Fiam ki akar iratkozni az egyetemről, hogyan állítsam meg?

Figyelt kérdés
Szerintem sokan rám fognak ismerni kérdésemből, igen én vagyok az. Jogilag fiatal felnőtt fiam (fejben csecsemő) harmadik éves egyetemista és belekattant az egyetembe. Elkezdett itthon őrjöngeni, zúzni mint a dúvad, hogy neki ez túl sok és nem bírja tovább, látástól vakulásik kell beadandókat írnia, a tanárok szidják a diákokat és túlterhelik őket, utálja és nem akarja tovább folytatni és emelett nincs ereje még diákmunkázni (Mekiben fog éjszakázni heti 4 napot, ez a feltétele, hogy itthon lakjon). Kilép. Ezt nem engedem neki. Nem hagyom, hogy elcsessze a jövőjét. Megállítanám, ha kell fizikai erővel, büntetésekkel, de nem hagyhatja ott. Amíg nálam lakik, az én kenyeremet eszi, addig hótziher hogy nem. Nem azért taníttattam, tartottam el, hogy egy senkiházi diploma nélküli selejtlegyen. Muszáj bent tartatnom egyetemen. Valami ötlet, hogyan világítsak be a sötét fejébe?

2020. okt. 6. 18:23
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/173 A kérdező kommentje:

Nem 1 év, hanem minimum kettő, mert csúszott szerencsétlen, megbukott egy tantárgyból és nem tudott szakosodni (nem igazán vágom hogy működik az egyetem, sosem jártam sajnos) és most emiatt várhat 1 évet, 7 félév helyett 9-re nőtt.

#7 Ha nem akar az út szélén hebzselni majd, netalán éhezni, akkor ez egy kötelező rossz, amit le kell nyelni. Diplomát nem adnak ingyen, tanulni kell érte, hiába van államilag támogatott szakon.

Nem dobott ki 3 évet, kiváló mérnökinformatikus lesz belőle, szuper munkahelye lesz diplomával.

2020. okt. 6. 18:38
 12/173 anonim ***** válasza:
99%

nagyon sajnálom a fiadat :(

Ha ki akar lépni, had kilépni. Miért jobb ha boldogtalan diplomás mint boldog "senkiházi"? Nem csak diplomával lehet elérni bármit is. Az a része meg, hogy amíg az én házamban lakik, no comment...én is ezt kaptam, nevetséges. Mintha lett volna más választásom.(amikor még nem volt pénzem elköltözni)

Engedd önállóan dönteni, ha hibázik, akkor abból tanul. De ha rákényszeríted és végig is csinálja, biztos vagyok benne, hogy egy életre elmegy a kedve az egésztől.

2020. okt. 6. 18:38
 13/173 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt ne telepedj rá az életére mert felnőtt ember és nem a tulajdonod. Majd nagyokat fogsz nézni ha besokall, elköltözik és többé feléd sem néz.

Másrészt nézz magadba, rettentően unintelligens emberre vall aki olyat mond hogy akinek nincs diplomája az egy senkiházi selejt.

Gondolom akkor te egyszemélyben értesz minden szakmunkához, tudsz pl autót szerelni, villanyt, vizet, gázt szerelni, járólapozni, satöbbi. Majd ha szükséged lesz egy szakmunkásra akármiért, akkor bezzeg nem fogod azt mondani hogy egy senkiházi selejt aki megcsinálja neked azt a munkát ami a te szemedben semmit nem ér...

Gusztustalannak tartom a hozzád hasonló embereket. Csak vigyázz magadra mert a magas lóról nagyot lehet ám esni.

2020. okt. 6. 18:39
 14/173 anonim ***** válasza:
100%
Ahha, tehát te diploma nélküli selejt vagy ezekszerint ( a te szavaiddal élve), nem lehet hogy a saját sikertelenségedet vetíted ki a fiadra?
2020. okt. 6. 18:40
 15/173 anonim válasza:
99%
Ez most egy trollkérdés vagy komoly ennyire elviselhetetlen vagy? Vagy melózik vagy tanul. De én passziválnék egyet. Kell a lazitás. Erre hajtsatok.
 16/173 anonim ***** válasza:
100%
Egyre gyanúsabb, hogy egy trollal van dolgunk :D ne etessétek
 17/173 anonim ***** válasza:
99%
Kérdező, majd gondolj erre, amikor éjszakánként bepisil meg amikor újra kell tanítanod fürdetni.
2020. okt. 6. 18:41
 18/173 anonim ***** válasza:
93%
A mérnökinformatikus szak az ország legnehezebb szakja - nézz bele a függvényanalízis jegyzeteibe... Ha így folytatjátok idegösszeomlást kap, és nem biztos, hogy visszatér valaha is a mentális egészsége. Azonnal küld el 3 napra pihenni valami vidéki szállodába. Utána meg segíts azzal, hogy nem kocsi kell a segge alá, hanem rendszeres PIHENÉS kell neki, este tíztől reggel hatig aludjon.
2020. okt. 6. 18:42
 19/173 anonim ***** válasza:
100%
*küldd!
2020. okt. 6. 18:43
 20/173 anonim ***** válasza:
97%

Majd a fiad tudja mi a jó neki...

Ha szarul álltok az nem az ő hibája!

Takarodj te dolgozni + a mekibe éjszaka ne a fiadat bacogasd... Undorítóak az ilyen emberek komolyan... A fiaddal akarod magad pénzeltetni holott ígyis ki van bukva...

Tudod lehetnek az emberek diplomával is senkiháziak mondjuk lehet épp te is ezeket erősíted!!!

Fiad helyében fognám szépen a putyerkámat és takarodnék mellőled... Mondjuk nem évesre kellett volna kérni a biztosítást te agyhalott...gondolom azt is te inézted... Grat

Remélem elköltözik mihamarabb... Ha kell azt meg én segítek.

2020. okt. 6. 18:43
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!