Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy beszéljem meg a fiammal,...

Hogy beszéljem meg a fiammal, hogy kisbabát akarunk?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 5 éves volt a fiam amikor elváltunk az apjától (megcsalt) és utána sokáig kettecskén éltünk, 11 éves volt amikor bemutattam neki a vőlegényem. Elég jól kijöttek már akkor is, jó haverok lettek mondhatni, a mai napig azok. Viszont nemsokára (decemberben ha a vírus nem szól közbe) lesz az esküvőnk,utána gyereket szeretnénk. Rá 1 évre mikor ideköltözött a párom leültem vele megbeszélni, hogy milyen neki, hogy itt van, hogy bánik vele ha nem látom és stb. És akkor azt mondta, hogy szereti Őt. Most viszont szintén beszélni szeretnék vele, csak már flegma kiskamasz (14éves) és most jobban félek mit reagál. Egyedül üljek le vele? Vagy a párommal? Vagy először én aztán a párom beszeljen vele külön? Nem akarom kivonni, el szeretném neki mondani, hogy szeretnénk gyereket, mert az Ő életére is hatalmas hatással lesz, úgyhogy aki csak azt szeretné írni, hogy semmi köze hozzá a fiamnak az inkább ne tegye, nem érdekel :)

36/N

2020. szept. 29. 23:36
1 2 3 4 5 6 7
 51/69 anonim ***** válasza:
9%
Mert kérdező szerinted az emeletre nem hallatszik fel a sírás?
2020. szept. 30. 17:22
 52/69 A kérdező kommentje:
Miért szerinted nem itt lakunk évek óta, hogy tudjunk, hogy milyen az a kva ház, és mi hallatszik hova?? :) Első kérdésem, és utolsó is, hányinger milyen emberek vannak. De nem baj kaptam sok szép, bíztató kommentet, nagyon köszönöm, tényleg jól estek. És én teljesen megértem azt, aki panaszkodott, hogy a kistesó miatt romlott meg az élete, ilyen esetben én is így állnék ehhez, de mindnet megteszek ez ellen. Sajnálom, hogy a szüleid hagyták, hogy tönkre menj a kicsi miatt, és egyáltalán nem kifogás, hogy "csak egy pici baba"
2020. szept. 30. 17:26
 53/69 anonim ***** válasza:
23%

Kérdező ne hagyd hogy a te gyereked is így járjon. Hiába mondod most hogy nem fog az én anyámék is ígértek mindent.

És ne kérd a nagyobbikat hogy bármiben is segítsen ami a gyerekkel kapcsolatos ha nem akar. Nálam elérték hogy utáljam azt a gyereket

2020. szept. 30. 17:30
 54/69 anonim ***** válasza:
41%
Kérdező, nem kell vele megbeszélned, ugyanis nincs döntéshelyzetben. Ellenben ha jön a baba, bejelented neki.
2020. szept. 30. 17:43
 55/69 anonim ***** válasza:
54%
Még jó hogy a kérdező nem kártékony féregnek nézte a babákat, mint itt a többség-különben egy gyereke sem lenne.
2020. szept. 30. 19:52
 56/69 anonim ***** válasza:
19%

Szerintem itt senki nem nézi a babákat "kártékony féregnek" szimplán van az az életkor/élethelyzet amikor nem érdemes/szabad szülni, mert csak árt vele, vagy a meglévőnek, vagy a meg nem születettnek.

A kérdező jelenleg mind két esetbe beletartozik, 1 ehhez már sajnos öreg 2-ott van egy kamaszodó gyerek, de csak nem képes felfogni hogy ezzel hogy ilyen későn vállal még egy gyereket mindkettővel instant kibaszik.

És igen attól hogy mindenki a környezetedben 30-éves kor fölött vállal gyereket attól ez még gáz, főleg a születő gyerek egészségét illetőleg.

2020. szept. 30. 21:10
 57/69 anonim ***** válasza:
89%
És amúgy az érdekel valakit hogy a kérdező meg a párja mit akar? Mindenki azon van fennakadva, hogy hú, mert mennyi idős, meg hú mert ott a másik gyerek. És akkor mondjanak le arról, hogy legyen egy közös gyerekük? Majd amúgy biztos a kérdező fia is pár év múlva úgy fogja alakítani az életét, hogy az anyjának jó legyen, biztos vagyok benne...
2020. szept. 30. 22:06
 58/69 anonim ***** válasza:
33%

Fú, hát ez egy fogós dilemma, amiben mindenkinek van némi igazsága. Tizenéves korban egy új gyerek a családban tényleg akkora felfordulást hoz az életében valakinek, hogy valami köze azért mégiscsak van hozzá. Egy kisgyereknek valóban nincs szava abban, hogy a szülei vállalnak-e neki kistesót, de egy kicsi gyerekre nem is hárul annyi teher ennek a kapcsán. Egy kamasz így is, úgy is be lesz vonva a gyerekfelvigyázásba, bármilyen szilárdan is mondja a szülő, hogy nem, ő tudomásul veszi, hogy nem a kamaszának szül, nem fogja nyektetni, hogy vigyázzon rá...ez kútbaesik előbb-utóbb, amikor eljön ismét az "elegünk van abból, hogy soha nem tudunk kettesben lenni" időszak. Emellett a tinikor rázós, sok odafigyelést igényel a szülőktől, amíg ők a babával foglalatoskodnak 0-24, addig könnyebben siklik félre a nagy, akit akaratlanul is hanyagolnak emiatt. A kamaszkori lázadás célpontjává is válhat a baba. Egy patchwork family-ben az is felvetődik, hogy az mostohaapa, mostohaanya, aki addig elfogadja a párja gyerekét, nem "bolondul-e" meg attól, hogy most lesz saját, és nem válik ellenségsebbé-e azzal, aki mégsem az ő vére...sajnos ősi ösztön, hogy az erőforrásokat már kevésbé szívesen pazarolja más gyerekére az, akinek van sajátja. Ezt ebben az esetben a kamaszkori lázadásból adódó konfliktusok súlyosbíthatják is. Hiszen az már önmagában egy krízis lesz, hogy egy nem saját gyerek lázadozik a nem saját apja ellen. Akinek ráadásul lesz egy tündi-bündi saját babája is. Az is kérdés, mi van a srác vér szerinti apjával...végső soron oda is fajulhat a helyzet, hogy a gyerek egyszer csak kitalálja, hogy elköltözne akkor inkább hozzá, ahol nincs csecsemősírás, nyüstölés, hogy vigyázzon a gyerekre "csak egy fél órát" meg ilyenek.

Másrészt érthető vágy a kérdező részéről, hogy legyen saját, közös gyereke élete szerelmével is, és 36 évesen még nem öreg hozzá.

2020. szept. 30. 22:29
 59/69 anonim ***** válasza:
8%

Kérdező, de akkor most szülj még, hogy a fiadnak legyen esélye az ország másik végébe menekülni kollégiumba, hogy ne tedd azért teljesen tönkre az életét.

Oké, legyen gyereked, csak szoktasd magad a gondolathoz hogy a nagyobbikat el fogod ezzel veszíteni. Nekünk tök mindegy, csak ne gyere majd ide sírni hogy a nagyobbik gyerek miért nem akar soha hazajönni kollégiumból, és miért minimalizálja a nálatok(direkt nem otthon) töltött idejét.

2020. okt. 1. 05:39
 60/69 anonim ***** válasza:
91%

Abban igazat adok, hogy kicseszés a naggyal. A kis korkülönbség híve vagyok (max 2-3 év).

Viszont az nettó baromság, hogy öreg a szüléshez. Most kéne szülnie az elsőt, inkább mint 20 èvesen.

Nem állatok vagy putrisok vagyunk, hogy ahogy elérjük az ivarérett kort, rögtön kölykedzni kelljen.

Az is nettó baromság, hogy a 30 felett szülőknek beteg lesz a gyereke vagy nehezebb bármi. 40 körül már igen, de 35 éves korig semmi különbség nincs a huszonévesekhez képest.

Pont hogy az idősebb szülőknek születik nagyobb eséllyel okosabb gyereke, olvassatok már utána.

Ja, hogy ahhoz olvasni is tudni kéne...

2020. okt. 1. 07:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!