Hogy beszéljem meg a fiammal, hogy kisbabát akarunk?
Sziasztok! 5 éves volt a fiam amikor elváltunk az apjától (megcsalt) és utána sokáig kettecskén éltünk, 11 éves volt amikor bemutattam neki a vőlegényem. Elég jól kijöttek már akkor is, jó haverok lettek mondhatni, a mai napig azok. Viszont nemsokára (decemberben ha a vírus nem szól közbe) lesz az esküvőnk,utána gyereket szeretnénk. Rá 1 évre mikor ideköltözött a párom leültem vele megbeszélni, hogy milyen neki, hogy itt van, hogy bánik vele ha nem látom és stb. És akkor azt mondta, hogy szereti Őt. Most viszont szintén beszélni szeretnék vele, csak már flegma kiskamasz (14éves) és most jobban félek mit reagál. Egyedül üljek le vele? Vagy a párommal? Vagy először én aztán a párom beszeljen vele külön? Nem akarom kivonni, el szeretném neki mondani, hogy szeretnénk gyereket, mert az Ő életére is hatalmas hatással lesz, úgyhogy aki csak azt szeretné írni, hogy semmi köze hozzá a fiamnak az inkább ne tegye, nem érdekel :)
36/N
Ja, utolsó, ezt szent meggyőződésem, hogy 25 éves mamahotelben lakó, éppen öntudatra ébredő "fiatalok" írják.
Itt már vitáztam egyszer ezen, meddő vita volt.
De ha egy 36 éves öreg, akkor a 70 éves? Pl. Nagy Feró már 74, de abszolút nem mondanám öregembernek. Max vén f*nak, de csak mert éljen a rock'n'roll :D
De mondhatnám Axl Rose-t is, ő sem öreg, max meghízott, pedig 58 éves.
"Azért az durva, hogy mennyi ember szerint "öreg" egy 36 éves😆 Szerintem manapság már a 40 éves se számít öregnek a szüléshez."
Egy gyereket nem csak megszülni kell, hanem fel is kell nevelni.
Ha valaki a negyvenes éveiben szül, akkor már a hatvanas éveiben lesz, mire a gyereke eléri a 18 éves kort. Ráadásul manapság már mindenki egyetemre megy, nem ritka, hogy a húszas évei közepén lesz először munkája, fizetése. Tehát a szülő jó eséllyel hamarabb meghal, mielőtt a gyereke egyáltalán önálló életet tudna kezdeni. Erre is gondolni kéne a gyerekvállaláskor!
Szia! Legfontosabb (sajat tapasztalat es hasonloan voltunk), hogy elobb a paroddal beszeljetek at alaposan a gyereknevelesrol vallott nezeteiteket.
Es ebbe vegyetek bele azt is, hogy hat ugye csak feltesok, nagy korkulonbseg, hogy legyen ha a nagy feltekeny vagy epp belecsap a nagykamasz korba es emiatt konfliktus lesz extran. Ugye az elso hazassagodbol a gyereked apja is valamilyen szinten jelen van? Keszulj lehet onnan fog kapni egy kis "alaasast" (jaj a baba sirni fog nem tudsz majd tanulni es hasonlo ostoba megjegyzesek).
Masik: ha ugy erzed a paroddal biztos mindenben kozos nevezon lesztek, akkor te magadban majd a paroddal is tisztazd, hogy a fiaddal legyen kettesben toltott csak anya fia program vagy anya fia "mostoha" apa kozos program. (Velhetoen talan egy nagymama tud ilyenkor segiteni a picire vigyazni.) Ez a feltekenyseg elkerulese miatt fontos, meg hogy tudj 100%osan neha figyelni a fiadra a kisteso szuletese utan is, hiszen a 14 ev alatt ehhez szokott es pont egy erzekeny korban lesz amugy is.
Kisteso erkezeset csakis akkor kozolnem vele ha mar a 12. heten tul leszel. Akkor is tortenhet meg szerencsetlenseg...de nem annyi. Es ha veteles lenne az elejen vagy nem sikerul elso probalkozasra akkor az o kis kamasz fantaziajat megkimeled a folospeges bizonytalankpdastol.
Viszont amit tehetsz, hogy idorol idore eloveszed a temat: van e osztalytarsa ismerose akinek most van kistesoja, szereti-e, vagy idegesitonek tartja? O mit szolna, ha neki lenne kistesoja majd? Mert nyilvan vannak prekoncepcioi a kortarsaktol vagy sajat mashol szerzett elmenyekbol. (Nalunk a nagy azt hitte minden kisbaba egesz ejjel uvolt....es mindig a nagynak kell ra vigyaznia. Kiderult ez onnan jott hogy az apja azt mondta a babak mindig sirnak, az edesanyja meg azt mondta a kisbabatol nem fog tudni sose tanulni, raadadul amikor o olyan 10 eves volt az akkori kistesojat folyton rabiztak es a szzlok elmentek szorakozni...:-/)
Na es a legfontosabb ha meglesz a baba sose bizd ra akarata ellenere. Neha par percre kerd meg, de inkabb talalk neki valo feladatot, amit o is elvez. Legyen az a babakocsi tolas a setan es ti tudtok beszelgetni, vagy furdetskor jatek a kicsivel. Szoval valami neki is oromteli reszvetel legyen csak az elejen es nem kell eroltetni. Masik amikor viszont mar varandos leszel es megmondjatok neki, akkor igenis beszelj vele sokat mutassatok meg neki is majd az uh felvetelt, mehessen veletek agyat uhat jatekot nezni. Es neki mindenkepp kulon szobaja legyenm o is kaphasson valami uj szoba berendezst vagy festest es szuleskor a vendegek ha jonnek atogatoba kerd neki is hozzanak elso alkalommal valamit "a nagytesova valtal" felszolitassal (es ne csorgot😀)
Ostobaságokat ír 33-35 válaszoló.
Ha egy nő 36 évesen szül, akkor a gyereke 29 éves lesz, mire ő eléri a nyugdíjkorhatárt (ha addig nem emelik tovább). Ha pl. lánya lesz, és 30 évesen szül, akkor nyugdíjasként pont sokat tud segíteni a gyerekvigyázásban. Ha dolgozik, akkor hiába laknak közel, a fiatalasszony meg van lőve, ha sokat betegeskedik a kicsi.
Valaki írta, hogy 46 éves korban jön olyan sok ilyen-olyan betegség. Nos, akinek ennyi idősen előjön, az amúgy is ott áll, ahol a part szakad, mert még 19 évig dolgoznia kell. Függetlenül attól, pont hány éves a gyereke. De én nem is tapasztalok ilyet. 46 évesen vígan karriert építenek a nők, mert akkor lesz a gyerekük már nagyobbacska. Anyukám meg 70 évesen bármikor ugrik, ha gyerekre kell vigyázni. Ha nem kell, akkor a 79 éves apámmal együtt tavasztól őszig a kertben dolgoznak.
Ja, a mi családunkban mindig mértékkel fogyott az ital, senki nem dohányzott, viszont a munkától sosem szaladt el. A fizikaitól sem. Továbbá egyiküknek sincs az autó hozzáragadva a fenekéhez, apám is lazán kisétál a temetőbe másfél km-re, és megjegyzi, hogy ez semmi a kerti munkához képest.
És ismeretségi körömben tipikus, hogy 70 fölött még lazán bicikliznek az emberek. A mozgás az élet, a tunyaság, lustaság meg a halál.
Normális életmódot kell folytatni, és akkor nem lesz probléma, hogy az embernek 46 évesen van 10 éves gyereke. Nem muszáj ám cigizni, piálni, szarokat enni és nem mozogni, csak mindenki azt hiszi, ez az általános.
Amúgy tényleg tapintani lehet itt a frusztráltságot, senki nem kérdezte, hogy vajon 36 évesen a kérdező öreg-e még egy gyerekhez vagy nem, de persze azonnal rá kell repülni. Olyan jó lenne, ha az ilyen okosok a saját életükben is ilyen remekül meg tudnák oldani a problémákat. Bár NYILVÁNVALÓAN ez a helyzet, azért érzik szükségét, hogy egy fel sem tett kérdésre litániákat írjanak, újra és újra visszatérve.
Kérdező, szerintem a fő probléma az, hogy tartasz a fiad reakciójától. Nem kell. Mond, amit mond. Én is elég nagy voltam, 11 éves, amikor a legkisebb tesóm született, és most hálás vagyok, hogy megtapasztaltam, milyen egy kisbabával az élet. Sok kortársamnak fogalma sincs, mert csak vendégségben láttak csecsemőt meg kisgyereket, és teljesen elszállt, idillizált elképzeléseik vannak a kisbabás létről, abból lesznek a nagy zuhanások, a nem hormonális baby blues és társai, meg az ide kiírt tonnányi kérdés, hogy jaj, hova lett a szabadságom, meg hogy úristen, milyen nehéz. Hát engem egyáltalán nem ért felkészületlenül, hogy mivel jár egy kisbaba, és a hasfájóssal is remekül elvoltunk, jókedvvel, derűsen, tudtam, mire kell számítanom. Ez óriási előny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!