Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy beszéljem meg a fiammal,...

Hogy beszéljem meg a fiammal, hogy kisbabát akarunk?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 5 éves volt a fiam amikor elváltunk az apjától (megcsalt) és utána sokáig kettecskén éltünk, 11 éves volt amikor bemutattam neki a vőlegényem. Elég jól kijöttek már akkor is, jó haverok lettek mondhatni, a mai napig azok. Viszont nemsokára (decemberben ha a vírus nem szól közbe) lesz az esküvőnk,utána gyereket szeretnénk. Rá 1 évre mikor ideköltözött a párom leültem vele megbeszélni, hogy milyen neki, hogy itt van, hogy bánik vele ha nem látom és stb. És akkor azt mondta, hogy szereti Őt. Most viszont szintén beszélni szeretnék vele, csak már flegma kiskamasz (14éves) és most jobban félek mit reagál. Egyedül üljek le vele? Vagy a párommal? Vagy először én aztán a párom beszeljen vele külön? Nem akarom kivonni, el szeretném neki mondani, hogy szeretnénk gyereket, mert az Ő életére is hatalmas hatással lesz, úgyhogy aki csak azt szeretné írni, hogy semmi köze hozzá a fiamnak az inkább ne tegye, nem érdekel :)

36/N

2020. szept. 29. 23:36
1 2 3 4 5 6 7
 11/69 anonim ***** válasza:
88%

"Es nyilvan lesz baba, ha O nemet mondd akkor is, ..."

Akkor mi ertelme beszélni vele? Beszelni arról kell, amiről a masikmis mondhat véleményt és a véleményét figyelmebe is veszik.

Nincs értelme a beszélgetésnek, amit tervezel. Az eredménye két dolog lehet: kva nagyot csalódik, hogy annak ellenére, hogy ő nemet mondott, te mégiscsak szülsz és ennek a ténynek köszönhetoen az életben nem lesz többet bizalma hozzád.

"...csak meg tudnám vele beszélni, hogy miért zárkózik el ettől"

Nem, nem tudnád. Vagy elfogadnád válasznak azt, hogy nem akarom, hogy itt ordítson egy csecsemő, hogy nekem kelljen vigyazni ra, hogy nekem kellje segiteni, hogy miatta ne menjunk valahova, hogy miatta ram kevesebb idő és pénz jusson, stb. Totál normális indokok, kb mindenki számára érthetőek, de mi ertelme megkérdezni?

2020. szept. 30. 06:44
 12/69 anonim ***** válasza:
63%
Kérdező, gondolom ha ennyire nincs beleszólása a dologba akkor azt se várod el tőle hogy akár egy pillanatig is vigyázzon a gyerekre igaz? Vagy lemondjon bármiről(barátokkal találkozás, randi) csak hogy neked segítsen?Hiszen már kamasz nincs beleszólásod abba ő mit csinál. Elmondhatja neked, te meg bőszen bólogathatsz csak rá.
2020. szept. 30. 06:54
 13/69 A kérdező kommentje:
Jo, akkor utána mondom el neki, a párommal ketten. Egy barátnőm 40 évesen szült 2.hazassagbol,O leult a gyerekeivel megbeszélni es azt tanacsolta jo otlet, de akkor mégis varod
2020. szept. 30. 06:55
 14/69 A kérdező kommentje:
Várok*
2020. szept. 30. 06:55
 15/69 anonim ***** válasza:
21%

"Egy barátnőm 40 évesen szült 2.hazassagbol,O leult a gyerekeivel megbeszélni es azt tanacsolta jo otlet, de akkor mégis varod"

Aha. Tehát van egy barátnőd, aki kb ugyanilyen szituációt élt át, nyilván kifejtette mit és hogyan mondott a gyereknek, az hogy reagált, de te ennek ellenére te vadidegeneket kérdezel a témáról. Valószerű....

2020. szept. 30. 06:59
 16/69 anonim ***** válasza:
91%

Mennyi idősek voltak a gyerekek?

Mert egy mondjuk egy 16 éves lány, lehet, hogy másképp reagál mint egy 14 éves fiú.

Az a te dolgod, hogy mikor szülsz, de miért azt csinálod amit más?

2020. szept. 30. 07:01
 17/69 anonim ***** válasza:
21%
Szegény srác... 14 évesen biztosan egy ordító gyerekre vágyik a másik szobában. Szerintem olyan gáz ennyi korkülönbséggel gyereket vállalni. Mintha csak becsúszott volna. Ennyi idősen főleg nem vállalnék. A szülőin mindenki azt hinné hogy a nagymami vagy.
2020. szept. 30. 07:14
 18/69 anonim ***** válasza:
91%
Nekem is elváltak a szüleim 5 éves koromban. A nevelőanyámmal a kapcsolatom mondhatni borzasztó volt, utáltuk egymást. Ennek ellenére leült velem beszélni, hogy gyereket szeretnének apuval, és apu is beszélt velem, hogy ő ettől engem ugyanúgy szeretni fog, nem fog a másik gyerekkel többel foglalkozni csak azért, mert olyan embertől van, akivel éppen együtt él. Nekem ez nagyon fontos volt, hogy ezt halljam, és megbeszéljék velem. 14 évesen nem hülyegyerek valaki, vannak érzései, pláne ha elvált szülők gyereke, akkor a lelki sérülést sem lehet sajnos kivédeni.
2020. szept. 30. 07:24
 19/69 anonim ***** válasza:
84%

Ja és én 21 éves vagyok, az öcsém 13, a húgom pedig 6.

Nagy a korkülönbség, de szerintem ez nem igazán befolyásolja egy normális családban a testvéri viszonyt.

2020. szept. 30. 07:25
 20/69 anonim ***** válasza:
17%
Először legyen meg az esküvő, azután ráérsz dönteni, legyen-e gyerek! Ebben a korban már nem is olyan könnyű és van arra is esély, hogy nem lesz egészséges.Legfeljebb megemlíteném az esküvő előtt, hogy mit szólna, ha becsúszna egy kistestvér.
2020. szept. 30. 07:27
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!