Ha egy kisbabaval/kisgyerekkel rendszeresen es tartosan angol nyelvu tv-csatornakat nezetunk, lehetseges, hogy megtanul angolul anelkul, hogy a szulok igy beszeljenek vele?
Azt a ket elmeletet vontam ossze, hogy a kicsik nagyon konnyen tanulnak meg egy uj nyelvet, ha azt halljak, illetve hogy nyelvtanulasnak az is kivalo, ha nezzuk a tv-t, meg ha eleinte nem is ertjuk, amit mondanak.
Ja, es mielott letamadnanak az amazontermeszetu kismamak es gyermekvedok, hangsulyozom, a kerdes pusztan ELVI szinten erdekel, es semmi valos celom nincs vele (foleg, hogy gyermekaldas meg csak tervben sincs nalam egyelore).
Szia!
Valami lehet benne, ugyanis az én férjem sosem tanult angolul, mégis szinte folyékonyan beszéli. Vannak nyelvhelyességi hibái, de némi tanulással ezen lehetne segíteni. Elmondása szerint, gyerekkorában mindig angol rajzfilmeket, filmaket nézett és fogalma sincs hogyan maradt meg ennyi minden. Öntudatlanul is, de az angol lexikális tudása mindenképp a tv-nek köszönhető.
Vicces, hogy a suliban németet tanult 12 évig, míg angolt egyáltalán nem, és mégis angolul könnyebben kitudja fejezni magát, mint németül...
Miert lett lepontozva a 11:07-es?! Bar en eddig mindenki valaszat felfele pontoztam, az o valasza volt szamomra a leghasznosabb, dehat kinek a pap, kinek a papne..
Koszonom az eddigi valaszokat.
Szió!
Én angol tanár vagyok és az a véleményem, hogy egy mese csatorna nem alkalmas idegennyelv tanulásra. A szókincs igazából használhatatlan. Egy dologra viszont jó, még pedig az angol nyelv sajátos (legalábbis a magyarhoz képest sajátos) hanglejtését, szavainak eltérő hangsúlyozását szokja és valamennyire megtanulja a gyerek.
Nyelvtanárként nem látom értelmét az angol nyelv ilyen korban történő tanítását, ez alól természetesen kivételt képez az az eset, mikor valamelyik szülő angol ajkú, vagy a család angol nyelvterületen él. Ez esetben viszont a környezet a legjobb "információ forrás" nem a TV.
Remélem, erre gondoltál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!