Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy beszéljem meg a fiammal,...

Hogy beszéljem meg a fiammal, hogy kisbabát akarunk?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 5 éves volt a fiam amikor elváltunk az apjától (megcsalt) és utána sokáig kettecskén éltünk, 11 éves volt amikor bemutattam neki a vőlegényem. Elég jól kijöttek már akkor is, jó haverok lettek mondhatni, a mai napig azok. Viszont nemsokára (decemberben ha a vírus nem szól közbe) lesz az esküvőnk,utána gyereket szeretnénk. Rá 1 évre mikor ideköltözött a párom leültem vele megbeszélni, hogy milyen neki, hogy itt van, hogy bánik vele ha nem látom és stb. És akkor azt mondta, hogy szereti Őt. Most viszont szintén beszélni szeretnék vele, csak már flegma kiskamasz (14éves) és most jobban félek mit reagál. Egyedül üljek le vele? Vagy a párommal? Vagy először én aztán a párom beszeljen vele külön? Nem akarom kivonni, el szeretném neki mondani, hogy szeretnénk gyereket, mert az Ő életére is hatalmas hatással lesz, úgyhogy aki csak azt szeretné írni, hogy semmi köze hozzá a fiamnak az inkább ne tegye, nem érdekel :)

36/N

2020. szept. 29. 23:36
1 2 3 4 5 6 7
 21/69 anonim ***** válasza:
89%

Természetesen beszélj vele erről már most. Szerintem először te, négyszemközt.

Nyilván nem ő dönti el, de legyen több ideje megbarátkozni a gondolattal (ha elsőre nem lelkesedik érte). A legrosszabb kész tények elé állítani.

A kisbabának legyen külön szobája, a fiadat ne használd bébiszitternek, aztán működni fog a dolog.

Ja, és nehogy elhidd azt a baromságot, hogy 36-37 évesen öreg vagy a szüléshez!

2020. szept. 30. 07:36
 22/69 anonim ***** válasza:
60%
Jaja, sokkal jobb, ha beszél vele az ember, aztán xarik a véleményére. Van, aki nem akar testvért. Soha. Nem csak elsőre nem lelkesedik érte, hanem soha nem szereti. Van ilyen, nem is kevés. Tok jó, ha anyuci elmondja, o akar meg egy gyereket, Pisti kozli, hohy o nem akar tesot, anyu probalja meggyozni, Pisti nem akarja, anyu megis szul. Igazad van, ez igy sokkal jobb.
2020. szept. 30. 07:45
 23/69 anonim ***** válasza:
82%

Nekem született kistesóm, mikor 14 voltam (addig ketten voltunk testvérek). Mikor fölmerült a babatéma, apu egyszer megkérdezett minket, hogy mit szólnánk ha kistesónk születne, és mi egyhangúlag rávágtuk, hogy az nagyon jó lenne, mert mindig is ezt akartuk. (Igaz, a harmadik tesónk is édestestvérünk.) Szóval ez az egyszerű eset volt. Ha nemet mondunk, úgy persze nem olyan egyszerű a következő lépés, de lehet róla beszélgetni, a gyerek szempontjait, érveit meghallgatni, téveszméit elolszlatni.

És persze fontos, hogy a gyereket magatoknak szülitek, tehát a nagyobbik gyereket nem szabad állandó tartalékszülőnek tekinteni. Nyilván valamennyit normális, hogy segít, de nagyon korlátozott az elvárható segítség mértéke.

2020. szept. 30. 07:56
 24/69 anonim ***** válasza:
77%
Ezt a hulyeseget a korkukonbseg körül.. Batyam 13 evvel idosebb mint én, pici korplban és most 28 evesen (en) is tokelezes, nagyon kozeli a kapcsolatunk. Egyutt uljetek le vele errol beszelni, hogy ti szeretnétek kozos gyereket is, remelitek jol all hozza.
2020. szept. 30. 08:26
 25/69 anonim ***** válasza:
84%

Nagyon becsülendő a hozzáállásod, Kérdező!

Igenis van köze a már meglévő gyereknek ahhoz, hogy fenekestül fel fog fordulni az élete.

2020. szept. 30. 08:28
 26/69 batta80 ***** válasza:
88%

Szerintem elég, ha csak beszélgettek erről. Kamaszként biztosra veszem, hogy értékelni fogja, hogy "számít" a családban.

Aki meg azt írta, hogy a szülőin nagyinak fognak nézni üzenném, hogy már igen más világ van, a gyermekem osztályában én vagyok a legfiatalabb szülő, az elsős 1. szülőin 32 éves voltam, volt egy 34, és kapaszkodj meg, a többi szülő mind elmúlt 40, a legidősebb anyuka 48 éves volt akkor!

És ez egy átlag, nagyvárosi suli.

2020. szept. 30. 08:47
 27/69 anonim ***** válasza:
20%
Én ha gyereket akarnék, nem kérnék engedélyt a meglévőtől.
2020. szept. 30. 08:48
 28/69 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem nem kell ekkora feneket keríteni ennek a dolognak, meg előre félni a saját fiad véleményétől. Ha szeretnél vele beszélni a terveitekről, hát beszélj. Én nem azt kérdezném tőle, hogy akar-e kistestvért, mert ez nem az ő döntése. Hanem csak megemlíteném, amikor egyébként is pont beszélgetünk az esküvőről és a jövőnkről, meg "az élet nagy dolgairól", hogy terveink között szerepel egy kisbaba is. Meghallgatnám a véleményét, akkor is, ha nem örül neki. Afelől nem hagynék kétséget, hogy nem az ő beleegyezésétől függ, hogy lesz-e baba. Nem győzködném, hogy milyen csudajó lesz neki, ha lesz kistestvére, de elmondanám, hogy örülnék, ha támogatna minket és nem csak a saját érdekeit nézné, illetve én is azon leszek, hogy neki lehetőleg ne "forduljon fel fenekestül az élete", vagy minél kevésbé.

De abban se látok semmi rosszat, ha csak akkor közlitek vele a "jó hírt", amikor már úton van a baba. Bár én nem bírnám ki addig, a fiaimmal mindent meg szoktam beszélni (na jó, majdnem mindent :)). Nem szeretek titkolózni.

Amúgy 35 és 37 évesen szültem, mindkét gyerekem egészséges (már iskolások), és nem nézek ki úgy, mint egy nagymama. Inkább az a jellemző, hogy a többi sulis anyuka és tanár csodálkozik, amikor megtudják a koromat, mert jóval fiatalabbnak gondolnak.

2020. szept. 30. 09:02
 29/69 anonim ***** válasza:
42%

Nálunk ugyanez a felállás, a nagyfiam 14 volt, én 36, második házasság, csak plusz van egy lányom is, ő akkor volt 10.

Mi se mondtuk, hogy kistesót szeretnénk, már azért se, mert sok közé nincs hozzá, akkor se, ha ezt sokan nem veszik tudomásul. Gondolj bele, hogy készül. "Fiam, mától nem szedek tabletták, élesben lövünk." Á, hagyjuk is.

Másrészt a húga érkezése során ezt egyszer tisztáztuk, hogy nem a gyerek dönt, hogy lesz-e testvére. Ezzel az erővel ha a húga nem akar nagytestvért, ő fog elköltözni? Nem. Na ugye!

Akkor mondtuk el a gólyahírt, mikor biztos volt. Nem fogom azt írni, hogy felhőtlen volt az öröm, de erre is számítottam. Nem akadtam ki. Megértéssel fogadtuk, hogy neki ez nem tetszik.

Viszont volt rá pár hónapunk, hogy rengeteget beszélgessünk. Mitől fél? Mit gondol, milyen lesz? Mi hogy tervezzük a kisbabás időszakot? Mit vár tőlünk? Mi mit várunk tőle?

Mire a kistesó megérkezett, ő is nagyon örült, és várta.

2020. szept. 30. 09:11
 30/69 anonim ***** válasza:
82%
Azért az durva, hogy mennyi ember szerint "öreg" egy 36 éves😆 Szerintem manapság már a 40 éves se számít öregnek a szüléshez. Egyébként abban egyetértek, hogy azt még hogy tervezitek nem mondanám el, csak ha terhes vagy
2020. szept. 30. 09:11
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!