Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy beszéljem meg a fiammal,...

Hogy beszéljem meg a fiammal, hogy kisbabát akarunk?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 5 éves volt a fiam amikor elváltunk az apjától (megcsalt) és utána sokáig kettecskén éltünk, 11 éves volt amikor bemutattam neki a vőlegényem. Elég jól kijöttek már akkor is, jó haverok lettek mondhatni, a mai napig azok. Viszont nemsokára (decemberben ha a vírus nem szól közbe) lesz az esküvőnk,utána gyereket szeretnénk. Rá 1 évre mikor ideköltözött a párom leültem vele megbeszélni, hogy milyen neki, hogy itt van, hogy bánik vele ha nem látom és stb. És akkor azt mondta, hogy szereti Őt. Most viszont szintén beszélni szeretnék vele, csak már flegma kiskamasz (14éves) és most jobban félek mit reagál. Egyedül üljek le vele? Vagy a párommal? Vagy először én aztán a párom beszeljen vele külön? Nem akarom kivonni, el szeretném neki mondani, hogy szeretnénk gyereket, mert az Ő életére is hatalmas hatással lesz, úgyhogy aki csak azt szeretné írni, hogy semmi köze hozzá a fiamnak az inkább ne tegye, nem érdekel :)

36/N

2020. szept. 29. 23:36
1 2 3 4 5 6 7
 1/69 anonim ***** válasza:
55%

Nem az ő döntése, hanem a ti kettőtöké.

Előbb legyen meg a baba.

Legyen biztos, hogy már úton van.

Akkor ráértek közölni vele, együtt, mint örömhírt,

hogy kistestvére lesz.

Nehogy már ő döntse el, hogy legyen-e közös babátok,

vagy nem.

2020. szept. 29. 23:42
 2/69 anonim ***** válasza:
56%
Ketten együtt mondjátok el, hiszen egy pár vagytok, ez a közös ügyetek. És szerintem is csak akkor, ha már biztos a baba.
2020. szept. 30. 00:01
 3/69 anonim ***** válasza:
79%
A francokat öreg 36 évesen hozzá.
2020. szept. 30. 00:29
 4/69 anonim ***** válasza:
88%
Ez a te dolgod egyedül, de szerintem nem úgy kell közelíteni, hogy van döntési joga, egyszerűen egy hétköznapi beszélgetésben említsd meg, hogy mit szólna hozzá. Ha pozitív a válasz, akkor megmondhatod, hogy valós a felvetés, de ha negatív hagynám a helyedben leülepedni, és második körben átbeszélni, hogy át tudja gondolni. 14 évesen már nem kisgyerek, valószínűleg tudja, hogy ez bármikor felmerülhet, ha szereti a leendő férjedet, és jó a kapcsolatuk, akkor nem fogja azt érezni, hogy elveszi a baba tőled.
2020. szept. 30. 00:58
 5/69 anonim ***** válasza:
18%

Tényleg nem fiatal, rohadtul nem kéne ilyenkor szülni, de nem ezt kérdezte!!!

Szerintem nagyon is jól gondolkodik, igenis van hozzá köze a fiának.

Én azt mondom egyedül beszelj vele először. Mégiscsak te vagy a legfontosabb köteléke.

2020. szept. 30. 01:00
 6/69 anonim ***** válasza:
20%

Én is azt gondolom hogy 36 évesen màr nem kellene vàllalni, és nagyon sok lesz a 2 gyerek közti korkülönbség,nem is leszek "igazi" testvérek emiatt.

Példa..apum és a nővére közt 16 év van, igaz akkor màs világ volt, a nő elköltözött 18 évesen, szinte nem is töltöttek együtt időt.

Màsrészt szerintem jól àll hozzá a kérdező. Rossz érzés lenne a fiúnak ha csak akkor közölnéd ha màr terhes vagy. Szerintem egyedül beszélj vele

2020. szept. 30. 01:34
 7/69 anonim ***** válasza:
61%
Még jó hogy a gyerekvállalás nem azon múlik, mennyi idős a meglévő gyerek...
2020. szept. 30. 04:25
 8/69 anonim ***** válasza:
18%

Biztos nem vallanek gyermeket,

De ha igen ,nem ülnek le erről beszélni vele.

Tényleg a flegma kiskamasz korban van.

Ha azt mondja nem akar, te meg akkor is szulsz, azt hiheti ebben a korban, hogy direkt ellene van.

Azért a picivel többet kell foglalkozni stb.

Simán, kész tények elé állítanám ha jön a baba.

Persze nem durván.

2020. szept. 30. 05:52
 9/69 anonim ***** válasza:
67%

Pedig ez épp egy olyan téma, amihez semmi köze, annak ellenére, hogy érinti az ő életét is. A gyerekvállalás, házasság, válás nem a gyerekre tartozik, vele csak a tényeket kell közölni, nincs ezeken semmi megbeszélni való.

Megbeszélni olyan dolgokat kell és szabad, amibe van neki is beleszólása. Ha azt mondja, nem akar testvért, akkor nem vállaltok gyereket? Márpedig igencsak abban az egoista korban van, amikor kb azt várja el, hogy a világ csak körülötte forogjon és szinte biztos, hogy nem akar testvért.

2020. szept. 30. 06:17
 10/69 anonim ***** válasza:
32%

Sajnálom ha nem tetszenek a válaszok.

A kérdés valóban nem az volt, hogy öreg vagy, vagy sem a gyerekvállaláshoz, de az azokra kapott válasz is egy vélemény.

Nagyon sok helyes választ kaptál, ezektől függetlenül, csak az nem a te véleményed igazolja.

Az szerintem egy helyes döntés, volt hogy a parodrol beszéltél a gyerekkel.

De hogy egy majdani kisteso érkezését is előre megbeszéld vele, az felesleges.

Ebbe nincs beleszólási joga 14 évesen.

Legyen baba, ha szeretnétek, ha összejött mondjátok el neki,

És neveljetek úgy, hogy jó tesók legyenek.

Ennyi a történet.

Sajnálom ha N tetszenek a válaszok.

Gondolkodj el, ha a nagy többség ugyanazt írja amit én.

2020. szept. 30. 06:31
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!