Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, hogy 24 évesen be...

Normális, hogy 24 évesen be kell jelentenem mikor hova megyek és érek haza?

Figyelt kérdés
Munka után egyik kollégámmal elmentünk egy kiállításra, aztán beültünk valahova. Reggel mondtam anyámnak, hogy ne várjon haza munka után, később jövök. Én szívem szerint ezt se mondtam volna neki, mert az én dolgom, de tudom milyen, ha nem érek haza a megszokott időben. 6ig dolgozom, amit tud, és 10 órakor már keresett, hogy hol vagyok. Írt messengeren vagy 100 üzenetet, de nem volt netem, így azt nem láttam, és akkor fölhívott. Mondtam, hogy szóltam hogy nem jövök. De azt mondja nem mondtam, hogy meddig. Való igaz, a terv az volt hogy csak a kállításra megyünk, de találkoztunk egy volt osztálytársammal és beültünk valahova. Nehogy már ezt be kelljen neki jelentenem, mint a dedóba. Nem 17 éves vagyok, hogy x időre otthon kell lennem. Teljesen megfojt, úgy érzem, ezért is költöztem el 18 évesen. Kényszerhelyzet, hogy most haza kellett jönnöm pár hónapja, és sajnos csak márciusban tudok elköltözni leghamarabb. Addig ki kéne bírnom. De hogyan? Normális, hogy 24 évesen anyámnak kell írkálnom, hogy éppen hol vagyok?
2020. szept. 19. 13:55
1 2 3 4 5 6 7
 61/65 anonim ***** válasza:
48%
Akiben nem maradt semmi Stockholm az nem megy vissza és nem kérdezget ilyeneket
2020. szept. 20. 15:20
 62/65 anonim ***** válasza:
34%
Sokan nincsenek tisztában a Stockholm szindróma mibenlétével. A kérdező határozottan nem az.
2020. szept. 20. 15:29
 63/65 anonim ***** válasza:
Sajnos nagyon is tisztában vagyok vele. Ez nem olyan hogy vagy van vagy nincs. Vannak árnyalatai. Aki 100%ban tudja, kivel áll szemben, és teljes munkaidős fizetése van, az nem megy vissza önként, tiszta tudattal egy ilyen szörnyhöz,mert tudja, hogy bármi jobb, mint ez. és fel se merül benne, hogy normális lehet, amit az anyja csinál. Márpedig a kérdező azt kérdezi, normális-e ez. Nagyon közeli ismerősökön látom, hogy csak fokozatban jönnek ki a stockholmból, és önellentmondásos dolgokat tesznek, mondanak, akárcsak a kérdező.
2020. szept. 20. 15:56
 64/65 anonim ***** válasza:

"Senki sem mondta hogy egyszerű. de nekem senki ne adja be hogy egy önálló ember csak a bántalmazó környezetbe tud visszamenni. Ha meg fontosabb a lespórolt pénz, se sírjon a szája."

Egy szülő másabb, nehezebb leválni, túllépni rajta. Igaz, engem nem fizikailag bántalmaztak. Anno én is visszamentem, elhitették velem, másként lesz. Nem lett másként. De valahol az emberben nagyon ott van, hogy azt akarja, hogy szülője szeresse, elfogadja, el akarja hinni, hogy más lesz. Egy random pasin ebből a szempontból egyszerűbb túllépni, ha egyszer már eljöttél. A szülős dolog egész más. Azon az érzésen, vágyon akár szaksegítség is kell, hogy az ember túl tudjon lépni.

2020. szept. 20. 16:44
 65/65 anonim ***** válasza:

Amig otthon laktam en is mindig szoltam a szuleimnek.

De sosem szamonkereskent, hanem csak azert, hogy ne varjanak fent ebren, bezarhatjak a kaput/hazat, ne melegitsenek nekem vacsorat stb.

2020. szept. 20. 21:01
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!