Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, hogy 24 évesen be...

Normális, hogy 24 évesen be kell jelentenem mikor hova megyek és érek haza?

Figyelt kérdés
Munka után egyik kollégámmal elmentünk egy kiállításra, aztán beültünk valahova. Reggel mondtam anyámnak, hogy ne várjon haza munka után, később jövök. Én szívem szerint ezt se mondtam volna neki, mert az én dolgom, de tudom milyen, ha nem érek haza a megszokott időben. 6ig dolgozom, amit tud, és 10 órakor már keresett, hogy hol vagyok. Írt messengeren vagy 100 üzenetet, de nem volt netem, így azt nem láttam, és akkor fölhívott. Mondtam, hogy szóltam hogy nem jövök. De azt mondja nem mondtam, hogy meddig. Való igaz, a terv az volt hogy csak a kállításra megyünk, de találkoztunk egy volt osztálytársammal és beültünk valahova. Nehogy már ezt be kelljen neki jelentenem, mint a dedóba. Nem 17 éves vagyok, hogy x időre otthon kell lennem. Teljesen megfojt, úgy érzem, ezért is költöztem el 18 évesen. Kényszerhelyzet, hogy most haza kellett jönnöm pár hónapja, és sajnos csak márciusban tudok elköltözni leghamarabb. Addig ki kéne bírnom. De hogyan? Normális, hogy 24 évesen anyámnak kell írkálnom, hogy éppen hol vagyok?
2020. szept. 19. 13:55
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 anonim ***** válasza:
48%
Mivel ott laksz igen, be kell jelentened. Mert megijedhet hogy be akar törni valaki pl, holott csak te nyitod az ajtót. De ha nem fáradtság ott lakni 24 évesen, az, hogy szólsz ha megkér rá, miért az? Érdekes..
2020. szept. 19. 16:37
 32/65 anonim ***** válasza:
54%
Testvérem 22 éves, és ő is ilyen. Azt mondja elmegy kávézni egy ismerősével. Órákig távol van, tök nyilvánvaló hogy nem csak kávézik, hanem csinál valami mást is. Viszont egyikünk se akar belemászni a magánéletébe, azt csinál amit akar, anya csak annyit kér tőle, hogy tényleg legalább dobjon egy SMS-t, hogy ne várjuk haza, mert később jön. Szimplán aggódik, semmi más. És egy SMS-t se tart sokáig megírni. Tényleg ennyire nehéz?
2020. szept. 19. 16:41
 33/65 anonim ***** válasza:
37%

"A másik családban meg ha jössz, itt vagy, ha nem, akkor meg másutt.

Utóbbi nekem kissé ridegnek tűnik."

Ez nem rideg, hanem nem karóval a seggünkben élünk. Nem olyan minden program, hogy pontosan tudd mikor van vége vagy meddig lesz kedved maradni, meddig tart, kivel találkozol, mit találtok ki stb. Egy bizonyos korig oké, hogy megmondja a gyereknek az ember, hogy mikor kell neki hazajönni és tetszik, nem tetszik, akkor jön, de mikor ebből az ember kinő, akkor majd jön akkor mikor megunta, vagy végzett vagy minden bezárt. Ezt meg nem lehet előre tudni, hogy mikor lesz.

2020. szept. 19. 17:14
 34/65 anonim ***** válasza:
37%
Most egy egyszerű példát mondok, elmentem, hogy veszek egy bizonyos alkatrészt valamihez. Az első boltban azt se tudták mi az. A másodikban, tudták, de nem volt. Utána még megnéztem két helyen, de egyik helyen se volt jó, így visszamentem az elsőbe, és megvettem. Aztán hazamentem. Senki se hívogatott, hogy MIÉRT NEM VAGY MÉG ITT????? Hanem mikor hazaértem ennyi volt, hogy "Na mi van az obiban nem volt?"
2020. szept. 19. 17:17
 35/65 A kérdező kommentje:
A másik meg, a az ember már nem otthon lakik, akkor se telefonál haza a szüleinek, hogy ma ide megy, holnap azzal találkozik. Ez tényleg csak a kontrollálásról szól.
2020. szept. 19. 17:18
 36/65 anonim ***** válasza:
49%
"így visszamentem az elsőbe és megvettem egy olyat, ami nem az, de jó lesz helyette végül is" szóval ez egy rakás időbe telt, holott úgy volt, hogy csak megyek és jövök
2020. szept. 19. 17:18
 37/65 anonim ***** válasza:
74%
De nem kell telefonálni, elég egy nyamvadt SMS....
2020. szept. 19. 17:28
 38/65 anonim ***** válasza:
60%
Ha tudod hogy ilyen, akkor miért nem küldesz neki üzenetet? vagy ha annyira zavar akkor beszéld meg vele hogy fejezze be. Meg lehet ezt oldani nagyon egyszerűen, de jaj, téged kontrollálnak, úristen. 24 éves létedre elég hisztis vagy
2020. szept. 19. 17:31
 39/65 anonim ***** válasza:
62%
Nem a kontrollálásról szól, hanem az együttélésről. Teljesen normális, és nem csak szülők és a gyerekeik között, hanem bárkik között, akik együtt élnek. Én nem a szüleimmel élek, hanem a barátnőmmel közös albérletben, és neki is meg szoktam mondani, ha elmegyek valahová, és hogy mikorra várjon. És ő is nekem. A mellett, hogy így kevésbé aggódunk fölöslegesen egymásért, vannak egyéb okai is. Például hogy ha éjszaka zajt hallok, akkor a lakótársam jött-e haza vagy valaki betört, hogy bezárjuk-e be az ajtót (nálunk olyan az ajtó, hogy amikor belülről be van zárva, akkor kívülről nem lehet kinyitni), hogy várunk-e csomagot és átvegyük-e egymás helyett, ha a másik épp nincs itthon, hogy hány személyre főzzünk és tegyünk-e egymásnak félre ebédet/vacsorát, hogy hozzunk-e ezt vagy azt a boltból, vagy épp miután a másik hazaér, utána ráérünk-e valami közös programra. Na persze nagy különbség van a között, hogy valakik együtt élnek, vagy pedig csak ugyanabban az épületben.
2020. szept. 19. 17:35
 40/65 anonim ***** válasza:
51%
Már nem azért, de ha otthon laksz az ő otthonukban, akkor teljesen normális, ha megkérnek, hogy szólj.
2020. szept. 19. 17:40
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!