Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy értessem meg a lányommal,...

Hogy értessem meg a lányommal,hogy nem akarom tartani a kapcsolatot?

Figyelt kérdés
Tudom,hogy sokan elítélnek emiatt,de senki nem járt a cipőmben. Az első komoly kapcsolatom nem alakult valami fényes. Fiatalon összejöttem az akkori párommal, otthon rossz volt a helyzet, ráadásul becsúszott egy gyerek, így odaköltöztem az anyósomékhoz, megszületett a kislányunk és ott éltem 7 évig. Pokoli 7 év volt, mert az élettársammal egyáltalán nem jöttünk, gyakorlatilag a kutyájának nézett, ahogy az anyósom,apósom és a többi rokon,a sógoraim stb.is.Ugráltattak, halálra dolgoztam magam és egy jó szót sem kaptam. Semmibe voltam véve,semmi volt a véleményem, mindig minden úgy volt ahogy az élettársam akarta. Utáltam azt az életet és azt a családot, gyakorlatilag a kislány volt az egyetlen barátom abban az időben. Aztán találtam egy jó munkalehetőséget az ország másik felében, ingyenes szállással,havi egyszeri hazajárással. Havi egyszer sem akaródzott hazamenni. 2-szer voltam haza,aztán összejöttem ott egy másik nővel, és nem is mentem haza többé. Született egy második gyerek is, aki csak 4 hónapos vokt mikor eljöttem. Albérletbe költöztünk,összeházasodtunk és éltem a saját életem. Nem látogattam a gyerekeket,mert örültem hogy megszabadultam abból a családból. Ennnek már 23 éve. Tegnap pedig facebookon megkeresett a kissebbik lányom. Pár mondatot írt, azt kérdezte akarok-e beszélgetni. De én nem akarom bolygatni a múltat, vagy kapcsolatba kerülni a volt élettársammal. Eddig jó volt így, maradjon is így. Szeretem őket, de nem akarok semmilyen kapcsolatot. Hogy mondjam ezt el neki?Vagy ne is irjak semmit,csak simán tiltsam le? Talán úgy lenne a legjobb,nemde?

2020. szept. 13. 14:10
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
32%
kamu
2020. szept. 13. 14:27
 12/37 anonim ***** válasza:
96%

Megírod neki, hogy ne haragudjon, de nem kívánsz továbbra se az élete része lenni. Ennyi.

Kell, hogy lezárja magában a múltat. Nem tudhatod, az anyja mit mondott neki, nyilván okkal keresett meg. Csak letiltani egyrészt bunkóság, másrészt nem biztos hogy leesik neki, hogy ez azt jelenti, nem vágyra kíváncsi. Nem kell magyarázkodni, de egyértelműnek kell lenni.

2020. szept. 13. 14:28
 13/37 anonim ***** válasza:
99%

"A második lányt pedig nem terveztem,de semmibe nem volt beleszólásom."

Megerőszakolt az asszony? :D

2020. szept. 13. 14:30
 14/37 anonim ***** válasza:
18%
Hanuka
2020. szept. 13. 14:31
 15/37 A kérdező kommentje:

#5,Nem, a kicsi keresett meg.

#9,Nem hiszem, a volt élettársammal és a gyerekkel jól bántak. Csak engem néztek kutyának.Ezért is nem volt opció, hogy látogatom őket.Az anyósom úgy csinált mintha ő szülte volna a kislányt és mi csak a dadái lennénk.

2020. szept. 13. 14:32
 16/37 anonim ***** válasza:
43%
"becsúszott egy gyerek, így odaköltöztem az anyósomékhoz" - akkor az elsőt így terveztétek?
2020. szept. 13. 14:32
 17/37 anonim ***** válasza:
81%

Engem elhagyott az apám. Állítólag ő is szenvedett és hiába keresném, elutasító. És gyűlölöm érte. Remélem, mindkettőtöket megbüntet az önzőségetekért a Jóisten. Nem a gyerek kérte, hogy csináld meg. A gyerek egy életen át tartó felelősség.

Te persze, hogy hárítasz, ahogy ő is. De a gyerekeknek szükségük lenne a szüleikre. Elég gáz vagy, meg kell mondjam, hogy még te akarod letiltani. Azért a lányodat sajnálom, hogy ilyen szülő jutott neki, aki méltatlan erre a névre. Jobban járna nélküled, az biztos, mivel te nem szereted. Ha szeretnéd, nem tennéd ezt vele.

2020. szept. 13. 14:33
 18/37 anonim ***** válasza:
87%

nem tudom, hogy min mentél keresztül. én csak azt tudom, hogy anyám sose tudta se feldolgozni, se megbocsátani Istennek/Sorsnak, hogy az apja ugyanezt tette vele. haláláig cipelte a tragédiáját

adhatnál egy esélyt a lányodnak. nem kell rögtön találkozni, elég egyelőre levelezni. facebook is jó. aztán alakul..

az anyjával pedig nem kell tartanod a kapcsolatot

2020. szept. 13. 14:35
 19/37 anonim ***** válasza:
77%

Ott hagytad a szar környezetben, de még szembenézni sem akarsz a lányoddal?

Nem tudom visszafogni magam, ez féregség a javából.

2020. szept. 13. 14:36
 20/37 A kérdező kommentje:
18, Ebben a családban ha 1 valakivel tartod a kapcsolatot akkor mindenkivel tartod. Elszabadulna a pokol ha megtdnák hogy beszélek a lánnyal.
2020. szept. 13. 14:38
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!