Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, hogy így leszidta...

Normális, hogy így leszidta az apja a gyereket?

Figyelt kérdés

Van egy 5 éves fiúnk, a játszótéren voltunk lent. A kis társaival játszott, mikor futott oda az egyik gyerek árulkodni, hogy a Patrik (a fiúnk) a középső ujját mutatta neki. Hát mondom jól van, ne törődj vele. Gyerekek, még azt se tudják mit jelent. A férjem viszont fölállt, odament a gyerekhez, és kérdezte, hogy mit csinált? És jól leszidta, hogy ilyen többet ne csináljon, mert rá lesz csapva a kezére. Szegény gyerek új elszégyellte magát, hogy szólni se mert többet, és csendben játszott tovább a többiekkel. Én úgy megsajnáltam. Igazából nem ez volt az első alkalom, hogy a középső ujját mutatta, már mondtuk neki, hogy ezt nem szabad. De úgy sajnáltam szegényt, mondtam is a páromnak, hogy miért kellett ilyen keménynek lenni vele? Szépen is el lehet mondani, hogy ilyen nem csinálunk. Azt mondta, hogy a szép szóból nem érti meg, és ő nem fog amiatt szégyenkezni, hogy a gyereke nem tud viselkedni. Szerintem meg azt a másik gyereket kéne megnevelni, hogy ne árulkodjon... Szerintetek kinek volt igaza? Tényleg kemény volt a gyerekkel vagy én vagyok túl lágyszívű?

N/24

2020. szept. 5. 08:14
1 2 3 4 5 6
 51/57 anonim ***** válasza:
95%

mert a gyerek továbbra sem tudja, mit jelent

Korábban többször figyelmeztették, szerinted akkor miért nem mondták el neki, ha még most sem tudja?

Épp ideje volt, hogy apu intézze a dolgot.

2020. szept. 5. 17:35
 52/57 anonim ***** válasza:
78%

Párod helyesen cselekedett, hiszen már egyszer a szép szó nem használt.Következőre mehet a popó-pofon...nevelni kell a gyereket, nem babusgatni mindenért.

Rosszat tett, rosszat kap.

2020. szept. 5. 17:39
 53/57 anonim ***** válasza:
25%
Én ilyen esetben kaptam volna otthon a szíjjal. Valahogy meg kell tanítani a gyereknek, hogy mit szabad és mit nem.
2020. szept. 5. 22:23
 54/57 anonim ***** válasza:
86%
53 valahogy meg kell tanulnia igen, de semmiképp sem így, mint te tanultad valószínűleg.
2020. szept. 5. 22:40
 55/57 anonim ***** válasza:
90%

Borzasztó,hogy szerinted előbb kéne a másik gyereket megnevelni ,aki árulkodik,mint a tiédet aki ocsmányságokat mutogat neki ,gratula :D

Amúgy legalább a férjednek van némi esze,mert ha rajtad múlik kiállhatatlan ember lesz a fiadból ..

Tudom ,ma már nem divat de nevelésnek hívják,amikor megtanítod a gyereknek mi helyes és mi nem. Ha el lett neki százszor mondva , akkor direkt csinálja,és annak következményei vannak ha nem elfogadható módon viselkedik .

Ráadásul a férjed csak rászólt,fegyelmezte a gyereket nem is megpofozta vagy megverte . Nem mersz rászólni a saját gyerekedre? Vagy neki mindent lehet,az ő viselkedését mindenki tűrje csendben,mint a birkák és alkalmazkodjon az egész világ hozzá ? :D Mert ez nem fog örökké műküdni,de majd te is rájösz ha neked mutogatja a szépeket .

2020. szept. 6. 02:49
 56/57 anonim ***** válasza:
100%

Aztán ha egyszer egy másik gyerek nem árulkodik, hanem kiveri pár fogát a Patriknak, akkor gondolom az lesz a baj.

Hihetetlen gondok vannak a fejedben. Az jó, hogy először szép szóval próbalkoztál, de nyilvánvalóan nem használt. És a gyerek nagyon is tudja, hogy amit csinál az sértő a másik gyereknek. Hacsak nem sérült szellemileg. Ugyanúgy, ahogy az általad árulkodósnak nevezett gyerek is felfogta, hogy őt itt megsértette a neveletlen kisfiad.

2020. szept. 7. 20:12
 57/57 anonim ***** válasza:
84%

Az oké, de azt nem tudja, hogy azok a gyerekek, akik sok sérülést szereznek, párat kiállnak, párat betapasztanak, de egy idő után összetörnek! Elhiszik, hogy rosszak, hogy megérdemlik, hogy nekik ez jár, csak ennyit kaphatnak, majd egy idő után magukat is direkt bántani kezdik, de nem csak szavakkal, hanem bele is halhatnak!

Na ezt nem tudja egy kisgyerek, és szerintem te sem! Hogy a sok folyamatos bántás hogy töri össze az ember lelkét annyira, hogy az is megutálja magát, esetleg másokat fog bántani, akár cuki kiskutyáját otthon!

Sok kicsi sokra megy! Erőszak erőszakot szül! Fel kell nyitni a gyerek szemét a rövid távú tettek hosszabb távú hatásaival, mert ezekkel egészen biztosan nincs tisztában!

2020. szept. 7. 23:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!