Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, hogy így leszidta...

Normális, hogy így leszidta az apja a gyereket?

Figyelt kérdés

Van egy 5 éves fiúnk, a játszótéren voltunk lent. A kis társaival játszott, mikor futott oda az egyik gyerek árulkodni, hogy a Patrik (a fiúnk) a középső ujját mutatta neki. Hát mondom jól van, ne törődj vele. Gyerekek, még azt se tudják mit jelent. A férjem viszont fölállt, odament a gyerekhez, és kérdezte, hogy mit csinált? És jól leszidta, hogy ilyen többet ne csináljon, mert rá lesz csapva a kezére. Szegény gyerek új elszégyellte magát, hogy szólni se mert többet, és csendben játszott tovább a többiekkel. Én úgy megsajnáltam. Igazából nem ez volt az első alkalom, hogy a középső ujját mutatta, már mondtuk neki, hogy ezt nem szabad. De úgy sajnáltam szegényt, mondtam is a páromnak, hogy miért kellett ilyen keménynek lenni vele? Szépen is el lehet mondani, hogy ilyen nem csinálunk. Azt mondta, hogy a szép szóból nem érti meg, és ő nem fog amiatt szégyenkezni, hogy a gyereke nem tud viselkedni. Szerintem meg azt a másik gyereket kéne megnevelni, hogy ne árulkodjon... Szerintetek kinek volt igaza? Tényleg kemény volt a gyerekkel vagy én vagyok túl lágyszívű?

N/24

2020. szept. 5. 08:14
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
86%
Normális.
2020. szept. 5. 09:00
 12/57 A kérdező kommentje:
Szerintem ezt nem kell ennyire felfújni, még csak 5 éves. Hogy jön ide a verekedés? Soha nem verekedett, és azt nem hagynám neki!
2020. szept. 5. 09:01
 13/57 anonim ***** válasza:
93%
Ilyenkor következik, hogy jön a kérdező, mekkora bunkók vagyunk, nem is tudjuk az előzményeket, a másik gyerek...
2020. szept. 5. 09:03
 14/57 anonim ***** válasza:
94%

"Szerintem ezt nem kell ennyire felfújni"

Látom nem érted mi a probléma. Vagy tényleg képtelen vagy felfogni?

Pedig állítólag 24 éves vagy...

NEVELÉS!

Tudatos NEVELÉS!

Ami neked látszólag nem megy.

Még jó, hogy az apja nem ennyire ostoba...

2020. szept. 5. 09:03
 15/57 anonim ***** válasza:
16%
Nem tudom, miért lett a válaszom lepontozva. Nem vagyok öreg, de én még abban nőttem fel, hogy ha a szomszéd gyerek/osztálytárs beszól, megüt, nem tudok azonnal odamenni a szüleimhez nyígni, hanem meg kell védenem magam. Én úgy gondolom, hogy valószínűleg nem indok nélkül mutatott be a kérdező gyereke, és aki odament árulkodni, csak egy gyökér spicli.
2020. szept. 5. 09:05
 16/57 anonim ***** válasza:
13%

Jajmár, szerintetek a gyerek nyilvános megalázása a nevelés netovábbja...? Félre lehetett volna azt a gyereket hívni, hogy idefigyelj, így nem viselkedünk, megyünk haza, legközelebb ilyet ne csinálj, ls akkor maradhatsz tovább. Például. De kb bármi jobb mint a gyerek megszégyenítése a társai előtt.

No de akkor pontozzatok csak le, ti nyilván mindnyájan pedagógiából doktoráltatok, meg gyerekpszichológus képesítésetek is van...

2020. szept. 5. 09:12
 17/57 anonim ***** válasza:
95%

17, te viszont még a szövegértésig sem jutottál.

Nem a szidás hogyanja a kérdés, hanem hogy hagyjuk ha a gyerek helytelenül viselkedik és legyintsünk rá, mondván, a másik gyerek a hülye amiért árulkodik, vagy adjuk a gyerek tudtára hogy ez nem egy elfogadható magatartás.

Nem az volt a kérdés hogy hogy kellett volna nevelni, hanem hogy egyáltalán kellett-e nevelni, hogy jogos volt-e az apuka részéről.

2020. szept. 5. 09:17
 18/57 anonim ***** válasza:
97%

Buta dolog ez a "Ne árulkodj!" Intézze el maga? Hogyan? Mutogasson ő is? Keverjen le egy pofont? Mondja a másik gyereknek, hogy ne mutasd nekem ezt, mert ez sértő, durva gesztus?

Ebben a korban normális, ha ilyen helyzetben a felnőtthöz fordul a gyerek. Sőt, később is ez tanítjuk. Ha nem tudod civilizáltan lerendezni, szólj a tanárodnak, az önkormányzatnak, rendőrnek...

Így kezdődik a bully-ing, mikor arra tanítjuk a gyereket, hogy hiába kér segítséget, a felnőtt nem törődik vele, nem avatkozik be, sőt, a kiszolgáltatott helyzetben lévőn még rúg egyet. "Ne árulkodj! Oldjátok meg!"

Persze a játszótéri helyzet közel se ilyen durva, itt a másik gyerek nincs összezárva egy bántalmazóval. De ha néhányszor közlik vele,hogy ne árulkodjon, akkor se fog merni segítséget kérni, amikor ez tényleg fontos lenne.

2020. szept. 5. 09:19
 19/57 anonim ***** válasza:
14%

Igen, csak általában azt veszik észre, aki hangosabb, nem azt, aki valóban ártott a másik gyereknek. Az "igazságszolgáltatásnak" nem csak pozitív oldala van, a gyermeki világban sem.

Szerintem is az lett volna a legkorrektebb, amit az egyik válaszoló javasolt: félrehívni, és nem a többiek előtt lerendezni a gyereket. Valakinek van ilyen véleménye is, ha ezt egyesek piros kezekkel honorálják, nem érdekel.

Én átéltem hasonlót:

Beszólt egy kövér gyerek az oviban, hogy én milyen dagadt vagyok. Mondom neki, nézz már magadra, pont hogy te vagy a kövér! :D

Aztán beárult az óvónőnek, az meg fél órára bezárt a vécébe...

2020. szept. 5. 09:37
 20/57 anonim ***** válasza:
97%

Inkább az apja csessze le, mint hogy majd jól megverjék pár év múlva.

Az én ötévesem ezt még kimaxolta azzal annak idején, hogy a kocsi hátsó ülésén ülve mutogatta a középső ujját pl. piros lámpánál a mellettünk levő autósnak. Azt hittem, elájulok, amikor megláttam. Mint kiderült, a nagyobb unokatesói tanították neki, hogy mutogasson így, mert az mindenkinek tetszik. (Jó, hogy nem verődtünk meg).

Én is elkaptam, és jól lebaltáztam, de inkább én, minthogy agyonverjék érte pár év múlva.

2020. szept. 5. 09:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!