Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 23 éves vagyok és a szüleim...

23 éves vagyok és a szüleim nem engedik, hogy barátom legyen, ez normális?

Figyelt kérdés

Egyetemre járok,a szüleim erőltették, utána a jegyek miatt terrorizáltak. Többször meg is vert apám, mert "nem tanulok". Azzal tartottak sakkban, hogy fenyegetett, hogy megöl, volt, hogy meg is próbálta. Anyám nagy egyet értésére. Úgy beszélnek velem, mint a kutyávak,nem is lehet saját akaratom, rettegek tőlük. Azt is megszabják, mennyit, mit egyek,ha beteg voltam őrjöngtek, hogy nem kérem, pedig nem tehettem róla.

Sehova nem mehetek, ellenőriznek, a barátaik is beköpnek. Egyszer mentem el nyáron egy órára, azért is balhé volt, hogy "hazudok nekik", mert valaki látott a boltban... Lehet azt hitték, "felcsináltattam" magam. Mondjuk ezzel gyanúsítanak 16 éves korom óta.... Akkor hónapokig mérgeztek, meg elkábítottak, mert nem ment a matematika fakt és hazaküldtek influenza miatt és apám kitalálta, hogy "nem akarok iskolába menni". Senki nem tudta hónapokig, mi bajom...

Sajnos a sztori igaz. Öcsém kocsit kap, én pofont, tulajdon vagyok. Apám alkoholista, hajnal óta bort és pálinkát iszik minden egyes nap, ez a folyadékja. Évi 500 liter bornál több elmegy neki, meg kb. 300 liter pálinka, mert ezt főzetjük, de sosem tart ki....

Igazábl ezt az egész egyetemet ők akarták, pont erre,először azzal terrorizált, hogy miért nincs pénteken, meg vizsgaidőszakban órám, majd a jegyek miatt.... Sajnos egy tárgy nem is megy...

Igazából anyám segíti,meg eljátszák, hogy semmi sem történt, kitalálom. Mikor a szomszéd mentett meg azzal, hogy észrevett, mikor október végén egy vasárnap reggel részegen nekem rontott, hogy megöl... Még az udvaron is ütött rúgott, anyámat is földhöz vágta... Megölt volna, így csak az orromat törte el,meg belém rúgott, mert anyám megijedt, hogy kihívják a rendőrséget... Utólag tagadnak mindent, soha hozzám nem értek, at egész család, én vagyok a "bolond".

Ha meg elmennék egy kávéra valakivel, megy hogy, "k...rvulni tudsz, tanulni meg b...szol piszok, állj ki az utcasarokra". Hihetetlen, hogy anyám meg falaz neki...

Sajnos segítségem nincsen... Ezt az iskolát is kényszerből vállaltam be, mert féltem, ha nincs a társaság, már ömgyilkos lettem volna, de ezt nem merem elmondani így nekik. Főleg, mert legalább fedél van a fejem felett....

NEM KITALÁLT A SZTORI, KÉRLEK NE BÁNTSATOK! Tagadnak mindent, én vagyok a "bolond".

2020. aug. 20. 20:16
1 2 3 4 5
 1/50 anonim ***** válasza:
98%

Hát ez nagyon durva.

23 évesen gyakorlatilag már felnőtt vagy, valami megoldást nem tudnál találni, hogy elköltözz?

Munka suli mellet stb.

Plusz, azért egy feljelentést is megérne, a leírtak alapján bőven tudnál bizonyítékokat bemutatni.

2020. aug. 20. 20:21
 2/50 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem itt az a legkevesebb, hogy nem engedik, hogy barátod legyen. Konkrétan felnőtt ember létedre bekorlátoznak, mint egy állatot (bár ez gyerekkorban sem lenne helyénvaló). Valahogy muszáj lenne szabadulni, bár szerintem ezt korábban kellett volna, de hát sosem késő. Nem tudsz valakitől segítséget kérni?
2020. aug. 20. 20:23
 3/50 anonim ***** válasza:
92%
Most őszintén, már tényleg kíváncsi vagyok, hogy mégis mire jó neked, hogy évek óta pár naponta kiírod ugyanezt a kérdést különböző kategóriákba? Soha egyetlen tanácsot sem fogadsz meg, állandóan más a problémád, de nyilvánvalóan nem segítséget vársz, ha évek óta semmi nem változott (elmondásod szerint). Azért a szexualitás kategóriába írtál, mert fétised, ha sajnálnak?
2020. aug. 20. 20:28
 4/50 Carragher_x ***** válasza:
64%

"NEM KITALÁLT A SZTORI"

De az, lapozzunk.

2020. aug. 20. 20:29
 5/50 A kérdező kommentje:

Sajnos nem, meg mindent magamnak fizetek, nem sok megtakarításom van és a sulit nem hagyhatom ott (bár mondtam nekik), mert hatalmas balhé van miatta. Diákmunkázom, de az mire elég. Senki nem segít.

Feljelentéssel az a baj, hogy egymásért hazudnak, az orrommal, meg a többivel mindig hazudtam... Illetve nincs hova mennem, meg úgy voltam, mégis a szüleim, szimplán betegek...

Meg konkrétan a viselkedésük is, főleg anyámé, mint egy fogyatékossal... Értelmesen meg nem lehet velük beszélni... Azt meg, hogy felnőtt vagy, nem fogadják el... Ha normálisan megkérdezem, miért csinálták, az a válasz, hogy " mert megbolondultál piszok".

Egyébként otthonülős, kitűnő voltam, nem balhéztam sosem, pénz is elég volt a minimum mindig,csak a sulira,ami kellett. Az egyetemen meg van egy tárgy, ami nem megy, szivatnak, évek óta ott akarom hagyni, miattuk próbáltam meg, de ment, hogy "b...sztál tanulni". Most az a legújabb, hogy kezdjek el valami mást, megint 4 év, igen...

2020. aug. 20. 20:35
 6/50 anonim válasza:
73%
Uh, basszus, szegénykém 😟 irigylem a kitartásod 😕 én már biztos elmenekültem volna tőlük jó messzire 😱
2020. aug. 20. 20:40
 7/50 anonim ***** válasza:
90%

Nekem is kamunak tűnik, de tegyünk úgy mintha igaz volna.

23 évesen jogodban áll elhagyni a szülői házad vagyis el tudsz menekülni. Másik részről mikor eltörik az orrod az konkrétan bizonyíték is, ha rendőrséghez mész. De ha neked így jó, mert őket nem jelented fel vagy nem szöksz meg akkor egészségedre. Mit vársz? Bankszámla számod nem adod meg, hogy utaljunk rá hogy el tudj menni otthonról?

2020. aug. 20. 20:44
 8/50 A kérdező kommentje:
Nem, nem kitalált...
2020. aug. 20. 20:52
 9/50 anonim ***** válasza:
97%

[link]

Remélem ezzel segítettem! Ide sírj, ne hozzánk! Nem azért mert bunkó vagyok hanem, mert ez egy troll oldal is egyben ahol perverz kamu gyerekek is feljönnek. Ott kérj segítséget az uniceftől, ha nem vagy kamu!

2020. aug. 20. 20:53
 10/50 anonim ***** válasza:
97%
Ja és köszönöm a moderátoroknak, hogy jó kategóriába tesznek téged.
2020. aug. 20. 20:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!