Jogos a rossz érzés, ha semmi ajándékot nem vettek a nagyszülők az unoka születésére?
4 hetes a kisbabánk, Férjem szüleinek első unokája. Nagyon várták, rögtön jöttek látogatni is. Anyagilag abszolút megengedhetnék, de mégis, egy csomag popsitörlőt sem hoztak nekünk (nem mintha rászorulnánk, inkább csak a gesztus). Dédszülőktől mindenkitől kaptunk pénzt, én szüleimtől kaptunk pelenkát, ruhákat, nővéreméktől is kaptunk hazaérkezésre is ajándékot, meg azóta is ruhát, ismerősöktől is apróságokat.
Ti mit szólnátok, ha a várva várt első unokát így fogadták volna? Nagyon örültek neki, de egy csokor virágon és desszerten kívül, a babával kapcsolatban semmit nem hoztak. Főleg, hogy azt mondogatták a terhesség alatt, hogy mennyi mindent fognak majd neki venni. Különösebben nem izgat, mert nem vagyunk rászorulva, csak a hozzáállásuk esik kicsit rosszul.
"Nem, de érdeklődtek, hogy ki mit hozott a babának."
Elég anyagias a családod. Életemben nem jutott eszembe egy újszülött láttán megkérdezni az anyát, hogy "na és mit kapott, ki mit vett?".
Az én környezetemben legalábbis ez baromi életszerűtlen.
Ha nincs probléma, akkor csinálsz, mi?
Én is ismerek olyan nőket, akik ilyen kis csipp csupp dolgokat figyeltek szülésük után. Ki mit hozott, ki mikor jött, nem jött. Ha mondott valamit, akkor azt jól kiforgatta. Általában a férj családtagja volt ilyen "szerencsés", aki ki lett beszélve. Olyan ártatlan szófordulatokba lett belemagyarázva, hogy én azt észre sem vettem...
Engem érdekelne, hogy ez ilyenkor miért van, valami pszichológiai magyarázat??
48
Sokan vannak olyanok is, akik nem csak szüléskor keverik a szart, hanem mindig.
Csak ilyenkor szentek és sérthetetlenek, -mert hogy most szültek- és még bátrabban kavargatják...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!