Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos a rossz érzés, ha semmi...

Jogos a rossz érzés, ha semmi ajándékot nem vettek a nagyszülők az unoka születésére?

Figyelt kérdés

4 hetes a kisbabánk, Férjem szüleinek első unokája. Nagyon várták, rögtön jöttek látogatni is. Anyagilag abszolút megengedhetnék, de mégis, egy csomag popsitörlőt sem hoztak nekünk (nem mintha rászorulnánk, inkább csak a gesztus). Dédszülőktől mindenkitől kaptunk pénzt, én szüleimtől kaptunk pelenkát, ruhákat, nővéreméktől is kaptunk hazaérkezésre is ajándékot, meg azóta is ruhát, ismerősöktől is apróságokat.

Ti mit szólnátok, ha a várva várt első unokát így fogadták volna? Nagyon örültek neki, de egy csokor virágon és desszerten kívül, a babával kapcsolatban semmit nem hoztak. Főleg, hogy azt mondogatták a terhesség alatt, hogy mennyi mindent fognak majd neki venni. Különösebben nem izgat, mert nem vagyunk rászorulva, csak a hozzáállásuk esik kicsit rosszul.

2020. szept. 1. 16:43
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
100%

Én kifejezetten örültem volna annak, hogy legalább valaki a rokonságban rám is gondolt.

Most gondolj bele kérdező, lehet ők úgy szeretnének ajándékot venni a babának, hogy előtte megbeszélni veled, mi lenne a praktikus. Pl most kaptatok 30 csörgő, de tegyük fel zoknit senkitől.

A másik, értem, hogy emlékbe szeretted volna elrakni a babaholmikat, de ezt lehetett volna mondani a terhesség alatt is, hogy neked fontosak az életedben ezek az apróságok, hogy majd megmutathasd a gyermekednek őket, ha nagyobb lesz. Így biztos vitték volna valamit. De ennek ellenére csak magadban duzzogsz.

Mégegyszer mondom, ők legalább gondolták rád is, amiért 9 hónapon keresztül hordta az unokájukat, és szenvedve életét adtál neki. Inkább az a furcsa, hogy ezt a többi rokon semmibe veszi. A baba még úgysem tud örülni semminek, annyira pici. Viszont az anyának jól esik a törődés ilyenkor. Nagyon jól tették, hogy most neked vitték ajándékot.

2020. szept. 1. 20:24
 32/54 anonim ***** válasza:
86%
Kedves kérdező! Te beteg vagy.
2020. szept. 1. 20:25
 33/54 anonim ***** válasza:
84%

És az apa mit kapott?

És a nagyszülők mit kaptak, hogy nagyszülők lettek?

2020. szept. 1. 21:21
 34/54 anonim ***** válasza:
91%
Atyaisten, rémálmaimban nem jutott volna eszembe megkérdezni az anyámat, hogy kitől mit kaptam születésemre, sőt már arról sincs fogalmam, hogy az én gyerekem kitől mit kapott. Valószínűleg akkor se érdekelt. Nyilván örültem, ha kapott, és örültem a látogatásnak, ha nem kapott. Milyen elvárásokat támasztanak a nagyszülők a ti gyereketek kapcsán, ez teljesen érthetetlen! Nekik semmilyen igényük nem lehet!(25-ös komment). De bizony, te utálod az anyósodékat, és egyáltalán nem baj, ha ezt az érzést tudatosítod magadban. Azzal lehet valamit kezdeni. Végiggondolni, hogy jogos-nem jogos, mi az oka, hogy lehetne változtatni. Az elfojtott, ámde jelen lévő érzések csak sz**-t kavarnak.
2020. szept. 1. 21:28
 35/54 anonim ***** válasza:
59%

Hat en azt mondom turelem. Egyreszt az higy van ket gyeekuk az nagyon elavult dolog. Regen nem volt eldobhato pelenka se popsitorlo es olyan mint mondjuk pelenkatorta meg plane nem volt. Kozben meg mar kiment a divatbol a kapjon egy aranylancot vagy a 100. Plusst (vagy akar az elsot mert lehet fulladasos halalt okoz. Masreszt nem mindegy ti hogyan keszultetek a babavarasra mert ha bevasaroltatok nem csak pelenkazobo de ruhakbol is vagy kaptatok valahonnan amoylan kezdocsomagot kb ket teliszatyir bodyt stb., akkor lehet ugy voltak vele gyorsan vetnek ratok egy pillantast es még kitalaljak mit is vegyenek a babanak.

Ha ti se vagytok szuken a penznek akkor a szemelytelen pelenkavasarlast valosziuleg sertesnek tekintik hogy megharagudnatok ha nem nezik ki beloletek hogy tudtok venni eleg pelenkat vagy nem ertenek hozza es nem tudjak hanyas kell es melyik marka es megkerdezni meg szegyenlosok voltak.

Ha egyebkent ennyire szeretnel toluk kapni valamit akkor meg te ne legyel visszafogott. Egyszeruen ha beszelsz veluk legkozelebb akkor beszelj arrol, hogy kepzeljetek en annyi mindenre gondoltam a babankkal kapcsolatban csak pont arra nem hogy ....es itt nevezd meg azokat a nagyobb erteku hasznos vagy csak szemelyes dolgokat amiket eetleg ok ajandekba adhatnanak. Mint jatszoszonyeg, babahinta, elektromos babahinta, adamo hita, x y fejlesztojatek, telre kezeslabas, teli halozsak ejjeli jelzofeny a szobajaba/szobatokba, elektromos mellszivo, orias plusspapagaj vagy eletbiztositas. Enszerintem csak annyira rohantak latni a babat hogy nektek vittek egyszeru ajandekot es felmertek a terepet vajon mi kellhet meg neki es legkozelebb biztos keszulnek mar neki is valamivel.

2020. szept. 1. 21:59
 36/54 anonim ***** válasza:
22%
Érdekes valaszok vannak.Azért egy cumit vihetett volna a saját unokájának.Ez nem a pénzről szól.Az,hogy vitt gaz,hát hasra ne essek,temetésre is azt viszünk.Megkérdezhette volna,mit vegyen,ha nem tudja.Vagy adjon pénzt.De egy plüss is elfért volna a kiságyba.
2020. szept. 2. 07:18
 37/54 A kérdező kommentje:

Jó, hogy nincs itthon halálbüntetés, mert úgy látom, engem itt a válaszadók 99%-a villamosszékbe tenne a kérdésemért.

Tisztázzunk azért pár dolgot.

Attól még, hogy nem hoztak semmi babával kapcsolatosat, ugyanolyan szerettel fogadtam őket, mint bárki mást. Már háromszor voltak azóta, még mindig semmi, de nem fogom szóvá tenni nekik, mert valóban nem a pénzről van szó, mindent megveszünk, ami a baba ápolásához, ellátásához, fejlesztéséhez kell. Saját belátásuk szerint vásárolnak az unokájuknak, ha nem most, majd később, vagy soha, szívük joga, nem fogom számonkérni őket. Egyszerűen csak nem olyanok, mint én, a Férjem, vagy a családból bárki más, akik szintén furcsának találták, hogy a babával kapcsolatban nem hoztak semmit. Ettől még nincsenek megkövezve, és akkor jönnek unokàzni, amikor akarnak.

Elavultnak mondani azt a gondolatot, hogy van 2 gyerekük, ezért tudniuk kell, mi szükséges egy babához, de azt àllítani, hogy bambán állnak a babás dolgok előtt, az oké? Szájuk van, kérdezni tudtak volna tőlünk is - a nagymamám is felhívott a boltból, hogy mit hozzon nekünk -, itt egyszerűen arról van szó, hogy a szándék se volt meg, hogy a gyereknek bármit is vegyenek. De nem meglepő, a saját fiúk is csak ígéretet kapott születésnapjára idén.

Mielőtt elástok, meg elhordtok mindenféle hülye p.csának, aki már most elkényezteti a gyerekét, mindenki gondolja már végig, hogy azért neki hogy esne, ha így viselkednének a szülei/anyósék.

2020. szept. 2. 09:34
 38/54 anonim ***** válasza:
73%

"a nagymamám is felhívott a boltból, hogy mit hozzon nekünk"

gondolom a fiukat nem akarják felhívnmi emiatt, mert úgy se tudná, hogy mi az ami kell a gyereknek

(téged meg pláne nem, ha ilyen vagy és ismernek is)

egy férfi véleménye

2020. szept. 2. 09:55
 39/54 anonim ***** válasza:
100%

"Egyszerűen csak nem olyanok, mint én, a Férjem, vagy a családból bárki más, akik szintén furcsának találták, hogy a babával kapcsolatban nem hoztak semmit."

A családból bárki más honnan tudja, hogy nem hoztak semmit? Fel van minden cetlizve, hogy kitől kaptad?

2020. szept. 2. 10:19
 40/54 A kérdező kommentje:
Nem, de érdeklődtek, hogy ki mit hozott a babának. Hazudni meg nem fogunk.
2020. szept. 2. 10:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!