Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos a rossz érzés, ha semmi...

Jogos a rossz érzés, ha semmi ajándékot nem vettek a nagyszülők az unoka születésére?

Figyelt kérdés

4 hetes a kisbabánk, Férjem szüleinek első unokája. Nagyon várták, rögtön jöttek látogatni is. Anyagilag abszolút megengedhetnék, de mégis, egy csomag popsitörlőt sem hoztak nekünk (nem mintha rászorulnánk, inkább csak a gesztus). Dédszülőktől mindenkitől kaptunk pénzt, én szüleimtől kaptunk pelenkát, ruhákat, nővéreméktől is kaptunk hazaérkezésre is ajándékot, meg azóta is ruhát, ismerősöktől is apróságokat.

Ti mit szólnátok, ha a várva várt első unokát így fogadták volna? Nagyon örültek neki, de egy csokor virágon és desszerten kívül, a babával kapcsolatban semmit nem hoztak. Főleg, hogy azt mondogatták a terhesség alatt, hogy mennyi mindent fognak majd neki venni. Különösebben nem izgat, mert nem vagyunk rászorulva, csak a hozzáállásuk esik kicsit rosszul.

2020. szept. 1. 16:43
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
99%

Én szüleim meg tipikusan azok, akik mindig próbálnak meglepetést okozni szeretetből, de az esetek többségében nem sikerül olyan dolgot választani, ami jó és ezért kuka lesz. Pl ők mikuláskor még a család macskájának IS hoznak ajándék macska kaját, de azt, amit akkor se enne meg, ha éhen döglik. Most ennek mi értelme. Gyereknek is hoztak annyi hasztalan vackot, mint égen a csillag, a legtöbb kuka vagy adomány lett. Hiába mondom ezerszer, hogy ne, akkor is.

Szerintem örültek, jót akartak, nem volt céljuk megbántani, és tuti fognak még adni ajándékot a babának, ha majd nagyobb lesz, és már sejtik, hogy mire lehet szüksége. Addig meg gratulációképpen kaptál egy virágot. Szerintem ez is kedves gesztus, ne legyél rájuk mérges.

2020. szept. 1. 18:22
 22/54 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem elég elsőre egy virág + édesség.

Biztosan megvettétek már az indulókészletet, nem hinném, hogy pont az az egy rugdallódzó hiányzik, amit vettek volna.

Persze, törlőkendő, pelus az majd fogy rendesen, de nem tudhatod, hogy 2 hét múlva mit kapsz.

2020. szept. 1. 18:22
 23/54 anonim ***** válasza:
88%

“Különösebben nem izgat, mert nem vagyunk rászorulva”

“nem mintha rászorulnánk, inkább csak a gesztus”

Aha persze, azért bizonygatod ennyire, mert se nem vagy rászorulva, se nem izgat.:D Akkor ki se írtad volna a kérdést. Amúgy meg örülj, hogy egyáltalán kaptál valamit, a te kölyköd, nem másnak kell felruházni és játékokkal ellátni.

2020. szept. 1. 19:01
 24/54 anonim ***** válasza:
93%

Azért pontosítani sem árt: a kérdésben az van kiírva, hogy "semmi ajándékot nem vettek a nagyszülők", aztán meg kiderül, hogy egy csokor virágot és desszertet hoztak.

Továbbá azt írod, hogy "azt mondogatták a terhesség alatt, hogy mennyi mindent fognak majd neki venni". De hát olvassuk csak el figyelmesen a szöveget: a kulcskifejezés a "fognak" szó. Szerintem mivel még nem teltek el évek az unoka születése óta, érdemes időt adni a nagyszülőknek, hiszen ígéretük a jövőre is vonatkozhat, és nem tudhatjuk, milyen ajándékokkal fogják meglepni az unokát. És ismétlem, most sem üres kézzel jöttek:))

2020. szept. 1. 19:05
 25/54 A kérdező kommentje:

Úgy tűnik, nem csak én reagálom túl a dolgokat. :D

Erős túlzásnak tartom a kérdésemből arra következtetni, hogy hisztériába megy át a viselkedésem. Felteszem a negatív kommentelők környezetében minden és mindenki tökéletes, és semmilyen téren nincs okuk panaszra, mint itt a gykn mindig.

Nem vártam milliókat tőlük, vagy aranystrasszos kisruhát meg gyémánt berakásos pelenkát. Csak nekik rengeteg elvárásuk van felénk, a baba kapcsán is, aztán ezzel szemben pont a babának nem hoznak semmit. Persze, nem kell egy ezredik kacat, de nekem még megvan az a plüssöm, amit születésemre kaptam a nagyszüleimtől. Férjem nagymamájától családi nyakláncot is kapott, azt se tudja most használni. Ha meg majd a gyerekünk megkérdezi, hogy ő miket kapott a születésére, nem tudok erről a nagyszülői oldalról mit mondani, vagy később elővenni egy zoknit, hogy igen, ezzel vártak téged haza a kórházból. Nyilván ezek a gesztusok, emlékek csak nekem fontosak.

2020. szept. 1. 19:12
 26/54 A kérdező kommentje:

25#

A kérdés nem a nekem vett ajándékra vonatkozott, hanem a babára. Én nem is számítottam arra, hogy kapok bárkitől is bármit. De még az ezredik ismerős is hozott babajátékot. És persze, elkésve nincsenek, de csak egyszer születik meg az ember, és én inkább arra akarnék emléket eltenni a gyerekemnek, mint pl egy 5 éves korában megvásárolt cipőt.

2020. szept. 1. 19:17
 27/54 anonim ***** válasza:
100%

Az ember elméje és személyisége sok titkot rejt, néha még saját magunk viselkedését sem értjük... Mások indítékait és szándékait megérteni nehéz úgy, hogy nem kérdezzük meg azt, akinek furcsájuk a magatartását.

Lehet hogyha őket kérdeznénk meg, hogy miért nem hoztak a babának ajándékot, akkor világosabban látnánk a helyzetet...

2020. szept. 1. 19:28
 28/54 anonim ***** válasza:
91%
Gondolom úgy voltak vele, hogy te szültél, neked vesznek valamit. Amit én kaptam újszülőttre, szinte semmit nem tudtam használni. Ez a nyaklánc, pedig ne haragudj, de szerintem nagyon gáz. Biztos fognak a kicsinek is venni, nem kell ezen drámázni. Inkább örülj, hogy gondoltak rád, mert sokszor épphogy csak a baba kap.
2020. szept. 1. 19:58
 29/54 anonim ***** válasza:
100%

Ooooh, én annyira örültem volna, ha bárkinek eszébe jut a szülés után, hogy én is létezem. Hónapokig csak egy termosznak éreztem magam, úgy éreztem, senki nem lát, senkit nem érdekel, hogy én külön emberi lény vagyok. Szerintem ilyen megközelítésből szuper a bonbon meg a virág.

Csipogó zenélő istenverését meg ráérnek még venni. Nem győzöd majd lebeszélni őket a holdkompról meg a kengururól, meg a többi 30 éve használt káros szarról.

Nézd pozitívan a dolgokat.

2020. szept. 1. 20:14
 30/54 anonim ***** válasza:
93%

"Ha meg majd a gyerekünk megkérdezi, hogy ő miket kapott a születésére, nem tudok erről a nagyszülői oldalról mit mondani, vagy később elővenni egy zoknit, hogy igen, ezzel vártak téged haza a kórházból."

Őszintén kívánom, hogy a gyerekednek ez legyen az életében a legnagyobb baja, és akkor boldog ember lesz.

Életemben nem jutott eszembe ilyen öntelt kérdés, hogy "MIT KAPTAM A SZÜLETÉSEMRE? MUTASD, ANYA".

2020. szept. 1. 20:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!