Mi volt a legjellemtelenebb dolog, amit a szüleitek tettek veletek?
Nekem a következő jött le a sztoriból:
A szülők úgy gondolják, hogy ha a lányuk családot alapít családostól már ne legyenek együtt ezért vettek egy lakást. Mivel a saját pénzükből vették tettek rá haszonélvezetet is. E mögött nincs feltétlenül rossz szándék, sok szülő csinál hasonlót, ohgy ha valami lókötő hálózza be a gyerekét ne tudja kiforgatni a vagyonból (pl. eladják a lakást pénzt meg elköltik) Mondjuk ilyen esetekben tisztább ügy a saját névre venni az ingatlant, de itt valamiért nem így döntöttek.
A szülők úgy döntenek, hogy amíg nincs párkapcsolat addig hasznosabb a lakást kiadni, mert az így pénzt termel, ami nyilván nem mindegy. Ilyen szempontból nézve szerintem érthető, hogy csak akkor adják oda a gyereknek, ha az komoly párkapcsolatban él.
Az egyetlen ami ebben a történetben gáz, hogy a kérdező szerint rá akarják kényszeríteni a mostani barátra. Sajnos nem ismerem a másik oldal véleményét. Ha így van az tényleg gáz. De ha csupán arról van szó, hogy csak komoly párkapcsolat esetén adják oda a lakást az nem jellemtelen. Valószínűleg úgy látják, hogy ha a kérdező egyedül akar élni az pénzkidobás és úgy vannak vele, hogy akkor teremtse meg ennek az feltételeit is. Ebben mondjuk nincs igazuk, de ez még nem jellemtelen dolog. A lakást a saját pénzükből vették, tehát azt csinálnak vele amit akarnak. Ha a kérdezőnek bármilyen hátránya származik belőle, hogy a nevén van, akkor vissza kell íratni a szülők nevére és kész.
Nem jöttek el az esküvőmre, de még a nászajándékot is visszakérték. Én még fizetem a diakhitelemet így 30on túl, mert nemhogy lakást nem toltak a seggem alá, de egy vajaskenyeret se kaptam tőlük az érettségi után. Előtte se sokat, mert az apám minden pénzt elivott, majd részegen megvert hetente legalább kétszer.
Költözz el, állj a saját lábadra. Szakítsd meg a kapcsolatot velük is, meg a pasiddal is. Aztán majd ha elpatkolnak, eladod a lakást vagy jó lesz a te gyerekednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!