Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi volt a legjellemtelenebb...

Mi volt a legjellemtelenebb dolog, amit a szüleitek tettek veletek?

Figyelt kérdés
Nekem vettek egy lakást úgy, hogy ők a haszonélvezők, mert szeretik a barátomat. Azt mondták, hogy a barátom jó gyerek és ha dobom, akkor nem használhatom a lakásukat.
2020. aug. 28. 07:52
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
73%

A szüleid lakása, ők szabják a feltételeket. (Egyetértek veled, hogy ez nem helyes, de ők ilyenek.)

TE annyit tehettél volna, hogy NEM fogadod el. Egyetértek a korábbi válaszolóval, hogy ehhez gyenge voltál, most már hiába "sírsz". Akármikor jogodban áll a saját lábadra állni.

2020. aug. 28. 08:31
 12/34 A kérdező kommentje:
De akkor még meg sem volt a barátom, amikor már megvolt a lakás. Úgy volt, hogy az az enyém lesz, mert ha lesz családom, akkor ott alapíthatok (azt nem mondták, hogy akkor nem használhatom).
2020. aug. 28. 08:34
 13/34 anonim ***** válasza:
94%
Elég bonyolult a családi élet,mivel mozaik család vagyunk,így az élet adott nekem két mostohanővért.Anyámmal addig igazi anya-lánya kapcsolatunk volt.Viszont a nővéreim sikeresek,népszerűek és szimplán tökéletesek voltak. Én nem tudtam olyan jó lenni mint ők.Anyám pedig az ő sikerüket a saját bukásának élte meg,mert én nem vagyok olyan gyerek,amilyet ő szeretett volna.Évekig az volt a becenevem,hogy lyukas gumi és azt mondták,hogy ne sértődjek meg csak viccellődnek.Viszont most a legidősebb kirepült a másik meg szimplán,azért nem volt jó már,mert rájött,hogy a választott szak nem neki való és egyetemet váltott plussz nagy ívben tojt a családra csak akkor voltunk jók,ha kellett valami.Anyám most próbál újra a bizalmamba férkőzni,de nem fogom hagyni.
2020. aug. 28. 08:40
 14/34 anonim ***** válasza:
95%

Már az egyetem első évében diákhitelt kellett felvennem, mert anyám megkért rá. Soha nem tudott a pénzzel bánni, és a saját fizetését ruhára meg cipőre költötte el, a hitelből meg számlát fizettünk és kaját vettünk. Államin voltam, és már az első félév után kaptam ösztöndíjat is, azt is bevásárlásra költöttük. Mire a mesterszakon végeztem, majdnem 3 millió adósságot sikerült ilyen formában szereznem, így az életemet adóssággal kezdhettem. Múlt héten vegtorlesztettem (29 vagyok), de anyámnak még mindig nem tudtam megbocsátani teljesen emiatt.

Ilyen sztorival mögöttem csak mosolyogva olvastam a kérdező helyzetét.

2020. aug. 28. 08:45
 15/34 A kérdező kommentje:
És ha neked azt mondaná az anyád, hogy ha törleszti a diákhiteledet, ha férjhez mész?
2020. aug. 28. 08:48
 16/34 anonim ***** válasza:
88%
Nyilvánvalóan nemet mondok, mint ahogy neked is ezt kellene tenned kérdező, ha ilyen feltételeket szabnak.
2020. aug. 28. 08:50
 17/34 A kérdező kommentje:
De nem volt ilyen feltétel annak idején
2020. aug. 28. 08:51
 18/34 anonim ***** válasza:
62%

Látom az olvasás nem megy itt pár embernek. A szóbanforgó lakás a kérdező tulajdona, nem a szülőké, ők csak haszonélvezők. Tehát a kérdező bármikor eladhatja a lakást. Természetesen csak a haszonélvezettel együtt jóval piaci ár alatt (amivel még mindig jobban jár, mint egy lakással amiben nem lakhat), de az egy kedves nem idén nyáron barnult családot, nem hiszem, hogy különösebben zavarna.

Ha szívóznak veled anyuék kérdező, ezt nyugodtan belebegtetheted nekik.

2020. aug. 28. 08:51
 19/34 anonim ***** válasza:
74%
14, 16-os vagyok, még ha nem is szabtak ilyen feltételt anno, akkor sem szabad ragaszkodni ilyen esetben az "ajándékhoz". Ez ugyanis nem ajándék meg segítség, hanem egy eszköz arra, hogy birtokoljanak és kontrollt gyakoroljanak feletted. Add vissza a lakást és teremtsd meg magadnak a pároddal a saját életedet és a saját ingatlanodat, egyrészt jobb érzés a sajátert megküzdeni, másrészt ez az egyetlen mód, hogy elvágd magad a szüleidtől. A 18-sal én nem értek egyet, felesleges belemenni mindenféle csatarozasba a szülőkkel, mert nyilvánvaló, hogy a szülők valójában csak bizonyos feltételekkel biztosítják a saját lakást. Ebbe az erdőbe ne menj be, ennyit még egy lakás se ér.
2020. aug. 28. 08:57
 20/34 anonim ***** válasza:
90%
Nem tudom, nekem semmilyen lakást nem vettek, a diákhitelemet se törlesztik helyettem, szóval szerintem nem olyan tragikus a helyzeted. Ha nem akarsz a barátoddal lenni, akkor kiköltözöl és boldogulsz egyedül, mint sokan mások is.
2020. aug. 28. 08:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!