Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan beszéljek szüleimnek a...

Hogyan beszéljek szüleimnek a pánikrohamjaimról?

Figyelt kérdés

Ebben az évben nagyon sok pánikrohamom volt,igaz amióta a nyár elkezdődött azóta egy se volt,aminek nagyon örülök,de félek,hogy megint elő fognak jönni.

Elszeretném legalább anyukámnak mondani,de nem tudom,hogy áll ehezz a témához mivel sose beszéltünk ilyenekről. Egyszer próbáltam elmondani amikor arról mesélt,hogy a szomszéd nő elakar menni szakemberhez a depressziójával és akkor picit megemlítettem a pánikrohamokat,de nem nagyon figyelt.

Apukámnak nem nagyon szeretnék erről beszélni,bár,ha anyám kell tudjon róla akkor ő is.

2020. aug. 9. 23:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
63%
17 évesen jött rám az első pánikeohamom, az orvosnál kötöttem ki. Azóta generizált szorongassal küzdök, szerencsére már kezdek kijonni belőle. Szülő részről nálam megértőek, támogatóak voltak, ami kell is egy pánikroham közben vagy után. Én jártam pszichológushoz meghallgatott aztán ennyi volt adott pár tanácsot. Ami igazán segít nekem ha nagyon rámtörne akkor mindig veszek be egy sedacif PC - t csak azért hogy magamban tudatosítsam hogy tettem érte hogy ne legyen pánikom. Ez általában segít is. Ezt csak tanácsként írom mert nekem beválik. Nagyon erős vagy, ne hagyd hogy legyőzzön :)!
2020. aug. 10. 00:53
 12/15 anonim ***** válasza:
96%

Persze ez nem bíztos, hogy pánikroham.

Visszont ki kell vizsgálni.

Tízennégy éves kortól, felkereshető a pszichiátriai gondokozó az Sztk-ban.

2020. aug. 10. 01:32
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Elképesztő, hogy pont azok a válaszok vannak felpontozva, amik helyeslik a félelmét, sőt egynémelyik még titkolózásra is bíztatja
2020. aug. 10. 17:43
 14/15 anonim ***** válasza:

Haveromnak volt barátnője pánikrohamjaihoz képest szerencsés vagy,tehát könnyen gyógyítható vagyis a tünetek kordában tárhatóak.

Legfurább az volt amikor az autójukat nem tudta kivenni 5. sebesség fokozatból(kuplunggal tudta oldani a hajtást) srác picit ideges lett a lány 2 perc után letépte magáról a ruhát,pánikroham alatt nem tudott ruhában lenni. Rángatózott ....Srác félreállt -innentől amit írok nem értem- a lány táskájából kivett valamit ami alapján színskálán kellett meghatározni milyen (színü) gyógyszert kell a szájába dobni . Szóval kérdező, te ehhez képest sokkal jobban vagy....

2020. aug. 10. 18:31
 15/15 anonim ***** válasza:
49%
Szakember, szívem. Nekem ez. 17 éves korom óta van, a gyógyszer nagyon jó mankó tud lenni, ne utasítsd vissza. Persze később le is kell jönni róla, de eleinnte sokat segít.
2020. aug. 10. 19:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!