Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan beszéljek szüleimnek a...

Hogyan beszéljek szüleimnek a pánikrohamjaimról?

Figyelt kérdés

Ebben az évben nagyon sok pánikrohamom volt,igaz amióta a nyár elkezdődött azóta egy se volt,aminek nagyon örülök,de félek,hogy megint elő fognak jönni.

Elszeretném legalább anyukámnak mondani,de nem tudom,hogy áll ehezz a témához mivel sose beszéltünk ilyenekről. Egyszer próbáltam elmondani amikor arról mesélt,hogy a szomszéd nő elakar menni szakemberhez a depressziójával és akkor picit megemlítettem a pánikrohamokat,de nem nagyon figyelt.

Apukámnak nem nagyon szeretnék erről beszélni,bár,ha anyám kell tudjon róla akkor ő is.

2020. aug. 9. 23:10
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
87%
Mitől jön elő?
2020. aug. 9. 23:15
 2/15 anonim ***** válasza:
29%
Milyen negatív következménye lehet annak, ha elmondod bármelyiküknek is? Valószínűleg semmi. Én sem beszéltem ilyenekről anyámmal soha, mégis szóltam már neki egyből a legelsőnél. Nem bántam meg
2020. aug. 9. 23:15
 3/15 anonim ***** válasza:
33%

Ha jól tudom, 18 éves korodig vagy csak 14? szüleid kötelessége az egészséged megóvása...Iskolában törnek rád a rohamok? Vagy kollégiumban? Valaki felnőttnek ~tanárnak,nevelőnek észre kellene vennie,iskola orvos,pszichológus ad erről szakvéleményt kűld szakrendelésre...oda illik szüleidnek is elkisérni.

Válasz: Anyu!! El kell mennem x y vizsgálatra ,holnap ezért nem leszek itthon,szeretném ha eljönnél velem. Eredményre csak kíváncsi.

2020. aug. 9. 23:16
 4/15 anonim válasza:
100%
Szerintem beszélni kell róla, még ha nehéz is neked. Ő az anyukád és biztosan fontos neki hogy egészséges legyél és ha tud segítsen neked. Kezdj el neki mesélni arról ami kiváltja nálad, aztán mesélj neki hogyan érzed magad ha pánikolsz. Biztos fontos lesz neki h megértse a dolgot és hogy segítsen neked benne 😉 apukádtól se félj mert erről nem te tehetsz, ha nem érti meg az nem a te hibád, de egyedül nem hiszem h meg tudsz bírkózni vele
2020. aug. 9. 23:18
 5/15 A kérdező kommentje:

Félelem miatt jön elő,igazából egy olyan dologról van szó amitől nem félek,csak néha túlgondolok mindent és akkor pánikolok.

Iskolában sose jött rám,ha társaságban vagyok akkor minden oké,mindig éjjel jött elő,ezért se tud róla senki,egyedül a nővérem.

Tudom semmi rossz nem lenne belőle,bár szüleimet ismerve tényleg nem tudom.

2020. aug. 9. 23:27
 6/15 anonim ***** válasza:
97%
Miben nyilvánul meg nálad a pánik roham? Magas vérnyomás/pulzus, légzési nehézség, sírás?
2020. aug. 9. 23:29
 7/15 A kérdező kommentje:
Ezesetben mind a 3 megnyilvánul.
2020. aug. 9. 23:32
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ezzel tényleg szakemberhez kéne fordulni. Mondd meg anyukádnak, hogy szeretnél pszichológushoz járni, és ha megkérdezi miért, elmondod mi a helyzet, szeretnéd megbeszélni egy szakemberrel.
2020. aug. 9. 23:35
 9/15 anonim ***** válasza:
18%
tulspilázod magadat!!élénk a beleélő készséged és ugy érzed meg is történt veled az a dolog amitől félsz. tanulj meg relaxálni és a testedet uralni.Éjjel amikor pihenned kell az agyad nem pihen.A gondolataiadat kell jobb irányba terelni.Az igazság az hogy tul vagy pörögve,nincs béke és nyugalom az életedben.Nyugodtan mondd el anyudnak de ugy hogy meg is halja mit akarsz neki mondani.Kereken mondd el mi a baj!!
2020. aug. 9. 23:41
 10/15 anonim válasza:
97%
Nekem is ilyesmim van csak nem sírok. Olyan mintha ki akarnék futni a világból annyi energiam lenne mégis olyan fáradt és esetlen vagyok hogy a saját bőrömbe se kényelmes. Ver a szivem majd kiugrik, hol ráz a hideg hol izzadok. Nekem is a felelemtől van sajnos...
2020. aug. 9. 23:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!