Elfogadnád, hogy a gyereked csak azért vegán, mert a párja is vegán?
Kedves 39os! Hatalmas kertunk van otthon, amivel az egesz csalad foglalkozik! SEMMILYEN vegyszert nem hasznalunk! Mi mindent megteszunk annak erdekeben, hogy karos anyagok ne keruljenek a szervezetunkbe! Soha nem lettem rosszul, vagy estem ossze ehsegemben. Tokeketesen jol vagyok!
Edesanyam konkretan 40 eve egy dkg hust nem fogyasztott es majdkicsattan az egeszsegtol! 10 evet siman letagadhat! Meg, hogy nem lehet hus nelkul elni!
A konkret kerdeshez meg annyit: a Kerdezo van fennakadva azon, hogy a lanya vegan..meg kerdest is irt rola...itt egy csomo husevo pattog es ajulas szelen van, mert uram atyam hus nelkul mind meghalunk...
Eldontotte es kesz. A Kerdezonek semmi koze hozza!
Első kézből tudok tapasztalattal szolgálni, ugyanis én azután lettem vegán, hogy a vegán barátnőmet megismertem. És megnéztem igen, a tejiparos, vágóhidas videókat, utánanéztem meghallgattam, hogyan erőszakolják meg a bocikat, majd veszik el a kicsinyeket(ami a női lét teljes kihasználása amúgy), és sírtam, mint egy kisgyerek.
És nem nem a barátnőm miatt vagyok vegán, ha szakítunk, folytatom. Ő csak megismertette azt a részét a kajának, ami egyszerűen a mi kultúránkban teljesen el van maszkolva, a húsevés meg olyan mélyen benne van a kultúrában, hogy senkinek eszébe sem jut, hogy amúgy héé, honnan van ez a kaja, meg lehet nélküle.
Mert teljesen tévhit, hogy nem lehet ezek nélkül az állati termékek nélkül meglenni. Rendvédelmi szervezetnél vagyok, egész életemben sportoltam, és jobban érzem magam, javultak az eredményeim három kiló hirtelen eltűnt és szálkásabb lettem. Évente nekünk nagy labor van és minden értékem vagy középen van, vagy koleszterin esetében alatta, kreatin szintem meg magasabb.
Ja előtte voltam 10 évig vegetáriánus, és végig azt mondtam, hogy ez milyen szélsőséges ez a vegán étrend, hát akkor mit eszik, ha se tejet tojást húst sem?
Most már látom igazából az állatok kegyetlen kihasználása a szélsőség. Csak ugye a kulturális vakság az erősebb az emberekben.
Az sem jobb érv , hogy minden környezetszennyező, ennyi erővel ezt se és ezt se csináljuk. De csak azért, mert van, amit most nem tudunk megcsinálni (pl. biciklivel munkába járni), az nem jelenti azt, hogy ne dobhatnánk a szelektívbe a szemetet, nem? A kis lépések is számítanak.
A lányod nem könnyen befolyásolható, saját döntése volt. Most az miért fontos, hogy ki mutatta meg neki ezt az életmódot? Ha nem akarta volna, akkor nem ment volna bele.
A másik meg hogy ne várd el hogy ne hozza szóba a vegánságot, amikor egyfolytában beszóltok neki az étrendje miatt. Ez oda vissza ugyanaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!