Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vegán szeretnék lenni, mindenk...

Vegán szeretnék lenni, mindenki megutált, miért?

Figyelt kérdés

Hosszú évek óta különböző ételallergiáim/intoleranciáim vannak. Szinte akármit eszek puffadok, nem vagyok jól. Néhány hét erejéig kipróbáltam a vegán életmódot és remekül érzem magam, nem puffadok, rendbejött az emésztésem. Gondosan ügyelek rá, hogy minden vitamint és tápanyagot bevigyek a szervezetembe, semmiből ne szenvedjek hiányt.

Már nem zsíros a bőröm, nem hullik a hajam és fogytam is egy kilót (nem ezzel a céllal akarok vegán lenni)

Senkinek nem kötöm az orrára maximum ha kínálnak étellel. Ennek ellenére mindenki szabályosan megharagudott rám és hülyének tart (anyám, anyósom, apósom, sógorom)

(Egyedül apám nem, aki 15 éve vegetáriánus és remekül érzi magát, 57 éves de 45nek néz ki.)

Szidnak amiért nem eszem tejfölt húst mert az "kell" miközben ők gyorskaján élnek és el vannak hízva, alig esznek normális ételt.

Mit tegyek?

2020. ápr. 15. 13:17
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim ***** válasza:
95%
Ne azt mond, hogy vegán vag,, hanem azt, hogy ételintoleranciád van, rosszul vagy az adott dologtól.
2020. ápr. 15. 13:27
 2/51 anonim ***** válasza:
83%

Én nagyon nem szeretem a vegánokat, és nem az étkezésük miatt, mert mindenki úgy eszik ahogy akat. Viszont olyan vegánnal még nem hozott össze a sors, aki ugyanígy áll hozzá, őket el kell fogadni, de fordítva meg ha nem is az elejétől, de elkezdenek győzködni, meg erőszakosan rábeszélni a saját nézőpontjukra.

Minden vegán ismerősömet egy idő után hanyagolom kellett, mert erőszakosak, és másra nincsenek tekintettel. Mintha vmi szektások lennének.

Pl vendegségben én készüljek vegán étellel, sok pénzért megvettem a maglisztet meg mandulatejet stb. Amikor mi mentünk hozzájuk, éhen maradtunk, mert ők nem voltak ránk tekintettel, ők nem fogják meg a húst, tojást, sajtot, így ott is úgy kellett enni, vagyis képtelenek voltak viszonozni, hogy mi készültünk nekik.

Másrészt én is sajnálom az állatokat, és volt olyan vegan barátnőm, aki mindig mutogatta a videókat, hogy én se egyek húst, meg folyton mondogatta, hogy szívtelen vagyok... Stb. Szóval élni és élni hagyni! A vegánok elvárják, hogy hagyjuk őket élni, de hogyha más pl máshogy akar enni, meg más az életmódja, azt már nem képesek tolerálni.

Hozzáteszem, vega ismerőseim ellentétben a vegánokkal nagyon normálisak, sosem erőszakoskodnak. Mint pl református vs Jehova tanúi, utóbbi a vegán kategória, ők is jönnek, zaklatnak, erőszakosan meg akarnak téríteni.

2020. ápr. 15. 13:29
 3/51 A kérdező kommentje:

Én a legboldogabb akkor lennék ha mindenhova vihetném a saját vegán kajáimat és vendégségben is megehetném a sajátomat. Értékelem azt amit más elém tenne de nem akarom megenni. Férjemnek eszembe se jutna pl vegán vacsorát főzni mert hozzá se nyúlna, ő nagyon szereti a húst.

Nem akarom én ráerőltetni senkire, nem az állatszeretet vezérelt amikor eldöntöttem, hogy vegán leszek hanem az, hogy fájt/ment a hasam akármit ettem, főleg a tejtermékek fogyasztása után.

Engem az zavar, hogy megutált a család, mert visszautasítom az ételeiket. Soha egy rossz szavam nem volt arra ha ők disznót disznóval esznek.

2020. ápr. 15. 13:36
 4/51 anonim ***** válasza:
87%

Ha ennyire nem fogadják el, akkor tényleg olyanokat mondj, hogy ezt meg ezt a kaját nembírja a gyomrod, most nem vagy éhes, gyomorrontás miatt diétás étrenden vagy stb stb. Nagyon sokan már attól vérszemet kapnak, ha meghallják a vegán szót. Ne mondd inkább.

Nálunk főleg az a probléma, hogy olyankor a szülőknek/nagyszülőknek külön kell főzniük neked, ha vendégségbe mész, amit valamilyen szinten meg is értek. Olyankor viszek magamnak saját ételt.

Nálad tényleg arról van szó, hogy szűklátókörűek és tájékozatlanok. Zsigerből elutasítják azt, ami eltér a saját véleményüktől. Nem nagyon tudsz mit kezdeni velük, egyik füleden be, másikon ki. Illetve ha anélkül is szapulni kezdenek, hogy egyáltalán szóba kerülne az étkezés, akkor szépen megmondhatod, hogy "kedves xy, ha nem vagy képes tiszteletben tartani a döntéseimet és állandóan pocskondiázol, akkor nem találkozunk többet". Nem vagy köteles hallgatni a beszólásaikat. Ettől vagy észhez térnek, vagy nem.

Nagyon kettős mércével állnak a dologhoz az ilyenek, ha valaki nem eszik húst egyből nagyon "aggódni" kezdenek az egészségéért, visz-e be fehérjét, stb, de ha valaki kizárólag zacskós levesen meg gyorskaján él, az teljesen rendben van számukra :D

2020. ápr. 15. 13:36
 5/51 anonim ***** válasza:
80%
néz d magyarázd el szépen,de szerintem az is elég ha vegetáriánus leszel és nem kell ehhez vegánnak lenni. Illetve ha besértődnek az azért van mert te egy ritka eset vagy ,de a legtöbb vegán tényleg beképzelt és bunkó az én ismeretségi körömben is -.-"
2020. ápr. 15. 13:52
 6/51 anonim ***** válasza:
36%

Azért, mert olyanok vagytok, mint akiknek átmosták az agyát. Mint a szektások, ahogy az előző is írta.

Jössz itt azzal, hogy az 57 éves apád 45-nek néz ki, mert vegán. Az én apám 65 éves és 40 körüli fickóknál százszor különbül néz ki. És soha a büdös életben nem volt vegán. :D

+ Aki nem füvet rág, az csakis egészségtelenül táplálkozik és gyorskaján él, mi?

Persze, csak az táplálkozhat egészségesen, aki alapból egy olyan étrenden él, ami nem tartalmazza a szervezet számára szükséges tápanyagokat.

A vegán táplálkozásban az egyetlen dolog, amit meg tudok érteni, az állatvédelem, de kötve hiszem, hogy akár egyetlen darab tehénnel vagy csirkével is kevesebbet nyírnak ki, csak mert van a világon x számú vegán.

Azt sem értem, miért kell téríteni. Mindenkinek jogában áll azt enni, amit akar, senkinek semmi köze hozzá. Én sem győzködöm a vegánokat, de ők se győzködjenek engem.

2020. ápr. 15. 13:56
 7/51 anonim ***** válasza:
96%

Figyi ,én nem vagyok vegán,súlyos ételallergiám van ,és valakinek ez sem kifogás, ugyanúgy megsértődik ha nem eszek a főztjéből. Most ilyen emberekkel miről vitázzak ,aki azt sem érti meg,hogy súlyos rosszullétet fog okozni ha megeszem. Megpróbálhatod azt mondani,hogy tejérzékeny vagy,ami valószínűleg igaz is egyébként,azért megy a hasad tőle,de aki nem tart tiszteletben az így is haragudni fog. Engem már nem érdekel. Ráadásul különösen ocsmány dolog,mert egy olyan dologgal piszkálnak amiről nem tehetek .

Ha hozzám jön valaki vendégségbe ,még magyarázat sem kell, egyszerűen külön főzök annak aki ezt meg azt a hozzávalót nem eszi /nem eheti meg.

2020. ápr. 15. 13:57
 8/51 anonim ***** válasza:
91%
Szomorú, hogy tapintatlan a környezeted, tényleg sokkal jobb, ha az étel intoleranciádra hivatkozol.
2020. ápr. 15. 14:02
 9/51 A kérdező kommentje:

Ötös válaszoló! Sokat gondolkodtam ezen is, de nekem legfőképpen a tejtermékekkel gyűlt meg a bajom nem elsősorban a húsokkal (bár azt is rosszul emésztem). Nincs tejallergiám (vizsgáltak) de mégis álladóan fáj a hasam és puffad (extrémen) ha tejterméket fogyasztok.

Úgyhogy kipróbáltam pár hét erejéig a vegánságot és most nem fáj a hasam :D

Imádom a túrót meg a görög joghurtot úgyhogy a világért sem akarnám ráerőszakolni másra hogy mellőzze de már besokalltam, hogy mindig 1-3 óra szenvedés követi az étkezéseimet.

Úgyhogy ez nekem bejött viszont nekem is nagy lemondással jár. Azért írtam le a kérdést mert már sírás határán voltam annyi volt a beszólogatás, hogy "majd aztán jól tápanyaghiányos leszel meg vitaminhiányos"

2020. ápr. 15. 14:02
 10/51 A kérdező kommentje:

Hatos..kicsit támadó stílusban írtál nekem :)

Nem áll szándékomban téríteni, pont van jobb dolgom mint az hogy ki mit eszik.

A saját emésztőrendszeremnek jót tesz a vegánság és ezáltal jól érzem magam. Ez az én dolgom. Azért tettem fel kérdést mert annyit szidtak és hülyéztek emiatt családon belül hogy már ott voltam, sírni fogok.

Nem kértem hogy főzzenek nekem vegán ételeket, vittem magammal kaját magamnak.

Nem is mondanám ha nem tolnának az arcomba egy tál húst.

2020. ápr. 15. 14:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!