Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vegán szeretnék lenni, mindenk...

Vegán szeretnék lenni, mindenki megutált, miért?

Figyelt kérdés

Hosszú évek óta különböző ételallergiáim/intoleranciáim vannak. Szinte akármit eszek puffadok, nem vagyok jól. Néhány hét erejéig kipróbáltam a vegán életmódot és remekül érzem magam, nem puffadok, rendbejött az emésztésem. Gondosan ügyelek rá, hogy minden vitamint és tápanyagot bevigyek a szervezetembe, semmiből ne szenvedjek hiányt.

Már nem zsíros a bőröm, nem hullik a hajam és fogytam is egy kilót (nem ezzel a céllal akarok vegán lenni)

Senkinek nem kötöm az orrára maximum ha kínálnak étellel. Ennek ellenére mindenki szabályosan megharagudott rám és hülyének tart (anyám, anyósom, apósom, sógorom)

(Egyedül apám nem, aki 15 éve vegetáriánus és remekül érzi magát, 57 éves de 45nek néz ki.)

Szidnak amiért nem eszem tejfölt húst mert az "kell" miközben ők gyorskaján élnek és el vannak hízva, alig esznek normális ételt.

Mit tegyek?

2020. ápr. 15. 13:17
1 2 3 4 5 6
 31/51 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm szépen!
2020. ápr. 15. 16:18
 32/51 anonim ***** válasza:
95%

"Logikusan felépített érvek"

Öcsi,ennyire azért ne told túl légyszi.Probléma van a kis buksidban? Ne hasonlítsd a molesztálást,erőszakot ahhoz,amit a 79%-os válaszoló írt.Borzalmas túlzásokba esel és égeted magadat.

Kérdező szerintem is mondd inkább azt,hogy beteg leszel azoktól az ételektől.Ha úgy sem értik meg,akkor tojd le őket.Én allergiás vagyok,tesóm meg egyszerűen rosszul van pár ételtől,de tolta a mama az arcunkba,mert egy kicsi sosem árt.Ő egyébként az az a fajta öreglány volt,aki nem hitt az allergiákban(mert az csak divat meg hiszti).Akkor fogta fel,mikor az ebédembe belerakta azt,amit nem ehetek és kórházba kerültem.

Az utolsó tippem az, hogy egyél egy kis tejfölt és rakd tele a budit :))) Csak észreveszik magukat utána.

2020. ápr. 15. 16:21
 33/51 anonim ***** válasza:
94%
Ha valaki azért képes megharagudni rád, hogy TE mit eszel (nem velük mit etetsz), az primitív és sose szeretett. A velük való összeveszéssel csak nyersz!
2020. ápr. 15. 16:55
 34/51 anonim ***** válasza:
83%
Tudod, mi a vicces? Állítólag a vegánok az erőszakosak, de ettől függetlenül minden ilyen kérdésnél, de még az olyan ártatlanoknál is, hogy vegán receptek, megjelennek az önérzetes húsevők, akik kéretlenül odaböfögik, hogy milyen erőszakos, elfogult és ostoba vagy. Én még olyan vegánnal nem találkoztam, aki erőszakos lett volna, de a húsevők nagy része ilyen. Legalábbis kis hazánkban. Vidéken főleg van olyan aki szerint aki undorodik a disznóvágástól, az nem férfi. Na jó, ez extrém, de néz meg, mindenhol győzködnek, hogy egyél húst, meg hogy milyen ostoba is vagy tulajdonképpen. Vicces, hogy még a vegánok vannak szidva. És vicces, hogy ha állatszeretetből, környezetvédelemből teszed, még jobban savaznak, csak akkor bocsátják meg a botlásod, ha van valamilyen étel intoleranciád vagy emésztési zavarod. Akkor kegyesen nem oltanak le....talán.
2020. ápr. 15. 21:24
 35/51 Ollókezű Edward ***** válasza:
90%
Eh, aki annyira szűklátókörű, hogy nem fogadja el a vegán étrendet, annak lehet magyarázni az ételallergiáról is, az sem fogja meghatni. Nálunk is ez volt, hiába magyaráztuk, hogy anyukám tejfehérjés, nem laktózos, rendszeresen vérig sértődtek a kedves rokonok, ha nem akart a laktózmentes tejből inni. Fejre állhattunk, akkor sem értették meg, és volt hogy kitalálták, hogy csak szimulálja a hasmenést meg a kiütést. Szóval sok szerencsét, tényleg, de nem igazán hiszem, hogy akár egy ételallergiát is megértene és elfogadna az átlagember. Egyébként nála először húsallergiára gyanakodtak, aztán kiderült, hogy kb. 6-7 élelmiszerre allergiás.
2020. ápr. 16. 09:55
 36/51 anonim ***** válasza:
48%

Kedves kérdező!

Az én általam ( a kérdés szempontjából releváns)linkelt cikkre válaszolt a 79%-os. Én erre reagáltam. Attól, hogy ön tette fel a kérdést, még nincs joga megszabni azt, hogy egy nekem címzett felvetésre válaszoljak.

Kedves 82%-os!

Képzeljük el, milyen lenne, ha dolgozatírás után a tanár a hibák kijavítása helyett ezt küldené vissza: "Öcsi, ennyire azért ne told túl légyszi. Probléma van a kis buksidban?"

Milyen minősítéssel illetnénk az ilyet? Minimum inkompetensnek tartanánk.

"Ne hasonlítsd a molesztálást,erőszakot ahhoz,amit a 79%-os válaszoló írt.Borzalmas túlzásokba esel és égeted

magadat."

Az, hogy nem érti mi célt szolgál egy hasonlat a filozófiában, és ennek hasznosságát, nem az én problémám, és főleg nem demonstráció, hogy amit írtam, az hibás volna.

[link]

2020. ápr. 16. 14:55
 37/51 anonim ***** válasza:
100%

A 22. és 25. válaszra:

Erkölcs, logika, filozófia...

Az agyam eldobom.

Nem inkább egy felsőbbrendűsködő, különc viselkedés?

Melyik vallásból vagy tudományos tézisből vezeted le, hogy az állati eredetű termékek fogyasztása erkölcstelen vagy káros?

Ha én szeretem a növényeket és az állatokat is, szerinted mit egyek? Lombikban kotyvasszak aminosavakat, és szénhidrátot?

2020. ápr. 20. 17:53
 38/51 anonim ***** válasza:
84%

Utolsó: hinduizmus, buddhizmus, csak hogy két nagyobb vallási és erkölcsi rendszert említsek. De a Biblia szerint is a paradicsomban füvet ettek minden állatok, és majd a "megigazulás után" is együtt fekszik majd a bárány és az oroszlán békében. A bűnbeesett világ része a húsevés, ahogy vallásilag is "vérnek kellett folynia" hogy megigazulás történhessen. Tehát ennek helytelensége, az ölés helytelensége minden hitrendszerben és ennek kapcsán minden erkölcsi rendszerben jelen van.

Egy rendszeresen meditáló ember például előbb utóbb abbahagyja a húsevést. Nem tehet mást. Nem tudsz mindennel egyesülni ha közben ölsz és húst eszel.

Amit nem értek, hogy a húsevők ezen miért sértődnek meg? Őket ez nem zavarja, remek. De miért kell állandóan hisztizni és oldalakon át szidni a vegánokat?

2020. ápr. 20. 18:49
 39/51 anonim ***** válasza:
100%
A Biblia arról is beszél, hogy élelemszerzés céljából is meg lehet ölni az állatokat. „Minden állat, amely él és mozog, legyen nektek eledelül” – írja az 1Mózes 9:3. Még Jézus is segített a tanítványainak halat fogni, melyet később megettek (János 21:4–13).
2020. ápr. 21. 17:12
 40/51 anonim ***** válasza:
75%
Igen, a bűnbe esett világban. De az eredeti terve nem ez volt, ahogyan a végső állapot sem ez lesz. Ezt mondtam.
2020. ápr. 21. 17:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!