Vegán szeretnék lenni, mindenki megutált, miért?
Hosszú évek óta különböző ételallergiáim/intoleranciáim vannak. Szinte akármit eszek puffadok, nem vagyok jól. Néhány hét erejéig kipróbáltam a vegán életmódot és remekül érzem magam, nem puffadok, rendbejött az emésztésem. Gondosan ügyelek rá, hogy minden vitamint és tápanyagot bevigyek a szervezetembe, semmiből ne szenvedjek hiányt.
Már nem zsíros a bőröm, nem hullik a hajam és fogytam is egy kilót (nem ezzel a céllal akarok vegán lenni)
Senkinek nem kötöm az orrára maximum ha kínálnak étellel. Ennek ellenére mindenki szabályosan megharagudott rám és hülyének tart (anyám, anyósom, apósom, sógorom)
(Egyedül apám nem, aki 15 éve vegetáriánus és remekül érzi magát, 57 éves de 45nek néz ki.)
Szidnak amiért nem eszem tejfölt húst mert az "kell" miközben ők gyorskaján élnek és el vannak hízva, alig esznek normális ételt.
Mit tegyek?
2es válaszoló vagyok.
Az más szerintem, ha vki azért nem eszik dolgokat, mert érzékeny a gyomra, vagy beteg lesz.
Amúgy én kifejezetten egészséges ételeket szoktam enni, mert baba projekt miatt át kellett állnom évekkel ezelőtt.
Volt egy vegan barátnőm, aki már nem barátnőm, ő pl rendszeresen beszolt nekem, mert eszek húst meg sajtot. Én ettem csirkemellet pl grillezve, meg halat sok zöldséggel, bulgurral... Stb. De nem eszek fehér lisztes dolgokat, olajos rántott cuccokat, cukrot... Stb. Ez a csak folyton megalazo módon beszélt arról hogy azért nem sikerül a baba, mert a hús egészségtelen, és legyek vegán. Úgy, hogy a végén kórházba is került, mert beteg lett mivel főzni nem tudott így az egyetlen vegán kaja neki a sült krumpli volt meg popcorn ezeket ette hónapokig. Hozzáteszem, azóta is így eszik, és mindenki hülye, mert ő nem ettől lett beteg, hanem a korábbi húsok miatt.
Agymosott, jól írta vki.
Szóval ha vki egészségesen főz vegán kajákat az tökjó, de nem minden vegan kaja egészséges. És nem kellene mindenki mást lenezni meg mindenkire ráerőszakolni.
Te pedig egyél azt, ami jól esik amitől fitt vagy, de inkább szerintem azt mond, hogy érzékeny vagy bizonyos összetevőkre, azt könnyebb elfogadni, főleg az idiot vérveganok miatt, mint amilyen ez a volt barátnőm is
Pedig téged pont nagyonis meg lehet érteni. Oké, el lehet fogadni az állatszeretetből vegánokat is, csak ahogy mások is írták, ők sokszor térítésbe kezdenek meg horrorsztorikkal traktálnak, ezért fárasztóak. Te nem vagy az.
Főleg az idősebb korosztályban sokmindenkire jellemző ez az elborult kaja-agymenés, hogy képesek ilyesmiért haragudni. Allergiákért, intoleranciákért is szoktak, vagy ha valaki nem vesz az ötödik fajta sütiből, vagy csak egy tányérral eszik, vagy nem szeret valamit. Magukra veszik és megsértődnek.
Rám a "keveset" (értsd: egy 50 kg-os nő normális adagját) evésért szoktak megsértődni itt-ott. Nem tudtam én sem soha megérteni, hogy miért, és mindig az idegeimre megy ez a hülyeség, de rájuk hagyom, pukkadjanak meg akkor a semmin. Ezért nem fogom magamba erőltetni azt is, ami már rosszulesik. Az evés csak egy szükséglet, nem tudom, miért kell belőle kötelességet csinálni. Kakilni sem szoktam, mikor nem kell...😒 Próbálj udvarias és türelmes maradni, idővel egyik-másik általában megenyhül.
Amúgy az kemény, hogy egyből vegánságba vetetted magad. Nem próbálsz egyenként visszavezetni pár dolgot? Próbaképpen. Mert lehet, hogy most feleslegesen elhagysz olyanokat is, amik nem is okoznának neked problémát.
Olvasd el a cikket: [link]
Segít megérteni miért ilyen előítéletesek a vegánokkal szemben.
Hát ez a cikk jó nagy baromság. Éppen az a baj, hogy a vegánok azok, akik szerint csak egy út jó, és az az övéké! Ők azok, akik nem képesek elfogadni, hogy mások másképp élnek és esznek, mindenkit meg akarnak téríteni, és köszönöm, de attól még hogy eszem húst, allatbarát vagyok, nem hiányzik, hogy folyton emlékeztessenek a rossz tartásra meg horrorisztikus sztorikra, pl miközben ennék.
Úgy is lehet vki allatbarát, hogy eszik húst, évente én rengeteg pénzt adok menhelyeknek, átmeneti nevelő is voltam sokáig, nem veszek bőrt neg szőrmét, de azért mert eszek pl tojást meg húst meg mézet én már maga vagyok az ördög.
Na ezért az ellenszenv, mert mindenkit beállítanak kvázi rossz embernek előbb utóbb, holott ők azok, akik egy cseppet se toleránsak.
Én elfogadom a melegeket, sérülteket, mindenféle rasszúakat, mindenféle diétát követőket, illetve szerintem mindenféle másságú embertársamat, de a vegánoktól kinyílik a bicska a zsebemben, mert rettenetesen fordítva ülnek a lovon, folyton rinyálnak, hogy nem tolerálják őket, holott ők azok, akik mindenkit mindenért kioktatnak, a saját véleményükön kívül semmi sem jó. Múltkor pl azért voltam rossz és gonosz ember, mert a kutyámnak (is) adok húst, illetve zsacskóval szedtem össze amit odatett a parkba...
Mond meg, h fosol tőle, ha olyat akarnak adni vagy piszkálnak. Férjem az aszpartámra érzékeny, mindig volt, aki szerint egy kicsi nem árt az üccsikéből, igyon, miért csak vizet iszik bla bla. Hiába mondta, h nem ihatja, nem értik, csak ha kerek perec megmondja, h ha iszik egy pár kortyot, a klotyón fog ülni fél napig,.de ha szeretnék, h telibefossa a wcjüket, oké. Nem egy alkalommal volt, h csak ez állította le őket.
Ha tényleg nem azért piszkálnak, mert térítesz, nem tudom, miért nem lehet ezt elfogadni. Én sem baxtatom anyósom, h miért nem eszik a kínai csirkémvől, ő sem, h egyek a spenótból, mert mindketten tudjuk, h nem szereti a másik (3n konkrétan kihányom).
"Úgy is lehet vki allatbarát, hogy eszik húst, évente én rengeteg pénzt adok menhelyeknek"
LOL!
Semmi értelme.
Miért, csak az lehet allatbarát aki vegán?
Na, pontosan ez a pökhendi, bunkó, fellengzős istenkomplecusos magatartás az, ami miatt a vegán ma már pejoratív jelző, és a kérdező is jobb, ha nem ezt mondja, hanem hogy eü okok miatt diétázik.
Közlöm veled, hogy rendeteg menhelyen dolgozó önkéntes, allatmento is eszik tojást húst stb. És állatokat mentetek nap mint nap.
12: "Szóval a többiek disznót disznóval esznek, mert nekik nem csicska a szervezetük, meg tudják emészteni a kaját, és még te nézed le őket? Hát ok."
Kedves 12es,
Miért lenne a szervezetem csicska attól, hogy nehezen emésztek bizonyos ételeket?
A szervezetem erős, nem betegeskedem, sokat sportolom ami miatt nagyon terhelhető vagyok.
Az, ha néhány ételt nem fogyasztok szívesen mert puffadok tőle/megy a hasam, miért csicskaság?
"És még te nézed le őket?"
Kérlek írd le nekem melyik mondatomból olvastad ki azt, hogy lenézek bárkit is az étkezési szokásai miatt. Egyáltalán nem izgat. Kellemetlenül érzem magam ha mindenáron meg akarják etetni velem álkedvességből a húsos/tejfölös ételeket. Valóban nagyon finom mind de nem véletlen döntöttem vegán étrend mellett, jól érzem magam mióta ezt követem.
Kedves válaszolók, ilyesmi, csak kicsit durvább véleményeket kaptam a családtól is, ez sodort sírás közeli állapotba, amiért a kérdést is kiírtam.
Nagyon jó tipp az, hogy csak étel intoleranciát valljak be, de már szóltam nekik a vegánságról és hazugnak is titulálnának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!