Vegán szeretnék lenni, mindenki megutált, miért?
Hosszú évek óta különböző ételallergiáim/intoleranciáim vannak. Szinte akármit eszek puffadok, nem vagyok jól. Néhány hét erejéig kipróbáltam a vegán életmódot és remekül érzem magam, nem puffadok, rendbejött az emésztésem. Gondosan ügyelek rá, hogy minden vitamint és tápanyagot bevigyek a szervezetembe, semmiből ne szenvedjek hiányt.
Már nem zsíros a bőröm, nem hullik a hajam és fogytam is egy kilót (nem ezzel a céllal akarok vegán lenni)
Senkinek nem kötöm az orrára maximum ha kínálnak étellel. Ennek ellenére mindenki szabályosan megharagudott rám és hülyének tart (anyám, anyósom, apósom, sógorom)
(Egyedül apám nem, aki 15 éve vegetáriánus és remekül érzi magát, 57 éves de 45nek néz ki.)
Szidnak amiért nem eszem tejfölt húst mert az "kell" miközben ők gyorskaján élnek és el vannak hízva, alig esznek normális ételt.
Mit tegyek?
Én amúgy a helyedben mindenképpen elmennék egy ilyen teljes allegiavizsgálatra. Ott elég sok minden kijöhet, és akkor tolhatod az arcukba, hogy tessék itt szerepel, hogy nem ehetek tejfölt, túrót, akár húst (húsallergia is van egyébként). Ha ennyire rosszul voltál egy joghurt megevésétől, szerintem minimum laktózérzékenységed van.
De amúgy nem nagyon tudsz vele majd mit kezdeni, mindig lesz aki megszól. Én amúgy csak halat eszem, van akinek még ez is sok, pedig így én még eszem húst. És hozzáteszem, hogy tényleg jogos valamilyen szinten az, amit a vegánokról írtak többen, nekem is vannak elvetemült ismerőseim. Ami szomorú, mert így azt érik el, hogy aki normális, és magasról teszik rá, hogy más eszik-e húst vagy sem, is lenézik.
Kedves 79%-os!
Ennek alapvetően semmi köze a veganizmushoz, ez csupán szemantika, és az ellentmondásmentesség törvénye.
Gondolom nem neveznéd gyerekszerető embernek azt, aki szabadidejében kiskorúakat molesztál, de évente egyszer nagy összegű adományt utal valamelyik gyerekvédő szervezet számlájára.
Gondolom nem neveznéd nőket tisztelőnek azt, aki napi szinten erőszakolja az asszonyt, de nőnap alkalmából hatalmas virágcsokorral ajándékozza meg őt.
Gondolom nem neveznéd állatbarátnak azt, aki fizet az állatok szükségtelen kihasználásáért/megöléséért, de mellette anyagilag támogatna menhelyeket, ohh várjunk csak...elfelejtettem, hogy amikor "húsevésről" van szó, akkor kukázzuk a logikai következetességet és racionalizmust.
Megyek is, leszúrom bodrit, mert kutyapörkölthöz támadt kedvem, ettől még kutyaszerető ember vagyok, elvégre utalom adóm 1%-át a helyi kutyamenhelynek.
22es!
Nem vegán életmódot szeretnék folytatni, pusztán vegán étrendet követni. Nem nevezem magam állatvédőnek vagy tudatosabbnak mint akárki mást.
A kérdésem nem a nézetekre irányult hanem a vegán étkezés kapcsán kialakult masszív utálatra és haragra amivel szembesültem.
Köszönöm a választ 11es! Mindenképpen fogok végezni egy allergiavizsgálatot és jobb esetben majd tudom rá "kenni" az ételek nem fogyasztását
Legalább most már mindenki számára világossá tetted, hogy mik miatt váltják ki az ellenszenvet a vegánok. Pontosan ugyanígy viselkedett minden olyan ismerősöm, aki már nem ismerősöm fb on srm.
És legalább a kérdező is látja, mik miatt érdemesebb azt mondania, hogy érzékeny gyomra miatt nem ehet sokmindent ahelyett, hogy azt mondtaná, hogy ő vegán. Mert a vegánok legfőképp nem máshogy esznek, hanem folyton kioktatnak, ítélkeznek, máshogy nem is lehet élni csak ahogy ők teszik.
Kedves 79%-os!
A kritikámra(az ellentmondásra miszerint egyszerre lehet valakit szeretni és fizetni a meggyilkolásáért) természetesen nem érkezett válasz.
Logikusan felépített érvek helyett jött a szégyen és bűntudatkeltés, meg az önmagát áldozatként beállító narratíva.
Hiába no, milyen logikai érvet tudnék felhozni egy olyan emberrel szemben, aki nem becsüli a logikai érvelést.
További szép napot!
25ös!
Egy kérdéshez semmiben nem kapcsolódó dologról érvelsz.
De miért?
A válaszoló akit most épp lehúzol próbált nekem a problémán segíteni. Teljesen irreleváns amiről írsz.
26os!
Épp ez a bajom hogy nem elég 1x elmondani. 3 hét "vegánság" alatt 4x kellett finoman de határozottan elismételni és még így sem értik meg.
"Jaj csak egy pár falatot egyél"
"De annyit dolgoztam vele meg se kóstolod?"
Anyám: "na én nem ilyen finnyásra neveltelek nem tudom hogy romlottál el ennyire"
Kérdező, hagyd a 25öst, most talált magának egy felületet, ahol azt hiszi, keltheti a feszültséget, ne adjuk meg neki erre a lehetőséget. Én ezért sem reagáltam rá. Sok hasznos tanács érkezett, fogadd meg azokat, a hülyéket meg hagyd csak nyugodtan, úgyse lehet velük mit kezdeni. :D
21-es voltam.
Kedves Kérdező!
És vagyok a 79%os.
Én sok mindent nem ehetek, olajos magvakat, gyors ch ételeket, cukros ételeket, bizonyos allergizáló zöldségeket...stb. Mivel nekem is betegséget okoz, ezért követek én is diétát.
Amit tudok javasolni, hogy menj majd el a vírus után egy általános étel intolerancia kivizsgálásra ( glutén, tejfehérje, tejcukor, allergia..stb).
Illetve nekem kellett csinálni anno egy kizáró diétát, ez elég hosszú ideig tart sajnos.
A lényeg, hogy az elején csak rizst lehet enni, mert ez nem allergizáló étel ( ezért adják a kutyáknak is, ha vmi táptól megy a hasuk pl).
És fokozatosan vissza kell építeni a különböző ételeket, pl tojást, erjesztett tejterméket, nem feldolgozott tejterméket ( pl vki ehet érlelt sajtot, de tejet már nem bírja a gyomra). És ezeket naplóban kell vezetni, hogy ha egy hétig csak rizs+sajt, és nem volt semmi, akkor azt lehet. Ha van vmi panasz, akkor azt nem lehet. Hosszú és macerás, nekem anno dietetikus írta meg. Pl p betűs ételektől is sokan rosszul vannak, paprikától pl.
Illetve van egy kolléganőm, aki tejfehérje érzékeny, és ő se ehet semmit, még ropit sem, mert abban is van tej származék, ezt is kórházban meg lehet nézetni vérből is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!