Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elfogadnád, hogy a gyereked...

Elfogadnád, hogy a gyereked csak azért vegán, mert a párja is vegán?

Figyelt kérdés
A lányom valamivel több mint fél éve van együtt a barátjával, aki elég szélsőségesen vegán, és pár hét után a lányom is felhagyott a húsevéssel. A karanténos időszakban gyakorlatilag együtt éltek 2 hónapig, azalatt eljutott oda, hogy már a tésztát sem eszi meg csak ha tojásnélküli, nem eszik vajat, tejcsokit,fagyit, semmilyen tejterméket, de még egy péksüteményt sem ha tejet vagy sajtot tartalmaz. Eddig a marha és a bárányhús kivételével mindent evett. Akkor jobban elfogadnám ha saját megfontolásából döntene így, de csak azért csinálja, hogy kedvére tegye a pasinak, akiért meg van őrülve. És még ennyi idő után az sem biztos, hogy komolyak a férfi szándékai. 8 év korkülönbség is van közöttük. Illetve a lányom a testvéreit is próbálja lebeszélni a húsevésről.

2020. aug. 9. 18:08
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
98%

"És igazából nemcsak a testvéreit, hanem mimden ismerősét győzködi."

Na,én itt állítanám le.

2020. aug. 9. 18:37
 12/47 anonim ***** válasza:
40%

Az a véleményem, hogy a felnőtt gyerekem étkezési szokásaiba nincs jogom beleszólni. (Mondjuk, pofám se lenne hozzá).

Nincs mit elfogadni vagy nem elfogadni.

2020. aug. 9. 18:42
 13/47 anonim ***** válasza:
97%

Ha a párja nem erőltette rá, hanem szabad akaratából lett az (mondjuk vegyük úgy, hogy a barátja megkérdezte, megmutathatja-e, mi folyik egy vágóhídon, a lány beleegyezett, és a videó olyan nagy hatással volt rá, hogy elhagyta az állati eredetű élelmiszereket, de nem azért, hogy imponáljon a pasinak, hanem mert tényleg ezt gondolja helyesnek), akkor oké, de az, hogy a családi ebédnél minden húsfalatnál, amit valaki elfogyaszt, elkezdi mondani, hogy hogy bánnak az állatokkal vagy mit tudom én, megkérdezi tőled, hogy hogy vagy, te azt mondod, hogy fáradtan, mire ő az arcodba üvölt, hogy a naposcsibék nem lehetnek fáradtak, mert egyből leölik őket, akkor azért szólnék neki, hogy álljon le.

Én is vegán vagyok, de nem szeretem a térítgetést

2020. aug. 9. 18:48
 14/47 anonim ***** válasza:
85%
Egyértelműen a pasi miatt van, nekem ez nagyon komolyan árnyalja a képet és így a véleményemet is. Az nagyon irritálna, ha még a családot is próbálnák megtéríteni és biztos, hogy azonnal le is állítanám. A veganok amugyis meg vannak róla győződve, hogy az ő eletstilusuk az egy igazi, és mindenki más, aki nem így él, azt minimum meg kéne kövezni. Szóval meglenne a véleményem, de nyilván kénytelen lennék elfogadni, de azért bíznék abban, hogy észhez tér.
2020. aug. 9. 18:50
 15/47 anonim ***** válasza:
21%

Jah es miert baj az, hogy tuntet az allatkinzas ellen?!

Mellesleg a husevok kozott messzemenoleg tobb a sziv, rak stb. beteg..(veganoknal ez kb 5%)

A legtobb husfogyasztonak persze halvany lila goze nincs, hogy a tanyeran levo hus,milyen utat jart be (es mit tartalmaz) mire eljutott az illetohoz. Tessek kicsit olvasni! Pl.arrol is,hogy mivel etetik az allatokat.

A globalis felmelegedeshez is nagyban hozzajarul a husfogyasztas.

Errol is lehet olvasni..nem egy mende monda. Persze a husfogyasztok ilyeneket nem olvasnak, hiszen a tomott bendo fontosabb.

En mindig arra gobdolok, hogy ahogy en szeretem az eletet (es ahogy nekem is egy van) ugy az az allat is. Persze ehhez szukseges, hogy az ember rendelkezzen megfelelo erzelmi inteligenciaval...

En senkit nem probalok lebeszelni, mert ez egyeni dontes kell,hogy legyen. Sokat olvastam a temaban. Az egeszsegem, a kozerzetem sokkal jobb. A lanyod is nyilvan kicsit utana jart a dolgoknak es belatta, hogy igy sokkal jobb es nemcsak neki! En is voltam husevo igen!

Az, hogy mast probal lebeszelni a husevesrol? Nos, ez ugyanolyan amit te csinalsz, hogy miaz hogy o vegan?!

Eldontotte es kesz.

2020. aug. 9. 18:55
 16/47 anonim ***** válasza:
74%
#15 Te is napszúrást kaphattál.
2020. aug. 9. 18:57
 17/47 anonim ***** válasza:
13%
Irj balsmi ertelmeset. Esetleg tudomanyosat. Jah nem megy. Ok :D
2020. aug. 9. 19:01
 18/47 anonim ***** válasza:
85%
Igazából 15-ös kommentelő most demonstrálja, hogy mi is a baja a kérdezőnek :-)
2020. aug. 9. 19:02
 19/47 A kérdező kommentje:
De nemcsak húst nem eszik. Pl.egy borsó leveat sem eszik meg ha tojásos tészta van benne. A tojásnélküli tészta pedig ragad,tapad, nem jó. Vagy egy joghurtot, egy tejfölös ételt nem eszik, egy capuccinot nem iszik meg mert az 1,5 % tejport tartalmaz, pedig nem hinném hogy egy tojásos tészta fel gyorsítaná a globális felmelegedést. Én is amellett vagyok persze hogy védjük a környezetünket, de azért túlzásokba ne essünk.
2020. aug. 9. 19:03
 20/47 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező, a vegánság egy szélsőséges vegetáriánusi forma, ahol a vegán nem eszik meg semmilyen olyan élelmiszert, ami akár közvetve az állatok "kizsákmányolásával" kapcsolatba kerül. Tehát nemcsak húst, hanem tojást, mézet, tejterméket meg a jó ég tudja még mit sem esznek meg.

Természetesen a növényekkel nincs bajuk akkor sem, ha hektárokon kipusztítanak minden rágcsálót és közvetve védett madarak és ragadozók sokaságát is.

2020. aug. 9. 19:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!