Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elfogadnád, hogy a gyereked...

Elfogadnád, hogy a gyereked csak azért vegán, mert a párja is vegán?

Figyelt kérdés
A lányom valamivel több mint fél éve van együtt a barátjával, aki elég szélsőségesen vegán, és pár hét után a lányom is felhagyott a húsevéssel. A karanténos időszakban gyakorlatilag együtt éltek 2 hónapig, azalatt eljutott oda, hogy már a tésztát sem eszi meg csak ha tojásnélküli, nem eszik vajat, tejcsokit,fagyit, semmilyen tejterméket, de még egy péksüteményt sem ha tejet vagy sajtot tartalmaz. Eddig a marha és a bárányhús kivételével mindent evett. Akkor jobban elfogadnám ha saját megfontolásából döntene így, de csak azért csinálja, hogy kedvére tegye a pasinak, akiért meg van őrülve. És még ennyi idő után az sem biztos, hogy komolyak a férfi szándékai. 8 év korkülönbség is van közöttük. Illetve a lányom a testvéreit is próbálja lebeszélni a húsevésről.

2020. aug. 9. 18:08
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
30%

#30: Ahamm... És gondolom, gabonát se eszel.

Tehát ha infarktust kapsz, inkább meghalsz, de engeded, hogy a doki bármit beadjon? Elég érdekes felfogás.

2020. aug. 9. 22:20
 32/47 anonim ***** válasza:
47%
Mármint nem engeded...
2020. aug. 9. 22:21
 33/47 anonim ***** válasza:
71%
Azt, hogy vegán lett, még el fogadnám. Ő tudja, ő érzi, hogy mi a jó neki. Viszont azt, hogy ezt egy pasi kedvéért csinálja, már kicsit zavarna. És nem a vegánság miatt, hanem mert ennyi erővel ez a pasi bármire rátudja majd venni a lányomat. Egy irányító mániás ember, akinek a szava szent. És a lányomnak hogy lesz így szava, ha már most az elején ennyire behódol? Engem inkább ez zavarna.
2020. aug. 9. 23:04
 34/47 anonim ***** válasza:
65%

Ó egek, ha a vegánpk tudnák, hogy mit esznek meg a szuperegészséges gabonafélékkel.

Meg hogy a termesztésnek milyen ára van.

Fogalmatok sincs, mert ha belegondolnátok éhen kellene dögleni.

2020. aug. 10. 00:01
 35/47 A kérdező kommentje:
Igen 33-as, most olyan szinten odáig van a pasiért, hogy mondjuk gyilkos lenne, akkor segítene neki hullákat darabolni is. Szerintem sem jó ez, de nem tudok vele mit kezdeni.
2020. aug. 10. 07:07
 36/47 anonim ***** válasza:
32%

Infarktus nem fenyeget :D Pont ezt hoztad fel peldanak erdekes..

Olvass utana, hogy a mennyire jarul hozza a helytelen taplalkozas, a sziv-es errendszeri betegsegek kialakulasahoz! Pl. hus, tejtermekek (plane a sajtok)!

A kenyeret is mellozom, amennyire lehet. Erdekes, amit egyesek irnak..hogy a veganok mit meg nem esznek stb. Egy igazi vegan utana jar a dolgoknak. Elolvassa, hogy milyen hatranyokkal jar a husfogyasztas (nemcsak magara nezve)! MINDEN szukseges anyagot be lehet vinni a szervezetbe vegankent! Sot..ha a tompa emberek tobbsege kicsit utana olvasna, akkor latna, hogy egy vegan sokkal valtizatosabb eteleket fogyaszt. Persze a sok nagyokos csak ugy hasrautesszeruen idebofogi, hogy marpedig hust enni kell! Miert is? :D

En ugy vagyok vele, hogy akkor hajra! Igazabol mindenki dontse el maga. A vegansak szerencsere egyre nagyobb teretkezd hoditani! Mondjuk nem is csodalom, hogy Magyarorszagon rengeteg a cukorbeteg, rakbeteg es az elhizott ember. Ti is egynap bealltok a sorba,nyugi...vagy mar ott vagytok a kuszobon.

Jah es ez nem rabeszeles! Leirtam a sajat nezopontomat. :)

2020. aug. 10. 07:50
 37/47 anonim ***** válasza:
57%
36-os majd szólj ha befejezted a hittérítést és ezzel a kérdés teljes szétoffolasat, ugyanis nem az a kérdés, hogy miért nem mindenki vegán még, hanem, hogy a kérdező hogy kezelje a befolyásolható gyerekét.
2020. aug. 10. 07:53
 38/47 anonim ***** válasza:
38%
Pont ez az! Nincs mit kezelni,az o dontese!
2020. aug. 10. 08:16
 39/47 anonim ***** válasza:
69%

36os tudod hogy a szántóföldek hogy készültek?

Tudod, hogy a rengeteg kórokozónak és kártevőnek köszönhetőem mennyi vegyszer szükséges? Tudod mit jelent az, hogy BIO?

Tudod hogy mit jelent a deszikkálás?

Szerintem ha tudnák egyesek hogy mi micsoda, akkor százszor meggondolnák, hogy mit esznek meg.

Én sem értek egyet az intenzív állattartással, sajnálom őket. Meg kellett volna hagyni a tanyavilágot, mert a régi parasztok tisztességesen tartották őket. Például a kismalac kimehetett az udvarra játszani. A libák legeleltek. Százszor jobb volt az a hús és ott az állat az utolsó napig tisztességesen, normális körülmények között volt tartva. Sosem szenvedett. Plusz volt konyhakert is, amibe lényegesen kevesebb vegyszer kellett.

Szóval szerintem nem a hússal van gond, hanem sokszor a körülményekkel. Szívesebben vásárolok én is tanyáról, nem is drágább.

2020. aug. 10. 09:04
 40/47 A kérdező kommentje:
Figyeljetek, szerintem ebbe ennyire ne menjünk bele, különben eljutunk oda, hogy senki semmit nem fog enni. Sz a normális ha valaki egyszerre eszik zöldségeket, gyümölcsöket, tejterméket, tojást és húst is. Hosszú távon úgysem lehet egyik nelkül sem meglenni.
2020. aug. 10. 09:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!