Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szólnál ahhoz, ha a...

Mit szólnál ahhoz, ha a gyereked az alábbi foglalkozások közül valamelyiket végezné?

Figyelt kérdés

Halottas szállító, koporsó készítő, sírkő faragó, sírásó, temetői gondnok vagy temetkezési vállalkozó.

Zavarna téged, hogy ilyeneket végez és ebből él meg? Vagy nem foglalkoznál vele?

2020. aug. 2. 01:51
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
100%

Férjem sírköves, nevelőapám sírásó, én pedig dolgoztam temetkezési ügyintézőként.

Másfél éves a fiunk, de ha eljutunk majd oda, hogy munkát választ, nem érne ez sem váratlanul :D

2020. okt. 19. 12:21
 32/43 anonim ***** válasza:
100%
Nagyapám egy temetőben volt kertész. Sosem foglalkozott senki vele. Ezek, amiket leírtál, teljesen rendes szakmák, ha neki ez a szíve vágya, hát hajrá neki. Én addig nem foglalkozom a témával, ameddig legális melója van.
2020. okt. 19. 19:51
 33/43 anonim ***** válasza:
100%

Ezek tisztességes munkák, az ő döntése, hogy miből szeretne megélni.

Nem zavarna, nem is szólnék bele.

2020. okt. 20. 17:27
 34/43 anonim ***** válasza:
100%
Nem zavarna. Legalàbb mindig lenne biztos munkàja.
2021. ápr. 14. 08:59
 35/43 anonim válasza:
100%
nem rosszak ezek inkább mint munka nélküli,tolvaj,rabló stb
2021. ápr. 14. 09:15
 36/43 Manócska1 ***** válasza:
100%
nem zavarna,ha bírná csinálja
2021. ápr. 14. 10:38
 37/43 anonim ***** válasza:
100%

Az ő dolga. Az egyik barátnőm is temetkezési vállalkozó, azt mondta azért választotta ezt a szakmát, mert neki jól esik megvigasztalni a gyászolókat. Ő fiatalon veszítette el az apját, szerinte ez is közrejátszott a pályaválasztásban. Szerintem ebben nincs semmi.

A sírásónak csak azért nem örülnék, mert azt szerintem a max nyolc általánost végzettek csinálják. Azért örülnék ha legalább egy érettségi plusz szakma vagy diploma kombóig eljutnánk.

A sírkövesek meg csinálnak mást is, pl kerti díszeket, ha megél belőle és szereti, csinálja csak.

Koporsós ugyanez.

A halottszállítás rendes munka és elég jól keresnek.

A temetőgondnok szerintem közalkalmazotti státuszt ad, ami nem egy rossz dolog, és a melója sem csak annyi, hogy gazolja a sírokat, (ok, kistelepülésen lehet, de nagyvárosi temetőben nem) hanem elég sok adminisztratív feladata van. szerintem ahhoz minimum egy érettségi de talán valami okj is kellhet, szóval szerintem meg lehet belőle élni, de nyilván nem egy agyonfizetett meló. Azért próbálnám bíztatni, hogy keresgéljen valami mást is vagy képezze magát tovább.

2021. ápr. 14. 12:11
 38/43 Kései Sirató ***** válasza:
95%
.. a papot kihagytad, kérdező. Amúgy örülnék.
2022. febr. 22. 10:14
 39/43 Shaddark ***** válasza:
90%

Szerintem mindegyik tisztességes szakma. Semmi gond nincs velük. Mondjuk a sírkő faragó nem is annyira illik ide. Pont annyi halottat lát mint én.

Mondjuk ennyi erővel én ide sorolnám a fogorvost, vagy a belgyógyászt, sebészeket ... is - sokkal gusztustalanabb mint a sírásó, más szájában meg belében turkál nap mint nap :) mégsem akad ki rajta senki...

Fiam, orvosnak mentél, hát megőrültél???

Amit mások írtak - hullamosó és a boncmester ami viszont tényleg olyan, amihez szerintem nem alkalmas mindenki.

De szerintem, aki élő embert meg tud műteni, annak simán megy a halott is. Ha nem elég ügyes akkor alapból az a vége a műtétnek...

2022. febr. 22. 14:54
 40/43 anonim ***** válasza:
100%

Engem nem zavarna, elfogadnám.

Az minden esetben becsülendő dolog, ha valaki tisztességes munkát végez.

2022. febr. 22. 22:40
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!