Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A gyerekvállalás önző dolog?

A gyerekvállalás önző dolog?

Figyelt kérdés

Én nem értem hogy az emberek miért vállalnak gyereket, erre is kérek egy választ. Szaporodás? Vagy a saját boldogságuk?

Létrehoznak egy életet ebbe a világba ami egy kegyetlen hely de miért? Ugye nem mindenkinek való a gyerekvállalás de mégis gyereket vállalnak. De lehet hogy te megtudsz adni mindent a gyerekednek anyagilag és a többi, lehet normálisan neveled de egyszer őt is eléri a szenvedés. Vannak olyan emberek akiknek alapból fáj az élet hiába van szerető családja és a többi. Nem kell oka legyen az élet tele van szenvedéssel, igazából az egész létezés egy érdekes dolog mindenki hasonló utat jár be de egy a vége.

2020. aug. 1. 17:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/71 anonim ***** válasza:
89%

Köszönöm, hogy válaszoltál a betegségedre vonatkozó kérdésemre.

Ennek ismeretében is fenntartom: NEM a betegséged az oka az elutasításoknak, hanem a negatív kisugárzás, az önsajnálat.

Anyám epilepsziás (emiatt az iskolát is abba kellett hagynia), gerincproblémái vannak, többször operálták, ebből egyszer majdnem megnémult, 21 évesen megözvegyült (én 3 éves voltam akkor), idén 2x is. Minden betegségével egyetemben mégis boldog élete volt és még lesz is, remélem sokáig. Kevés, nála életrevalóbb embert láttam.

Ismerek gyermekbénulás miatt sánta embert (azért az is elég látványos!), nemrég lett nagypapa, boldogan élnek a feleségével, jönnek-mennek, boldogok.

Szóval: a magaddal való viszonyodat kellene először megjavítani, addig nem fog menni. Ami a jó hír: még fiatal vagy, bőven van időd.

A betegségedre meg biztosan van valailyen kezelés, csak JÓ szakembert kell hozzá keresni/találni. Ráadásul az orvostudomány is fejlődik, bármikor jöhetnek újabb lehetőségek, csak nem szabad feladni.

2020. aug. 1. 20:37
 42/71 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem az. Alapból nem hiszem az önzetlenségben, az altruizmusban. Akkor lenne önzetlen egy gyerekvállalás, ha az egyénnek SEMMI pozitív változás nem történne az életében a gyerek hatására, vagy CSAK negatív történne, de bevállalná, mittudomén, a népességért.

Másrészt azért is önzés, mert akinek gyereke van, úgy gondolja, neki jár a közösből a szülés miatt. Ha a szülők lemondanának minden kedvezményről, támogatásról, akkor azt mondanám, ez igen. De így, hogy BABÁM van, ezért nekem JÁR... ez nekem önzés.

Saját gyereket saját örömre saját kontóra - az már valami.

2020. aug. 1. 20:42
 43/71 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Hogyan gyógyultál meg a negyedik stádiumi szívelégtelenségből?

2020. aug. 1. 20:57
 44/71 A kérdező kommentje:
Budapesten a gokiban voltam, ugye kardiológiai centrum. Előtte félrekezeltek más betegséggel mert nem tudták mi bajom, meg nem kaptam nyiregyházán rendes kezelést majd ott budapesten a szub-intenzíven segítettek. Bekötöttek egy kanült a nyakamba és azon keresztül folyt valamiféle keringés javító és közben reggel, este és késő éjjel is vízhajtóztak majd miután lement rólam a víz ami kb 25 liter volt egy hét alatt kicserélték a pacemakeremet egy két kamrásra ami a szívem mindkét oldalát ellátja inpúlzussal majd ezután a szub intezívről sima kórház majd hazamentem és utána eltöltöttem egy pár hetet sopronban rehabilitáción.
2020. aug. 1. 21:13
 45/71 anonim ***** válasza:
100%

Köszi a választ! Egy jó barátomnak van szívelégtelensége, azért kérdeztem.

Minden jót kívánok neked!

2020. aug. 1. 22:15
 46/71 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2020. aug. 1. 23:25
 47/71 A kérdező kommentje:
Egyébként hányadik stádiumban van? Ha a gyógyszerek és a többi kezeléssel nem menthető akkor jön a szívtranszplantáció.
2020. aug. 2. 02:20
 48/71 anonim ***** válasza:
100%
45 nekem a q10-et mondta az orvos hogy nagyon jó rá. Megosztottsm hátha segít
2020. aug. 2. 09:23
 49/71 anonim ***** válasza:
86%
Ez a kérdés nem a gyerekvállalásról szól.
2020. aug. 2. 10:44
 50/71 anonim ***** válasza:
83%
Ennyi erovel akkor ne szuljon senki mert csak szenvedni fog a te otleted szerint kihalna az emberiseg
2020. aug. 2. 11:17
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!