Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A gyerekvállalás önző dolog?

A gyerekvállalás önző dolog?

Figyelt kérdés

Én nem értem hogy az emberek miért vállalnak gyereket, erre is kérek egy választ. Szaporodás? Vagy a saját boldogságuk?

Létrehoznak egy életet ebbe a világba ami egy kegyetlen hely de miért? Ugye nem mindenkinek való a gyerekvállalás de mégis gyereket vállalnak. De lehet hogy te megtudsz adni mindent a gyerekednek anyagilag és a többi, lehet normálisan neveled de egyszer őt is eléri a szenvedés. Vannak olyan emberek akiknek alapból fáj az élet hiába van szerető családja és a többi. Nem kell oka legyen az élet tele van szenvedéssel, igazából az egész létezés egy érdekes dolog mindenki hasonló utat jár be de egy a vége.

2020. aug. 1. 17:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/71 anonim ***** válasza:
89%
Kérdező, én vagyok az a válaszoló, aki írta, hogy sírva fakadnál az életemen, ha elmesélném. Képzeld, nekem is vannak betegségeim, mentális is. Már 6x műtöttek is életem során. És akkor mi van? Ettől függetlenül törekszem a boldogságra. Nálad mi az akadálya? Megmondom én neked. Hogy mindig csak a rossz dolgokat mantrázod. Hogy úgyse lesz jobb, nincs semmi, ami szép. De mi lenne, ha kiürítenéd a gondolataidat, kinyitnád az szemed és a szíved? Hidd el, jobb lenne neked is!
2020. aug. 1. 19:04
 32/71 A kérdező kommentje:
Félek hogy egyedül maradok a jövőben és csak teher leszek. Látványos a betegségem és az elriasztja a nőket. 14 évesen kinevetett a betegségem miatt az aki iránt érzéseim voltak, majd 19 évesen megpróbáltam valaki mással az pedig minden előjel nélkül visszament a régihez pedig látszólag minden jól ment.
2020. aug. 1. 19:13
 33/71 A kérdező kommentje:
Olyan jó volt az a pár nap amíg tartott, mintha nem lenne semmi gond aztán egyikről a másikra vége lett.
2020. aug. 1. 19:15
 34/71 anonim ***** válasza:
88%
Egy csomó egészséges, szép embert hagynak el nap, mint nap, törik össze a szívüket. Az élet része nemcsak a születés, hanem a halál is. Az élet része nem csak a csalódás, hanem a boldogság is. Az élet része nemcsak a csúnya, hanem a szép dolgok is. Csalódtál? Na és? Más is. Majd jön a következő, akivel boldog leszel. Aztán vele sem. Majd jön a következő. Akivel meg lehet, hogy egy életen át boldog leszel. Ha úgy indulsz neki, hogy úgysem kellesz senkinek, úgysem leszel soha boldog, akkor nem is leszel az. És csak is ezért a hozzáállásodért. Mindannyian egyszer meghalunk. Akkor ne is éljünk?
2020. aug. 1. 19:29
 35/71 A kérdező kommentje:
Nem a csalódással van a gond mert azt elengedem, inkább az hogy nem tudok érvényesülni. Valamennyit javítottam a külsőmön viszont nem csorgatják a nyálukat utánam, max egy kettő viszont ők nekem nem jönnek be. Mondjuk nem nagyon járok sehova mert nincs hova mennem, azt mondják mindenki a saját "ligájában" keressen szóval ha valaki animés és mondoconra jár akkor próbálkozzon ott stb stb. Viszont az én hobbimban és érdeklődési körömben nagyrészt férfiak vannak sajna.
2020. aug. 1. 19:47
 36/71 anonim ***** válasza:
61%
Szerencsére nem mindenki gondolja hogy az élet csak szenvedés. Én nem szültem mert nem találtam olyan párt akivel azt éreztem volna hogy legyen belőlünk egy harmadik. Demha találtam volna azért szültem volna vagy fogadtam volna örökbe egy gyereket hogy azokat az értekeket amiket képviselek tovább adhassam valakinek és ne vesszenek el. Meg azért is hogy szeretet adhassunk egymásnak. 1 nel több nem lett volna mert már így is túlnépesedett a Föld de ezt egyáltalán nem érzem önző dolognak. Hiszen mindent megadtam volna neki anyagilag, érzelmileg és szellemileg is. Nem vártam volna hogy ápolgasson ha öreg leszek.
2020. aug. 1. 20:07
 37/71 anonim ***** válasza:
88%

Mesélj, mi az a nagyon látványos betegség, amin kicsit sem lehet javítani, illetve annyira elfogadhatatlanná tesz? Komolyan kíváncsivá tettél.

Ismeretségi körömben, családomban elég sokféle betegséggel találkoztam már: mindenkinek van SZERETŐ családja.

Szerintem nem a betegséged a probléma, hanem az az iszonyú negativitás, ami sugárzik belőled. A legtöbb embert az taszítja, nem a külsőségek. Én sem szeretek olyan ember közelében tartózkodni, akiből ez sugárzik. Még akkor sem, ha ő lenne a világ legszebb embere.

2020. aug. 1. 20:13
 38/71 A kérdező kommentje:
Tikkelek, rángatózik a fejem, néha más részem is és kisebb hangokat adok ki, nyögés, mostanában fogcsattogtatás stb. OCD-m is van, a fizikai problémám pedig szívritmus zavar és 18 éves koromban szívelégtelenségem lett de a negyedik stádiumból felgyógyultam, most 20 vagyok.
2020. aug. 1. 20:17
 39/71 anonim ***** válasza:
71%
Van egy munkatársam aki kb 200 kiló ízléstelenül öltözik nem szőrtelenít és még büdös is. Ráadásul meddő is. Mégis van egy csinos férje aki imádja. De a hölgy nagyon kedves és mosolygós a negatív tulajdonságai ellenére. Valószínű ezért szeretik. Nick Vujcic pedig külső tekintetében elég rosszul áll. Mégis 3 gyerek apja.
2020. aug. 1. 20:17
 40/71 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem nem ezért nincs párod. Hanem amiatt amit te gondolsz magadról és sugárzod kifelé. Te egy szerencsétlen vagy. Ezt gondolod magadról. Es egy szeremcsétlennel senki nem akar lenni. Valahogy meg kéne kedvelned önmagad. Ha azt gondolnád egy főnyeremény vagy mások is annak látnának.
2020. aug. 1. 20:22
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!