Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A gyerekvállalás önző dolog?

A gyerekvállalás önző dolog?

Figyelt kérdés

Én nem értem hogy az emberek miért vállalnak gyereket, erre is kérek egy választ. Szaporodás? Vagy a saját boldogságuk?

Létrehoznak egy életet ebbe a világba ami egy kegyetlen hely de miért? Ugye nem mindenkinek való a gyerekvállalás de mégis gyereket vállalnak. De lehet hogy te megtudsz adni mindent a gyerekednek anyagilag és a többi, lehet normálisan neveled de egyszer őt is eléri a szenvedés. Vannak olyan emberek akiknek alapból fáj az élet hiába van szerető családja és a többi. Nem kell oka legyen az élet tele van szenvedéssel, igazából az egész létezés egy érdekes dolog mindenki hasonló utat jár be de egy a vége.

2020. aug. 1. 17:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/71 A kérdező kommentje:

Ebben neked mi a flegmasák? Ezt nem bírom, akármit mondok azzal baj van.

Ha nem tetszik a kérdés akkor szerintem te huzzál el.

2020. aug. 1. 18:39
 22/71 anonim ***** válasza:
77%

én adtam neked egy kedves normális választ, ahogyan még jó páran

kaptál segítséget, erre neked mi a reakciód? olvasd vissza

bocs de ez tényleg fárasztó

nem fogadod el a választ, akkor mit vársz?

esetleg azt hogy mindenki veled értsen egyet, hogy így szar, úgy szar az élet, rendezzük esetleg közös öngyilkosságot veled? vagy mégis mit vársz?

2020. aug. 1. 18:43
 23/71 A kérdező kommentje:
Én csak leírtam a gondolataimat.
2020. aug. 1. 18:46
 24/71 anonim ***** válasza:
71%

nem, te sajnáltatod itt magad, hogy ilyen szar, meg olyan szar minden és ne is próbálkozzon senki jobb belátásra bírni mert te már eltökélted magadban hogy ezen a véleményen maradsz

ha amúgy sem lehet neked segíteni, miért kérték itt választ bármire

ennyi erővel otthon mondogathatod a dolgaidat a falnak is, nem fog neked nem tetsző választ adni

és akár tetszik, akár nem neked tényleg vannak problémáid

de felőlem maradhatsz így is, én megtettem ami tőlem telt

azt, teszel amit akarsz

gyereket semmiképp ne vállalj, szegénynek egy pokol lenne melletted

2020. aug. 1. 18:50
 25/71 A kérdező kommentje:

A tényeken semmiféle szakember nem tud változtatni.

Beteg vagyok, kinek kellenék? Ott a sok egészséges férfi miért én kellenék? Gyerek? Valószínűleg ugyanilyen selejtes utódom lenne.

2020. aug. 1. 18:55
 26/71 anonim ***** válasza:
64%

Na megint a szokásos.... Ne haragudj Kérdező, attól még, hogy neked rossz családi háttered van, nem kell általánosan úgy gondolni, hogy minden ember egy szar alak, aki gyereket vállal. Arról nem tehetsz, hogy honnan és miből jössz, de arról igen, hogy felnőttként hogy éled az életed.

A gyerekvállalás nem egy racionális dolog, mivel élőlények vagyunk, szeretnénk tovább adni az életet. Sokan keresik az élet értelmet és sokan meg is találják a gyerekvallalasban, hiszen az, hogy továbbadhatod az életet, az talán az egyik legkézenfekvőbb választás az életben. Lehet, hogy a te szüleid elrontották, de attól még sokan nevelkednek fel szeretetben és fel sem merül a kérdés, hogy ne adnák tovább az életet.

Rettenetesen károsnak tartom a mostani trendet, hogy olyanok kardoskodnak a gyerekmentesség mellett, akik valójában nem racionális okok mentén, sokkal inkább az elszenvedett traumáik miatt nem vállalnak gyereket. Ez egy érthető döntés, amit szerintem minden jóérzésű ember elfogad, de az, hogy fennhangon hirdetik az ilyen emberek, hogy egyébként gyereket vállalni általánosságán önzés és csak tönkreteszik a gyereket, valójában a saját traumájuknak a kivetítése. Ezért meddő minden ilyen vita, mert azzal tényleg nem lehet vitatkozni, hogy egy lelkileg sérült ember miért nem akar gyereket vállalni. Igen, értjük. De miért kell folyton feltenni a kérdést mindenki másnak, hogy miért vállaljunk gyereket? Hadd döntse már el mindenki, hogy mit kezd az életével, én sok erőt kívánok mindazoknak, akiknek szar szülei voltak, de ne mások kárára keressék az önigazolást, köszi.

2020. aug. 1. 18:58
 27/71 A kérdező kommentje:
Nem tűnt fel hogy már rég nem a gyerekvállalásról beszélek?
2020. aug. 1. 19:00
 28/71 anonim ***** válasza:
70%
Akkor írj ki másik kérdést az ismerkedés kategóriában, hogy meghallgassák a problémáidat.
2020. aug. 1. 19:03
 29/71 anonim ***** válasza:
67%

válaszadók szerintem ne válaszoljatok neki többet, neki ez okoz örömet

menjen aztán ássa el magát

30/71 anonim ***** válasza:
28%
Öreg, senkit nem érdekel miről beszélsz, vedd már észre. Egy begyógyszerezett, depis selejt vagy, ne terheld az embereket a baromságaiddal, ha szerinted szenvedés az élet akkor vess véget neki.
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!