Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elvált szülők pénzkérdés.Jogos...

Elvált szülők pénzkérdés.Jogos édesanyám kiakadása?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok a szüleim elváltak,édesapám gyerektartást nem fizet,viszont amikor szükségem van egy kis zsebpénzre,akkor ad.Édesapámmal teljesen normális viszonyom van.Édesanyámmal nagyon jó anya-lánya viszonyt ápolok,de ő azt nem nézi jó szemmel,amikor apukámtól pénzt kapok,mert szerinte ''apám megveheti a szeretetem''.

Ma beszéltem apukámmal és kértem tőle egy kis pénzt,mivel kevés irószerem maradt (kifogytak a tollak,szétjött a tolltartóm),ruhám is kevés van ami jó rám.Azt mondta küld anyukám számlájára 100 ezer forintot(azt mondta,hogy úgy osztom be ahogyan akarom,tehát arra költöm amire szeretném,csak okosan) én viszont mondtam neki,hogy amikor meglesz a saját számlám arra küldje inkább.Ugyanis édesanyám szereti mindenre azt mondani,hogy hülyeség.Ilyenek például a hobbijaim mint a gamelés,sminkelés,rajzolás,még az új ágyneműhuzatra is azt mondja,hogy felesleges megvenni,amit kinéztem.Eddig is mindig dugtam el tőle mindent,amit vettem a saját pénzemből,nehogy megszóljon és veszekedés legyen a vége.Visszatérve a kérdéshez miután beszéltem apukámmal,ezeket elmondtam anyukámnak és nagyon mérges lett.Elmondtam azt is neki,hogy ennek egy kis részét sminkre szeretném forditani (ABH,BH Cosmetics,Morphe,Lime Crime ezektől a márkáktól szeretnék majd vásárolni).

Az ő véleménye szerint fogom tudni megbecsülni a pénzt és nem fogok dolgozni,mert ''apukámnak csak tartom a markom és szórja bele a pénzt''.Ő szereté beosztani a pénzem és ellenőrizni,hogy miket veszek belőle,mert a saját junior számlát mostantól elfelejthetem.

Az én véleményem az,hogy felelősségteljesen bánok a pénzemmel(kollégista vagyok) és nem várható el az,hogy csak arra költsek amit édesanyám jónak tart például ruha,cipő és kaja.

Az ő véleménye szerint viszont most kell megálljt parancsolnia,mert még kiskorú vagyok és nem tudok bánni a pénzzel.

2020. júl. 17. 20:42
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
63%
Teljesen igaza van anyukádnak, te csak az extrákra akarsz költeni, a többi nem érdekel téged. A kenyerezés az megvan
2020. júl. 17. 21:42
 12/35 anonim ***** válasza:
71%
Tegyél el belőle akkor, ahogy mondtad, és és ezt beszéld meg anyukkáddal is, legalábbis én ezt javaslom. 11 voltam
2020. júl. 17. 21:45
 13/35 anonim ***** válasza:
62%

8-es azért lennénk állatok, mert rávilágítunk arra, hogy apuka csak a jó részt vállalja a gyereknevelésből? Ha te mondod... egy ilyen apa biztos hozzájárul ahhoz, hogy a gyerekéből pénzügyileg tudatos, felelősségteljes felnőttet faragjon, meg még az anyját is rossz színben tünteti fel, aki amúgy napi szinten neveli az ő gyerekét is.

Kérdező, nagyon szimpatikus A 9-es válaszod, én a 4-es voltam. Ne haragudj anyukádra, ebből a hiszedből is látszik, hogy jo nevelést kaptál tőle. Remélem kicsit más megvilágításba sikerült helyezni a dolgot és kicsit tudsz az ő tükrén át is nézni.

2020. júl. 17. 21:48
 14/35 anonim ***** válasza:
72%

"a szüleim elváltak,édesapám gyerektartást nem fizet"

Hogy meri ezt megtenni?

Ez törvénytelen.

A gyerektartás hozzájárulás a rád eső rezsihez, az étkezésedhez,

a ruháztatásodhoz, a tanulásodhoz, a hobbijaid űzéséhez,

a nyaralásodhoz, az üdülésedhez, a sportolásodhoz,

a művelődésedhez.

A zsebpénz, amit apádtól kapsz, az független.

Anyádnak igaza van, mert apád a eked adott alkalmi zsebpénzekkel akarja kiváltani, hogy egy szarházi, és a neveltetésed minden költségét

anyáddal fizettetni meg, saját maga helyett is.

2020. júl. 18. 04:20
 15/35 anonim ***** válasza:
39%
Ezek 10-20 ezer forintos paletták, minek van szükséged ezekre hétköznapi célra? Inkább tedd el a pénzt fontosabb dolgokra.
2020. júl. 18. 10:50
 16/35 anonim ***** válasza:
59%
Nem tudom miért vannak egyesek kiakadva 100 ezer Ft miatt. Említette a kérdező, hogy az apja külföldön dolgozik, ez átszámolva kb 300€. Félhét alatt megkeres ennyi pénzt és akkor még nem is mondtam keveset. Tisztában vagyok vele, mert en is külföldön dolgozom, ez kb aprópénznek számít. Gyerektartást mondjuk fizethetne, az tény. Nincs igaza anyudnak, nem ettől fog függni hogy tudsz-e majd később bánni a pénzzel.
2020. júl. 18. 17:59
 17/35 anonim ***** válasza:
80%
beszeld meg edesanyaddal, hogy te mire es miert szeretnel kolteni, esetleg valasszatok a bankban ilyan opciot, hogy a te kartyad aktivitasat o is kovetni tudja, magyarul latja hogy mire koltod a penzt
2020. júl. 18. 18:21
 18/35 anonim ***** válasza:
47%
Edesapaddal is nyithatsz szamlat es anyadnak ahhoz semmi koze es semmit nem is tehet ellene.
2020. júl. 20. 07:42
 19/35 anonim ***** válasza:
43%

Szerintem a kérdezőnek van igaza.

Ha jogsit csinál, 17-18 körül kell lennie minimum. Ebben a korban szerintem már legyen joga egy fiatalnak rendelkezni a kapott pénze felett.

Ha tegyük fel, hogy hülyeségre is veri el, akkor majd tanul belőle mert ha mindig anyuka osztja be, sose fog tudni bánni a pénzel, ez egy hibás teória sok mai felnőtt között.

2020. júl. 22. 01:07
 20/35 anonim ***** válasza:
34%

Amúgy a gyerektartás nem az anyának jár, hanem a gyereknek, úgyhogy amit apukád pénzt ad, az bizony gyerektartás. Rádásul ügyesen csinálja, mert utalja, szóval még bizonyítani is tudja. És dönthet úgy, hogy nem az anyának adja.

Anyukádnak meg semmi köze a közted és apukád közötti pénzügyi tranzakciókhoz, mivel apukád is a szülőd. Gondolom apukád sem szól bele, anyukád mire költ.

2020. júl. 22. 13:25
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!