Elvált szülők pénzkérdés.Jogos édesanyám kiakadása?
17 éves lány vagyok a szüleim elváltak,édesapám gyerektartást nem fizet,viszont amikor szükségem van egy kis zsebpénzre,akkor ad.Édesapámmal teljesen normális viszonyom van.Édesanyámmal nagyon jó anya-lánya viszonyt ápolok,de ő azt nem nézi jó szemmel,amikor apukámtól pénzt kapok,mert szerinte ''apám megveheti a szeretetem''.
Ma beszéltem apukámmal és kértem tőle egy kis pénzt,mivel kevés irószerem maradt (kifogytak a tollak,szétjött a tolltartóm),ruhám is kevés van ami jó rám.Azt mondta küld anyukám számlájára 100 ezer forintot(azt mondta,hogy úgy osztom be ahogyan akarom,tehát arra költöm amire szeretném,csak okosan) én viszont mondtam neki,hogy amikor meglesz a saját számlám arra küldje inkább.Ugyanis édesanyám szereti mindenre azt mondani,hogy hülyeség.Ilyenek például a hobbijaim mint a gamelés,sminkelés,rajzolás,még az új ágyneműhuzatra is azt mondja,hogy felesleges megvenni,amit kinéztem.Eddig is mindig dugtam el tőle mindent,amit vettem a saját pénzemből,nehogy megszóljon és veszekedés legyen a vége.Visszatérve a kérdéshez miután beszéltem apukámmal,ezeket elmondtam anyukámnak és nagyon mérges lett.Elmondtam azt is neki,hogy ennek egy kis részét sminkre szeretném forditani (ABH,BH Cosmetics,Morphe,Lime Crime ezektől a márkáktól szeretnék majd vásárolni).
Az ő véleménye szerint fogom tudni megbecsülni a pénzt és nem fogok dolgozni,mert ''apukámnak csak tartom a markom és szórja bele a pénzt''.Ő szereté beosztani a pénzem és ellenőrizni,hogy miket veszek belőle,mert a saját junior számlát mostantól elfelejthetem.
Az én véleményem az,hogy felelősségteljesen bánok a pénzemmel(kollégista vagyok) és nem várható el az,hogy csak arra költsek amit édesanyám jónak tart például ruha,cipő és kaja.
Az ő véleménye szerint viszont most kell megálljt parancsolnia,mert még kiskorú vagyok és nem tudok bánni a pénzzel.
"Amúgy a gyerektartás nem az anyának jár, hanem a gyereknek"
A gyerektartás arra van, hogy a gyerek megélhetésére legyen költve. Nem arra, hogy szempillafestéket vegyen az anyja meg fizesse a kajáját, ruháját, bérletét, a napi tele kád fürdővizét stb.
20. A gyerektartás a gyerek havonta felmerülő kiadásaira kell (ruha, iskola, étkezés, esetleg gyógyszer). Az hogy jelen helyzetben a kérdező anyukája és élettársa jó anyagi körülmények között él a tényen nem változtat.
De mint mondtad kérdező később ez a pénz be lesz hajtva. Van olyan is hogy egy összegben kifizetni a gyerektartást.
Így nem értem anyukád miért ellenkezik a pénz miatt. Talán féltékeny. Pedig nincs oka rá, mert szereted. Egy 17 éves már nem kisgyerek. Szerintem se ilyan sok 100ezer forint egy 17 évesnek, mint mondtad ruhát is és írószereket akarsz belőle amit amúgy is meg kellene venni. Ha drágállja ezeket a sminkcuccokat akkor nézzétek olcsóbbat. Esetleg ha marad azt elrakni másra. Anyukád örülhetne hogy ezt nem neki kell kifizetni. Közösen beoszthatnátok, fontos dolgok elöl, a maradék pedig másra. Itt lenne a lehetősége anyukádnak hogy meg mutassa hogy hogyan kell bánni a pénzzel.
Hát attól függ mennyi részét koltened el? Tényleg beosztanad? Esetleg írd le neki mire mennyit koltenel kb tehát hogy tényleg jol osztanad be. Vagy Ne egyszerre vegyél mindent hanem mondjuk havonta pár cucc akkor nem olyan sokkoló.
Vagy, ha szerinted jó anya akár rá is bizhatnad már erre a kis idore és majd koltod azt a pénzt amit te megkerestel hobbira.
Én megkaptam apám utáni arvasagit zsebpénznek de mondjuk a nyelvizsga probalkozasok is abból mentek, meg a jogsi is amit, felesleges ruhára költöttem azt tök megbántam később.jobb lett volna tartaleknak.
"nem nézi jó szemmel,amikor apukámtól pénzt kapok,mert szerinte ''apám megveheti a szeretetem'" Szerintem arra gondol hogy nem feltétlenül pénz ajándékot kellene adnia, mert az egy kicsit személytelen és olyan mintha csak így akarná lerendezni az apaságot.
"Ő szereté beosztani a pénzem és ellenőrizni,hogy miket veszek belőle,mert a saját junior számlát mostantól elfelejthetem." Elfeledkezik arról higy 1 év és 18 leszel. Nem most kellene elkezdeni a pénz ellenőrzését.
Mindkettőtöknek igaza van szerintem amennyire ebből még lehet állapítani.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!